Zomervakantie boeken? 6 x kleinschalige camping

Ai, de eeuwige zoektocht naar dé perfecte kleinschalige camping. Avonden kun je er druk mee zijn. En je komt telkens dezelfde kleinschalige campings weer tegen. Wij hebben gelukkig alweer geboekt. Wij zijn van de (redelijk) kleinschalige campings. Als onze jongens het voor het zeggen hebben, komen we in een megacamping terecht met het liefst twee waterparken erbij. Maar écht, de leukste weken beleven wij altijd op de kleinere kleinschalige campings. En ik deel hierbij een paar hele fijne met je in Frankrijk en Italië. Scheelt je wellicht een paar avondjes zoeken… 

Kleinschalige camping 1: Le Castelet in Frankrijk (1000 km vanaf Twente)

Ligt prachtig aan de voet van de Ardèche en in de omgeving van de Drôme. Wij waren hier toen onze jongens 4 en 3 waren. Heerlijk zwembadje en een rivier erbij waar ze met kleine bootjes zelf wildwaterbaantjes kunnen bouwen. Verder een mooie speeltuin, leuke animatie, een groot voetbalveld en een stoomlocomotief die dagelijks voorbij komt en waar alle kinderen naar uitkijken. Qua omgeving ligt de camping ook goed met leuke uitstapjes in de buurt (naastgelegen plaatsje Tournon is zó leuk). Vanaf de camping zelf heb je een mooi uitzicht op de Franse bergen, voor het ultieme vakantiegevoel. Wij huurden er een chalet, maar je kunt ook met eigen tent/caravan gaan. Vooral voor de jongere kinderen een aanrader!

Website van camping Le Castelet

kleinschalige campings

kleinschalige camping Le Castelet

Kleinschalige camping 2: Camping Le Clot du Jay (1200 km vanaf Twente)

Hoewel wij nooit twee keer naar hetzelfde gaan, zou ik hier graag nog eens naartoe willen. Wat een topcamping! Wat ik super aan Le Clot du Jay vind, is dat het een toffe waterglijbaan heeft. Dat zie je vrijwel nooit bij kleine campings. Mijn jongens (toen 5 en 4) hebben hier zoveel plezier van gehad! Wij huurden er een chalet en kregen er een grote tuin bij. Niet te vergelijken met de hutje-mutje campings die je veel ziet. Aan de overkant van de weg zit ook nog eens een grote ondiepe rivier om in te zwemmen, doorheen te wandelen of stenen te gooien. En je zit midden in de Provence, compleet tussen de bergen! Ik zeg, niet twijfelen, maar boeken!

Website van camping Le Clot du Jay

kleinschalige campings

kleinschalige campings Le Clot du Jay

Kleinschalige camping 3: Camping La Palatrière (1200 km vanaf Twente)

Na een aantal jaren de combinatie met een rivier te hebben gehad, wilden we twee jaar geleden eens in de buurt van een meer zitten. En specifiek aan het Lac de Serre Poncon dat echt knalblauw en helder is en prachtig tussen de bergen ligt. En opnieuw vonden we een gouden camping! Camping La Palatrière is klein, rustig en heeft een fenomenaal uitzicht! Ik vergeet dat blije gevoel, toen ik na het uitpakken op dat prachtige terras zat met mijn eerste Mojito, echt nooit. De camping zit niet pal aan het meer, maar heeft dus wel uitzicht op het meer. Ook vanaf onze stacaravan. Een gemoedelijke camping waar je je kinderen gerust los kunt laten spelen. Met een heerlijk zwembad waar het meestal lekker rustig is. Een prima speeltuin, tafeltennistafel, natuurlijk jeu de boules banen en een lieve knuffelbeer van een campinghond. En had ik de Mojito’s al genoemd? 🙂

Website van camping La Palatrière

kleinschalige campings

kleinschalige camping La Palatrière

Kleinschalige camping 4: Camping Delle Rose Italië (1.300 km vanaf Twente).

Afgelopen jaar gingen we voor het eerst met onze eigen tent op pad. En voor het eerst naar een camping in Italië. Want nieuwe plekjes ontdekken, daar draait vakantie voor ons ook om! We boekten een extra grote plek bij camping Delle Rose aan de Bloemen Riviera. En dit was de vakantie dat we verliefd werden op dit prachtige stukje kust van Italië. En het is goed dat we ons bij boeking niet gek lieten maken door de Zoover-recensies. Want de nadelen wegen niet op tegen het moois van deze camping en dit gebied. De camping heeft een heerlijk zwembad. En in het weekend druk door lokale inwoners, maar dan ga je op die dagen toch naar het strand of een ander uitstapje maken? De animatie was ook erg goed. Als je dochters hebt die van dansen houden, dan kunnen ze hier hun hart ophalen. Ook deze camping ligt tussen de bergen waardoor we vanaf onze campingplek weer een fijn uitzicht hadden. Stacaravans kun je hier niet huren; wel nieuwe, ingerichte safaritenten.

Website van camping Delle Rose

kleinschalige campings

kleinschalige camping Delle Rose

Kleinschalige camping 5: Camping T’Asteria (1.500 km vanaf Twente)

Voor 2018 hebben we opnieuw Italië geboekt. En we gaan nog verder en nog kleiner. Want ons gezin vaart echt wel bij het kleine, gemoedelijke. We houden niet van rijen, handdoekje leggen en botsingen in het zwembad. Dit keer is het zelfs een agricamping met maar 25 plaatsen! En niet tussen de hoge bergen, maar tussen de heuvels van het gebied Le Marche in Italië. Een half uurtje naar de bergen en een half uurtje naar de zee. Met op elke campingplek een fantastisch uitzicht, zo wordt beloofd. En dat is mij heel veel waard. Een uitzicht vanaf de plek waar we ontbijten, spelletjes doen, boekje lezen, wijntje drinken. Dat betekent de hele dag door genieten! De jongens zijn inmiddels 8 en 6 en ik verwacht dat zij het ook hier ontzettend leuk gaan vinden. De eigenaar neemt alle kids elke ochtend mee in de kar achter zijn quad om de dieren te voeren. Hoe leuk is dat! En een waterpark? Die zoeken we gewoon een dagje op!

Website van camping T’Asteria

kleinschalige campings

kleinschalige camping T’Asteria

Kleinschalige camping 6: Camping Perticara (1.350 km vanaf Twente). Helaas, deze camping is vanaf 2019 Adults-Only..

Camping twee voor dit jaar! Ook in Le Marche, dus goed te combineren met de vorige. Via via kwam ik vorig jaar al op Instagram op hun pagina terecht. En de camping ziet er uit als een plaatje. Weer een kleine camping met zo’n zeventig (ruime) plekken en een panoramische uitzicht! Natuurlijk met een fijn zwembad en genoeg te spelen voor de boys. Ook vanaf hier kunnen we makkelijk naar de zee wat we ook regelmatig gaan doen. De zonsondergang en de sterrenhemel moeten hier prachtig zijn, wauw toch! Wij gaan met de eigen tent, maar hier zijn ook chalets en stacaravans te huur. Keep you posted!

Helaas is deze camping vanaf 2019 Adults Only geworden.  Website van camping Perticara

Dit zijn maar een paar van de vele leuke kleinschalige campings. Welke heb jij hier aan toe te voegen? Ik ben enorm benieuwd!

kleinschalige campings

kleinschalige camping Perticara

Over Evelin

Meer blogs van Evelin lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
  • Agnes
    januari 10, 2018

    Leuk te lezen! Wij hebben toevallig gister geboekt bij le castelet, dus komt vast helemaal goed. En die andere adresjes gelijk opgeslagen;)!!