DIY: Zelf pindakaas maken met je kinderen

Zelf pindakaas maken is echt heel makkelijk. Je hebt al een basisrecept met pinda’s, olie en een beetje zout. De smaak blijft veel puurder. En wil je variëren met de smaak dan zijn er genoeg mogelijkheden om uit te proberen. In deze blog vertel ik je precies hoe je zelf pindakaas maakt.

Verschillende variaties met pindakaas maken

Tegenwoordig is pindakaas allang niet meer alleen met pinda’s. Er komen steeds meer verschillende smaken. Zo zou je er dadels, rozijnen, zeezout of chocola aan toe kunnen voegen. Of misschien heb je zelf nog een andere leuke smaak bedacht. Die mag je natuurlijk hieronder delen. Wil je niet gelijk een smaak maken waarvan je niet zeker bent of je deze lekker vindt. Maak dan een groot portie met het basisrecept. Verdeel deze in kleine porties en voeg daar wat extra ingrediënten aan toe.

Benodigdheden voor de pindakaas:

  • 500 gram rauwe pinda’s
  • 4 el arachideolie
  • 1 tl zout

Aan de slag:

  • Doe de pinda’s met de olie en het zout in de keukenmachine
  • Laat de keukenmachine 5 tot 10 minuten malen 
  • In heb begin is het een beetje korrelig, maar uit eindelijk wordt het smeuïg
  • In het begin kan het er korrelig uit zien, maar uiteindelijk ontstaat er een gladde massa
  • Schep de pindakaas in een schone pot (kook de pot eerst uit)
  • Je kunt de pindakaas een week bewaren in een afgesloten pot

Heel veel succes en plezier met het maken van je eigen pindakaas! Heb jij zelf nog leuke lekkere variaties op het zelf pindakaas maken? Ik ben benieuwd! Op Vettt.nl delen we regelmatig leuke diy’s en recepten. Zo maakten we eerder al eens zelf fruitsnoep, regenboogijsjes en deelden we dit recept voor pannenkoekjes van De Branderie in Enschede.

Over Marscha

Meer blogs van Marscha lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.