Tip: Logeren in een Tiny House bij Vakantiepark Kleilutte in Enter

Door

In ons eigen Twente kun je heerlijk op vakantie. Het voelt misschien wat gek om na 20 minuutjes rijden al op de plaats van bestemming te zijn, maar eigenlijk heeft het alleen maar voordelen. Vooral met kleine kinderen. En daarbij: Twente is prachtig! Drie jaar geleden was ik al eens bij Vakantiepark Kleilutte in Enter. Zonder kinderen overigens, we hadden ons met 4 bloggers een weekend opgesloten voor een blogweekend in één van de vakantiehuizen. Dit voorjaar kwam De Kleilutte met twee nieuwe accommodaties: Tiny Houses.

Klein maar zo fijn!

Bij De Kleilutte vind je twee Tiny Houses die naast elkaar staan. Het zijn kleine huisjes waar je met 5 personen in kunt overnachten. En ja, ze zijn klein. Maar het voelt niet klein, ze zijn ontzettend mooi, licht én praktisch ingericht. Er is één slaapkamer, met beneden een 2-persoonsbed en in ons huisje stond er een kinderbedje naast. Boven ons konden de kinderen slapen en er was nog een 1-persoons hoog bed. Verder is de Tiny house van alle gemakken voorzien; een fijne zithoek, een douche, toilet, een keuken en een eettafel. Zo ‘tiny’ voelde het eigenlijk helemaal niet. Het weer zou er ook mee te maken hebben. De kinderen speelden veel buiten, het speelterrein is écht fantastische en wij brachten veel van onze tijd op het terras door. Waar het genieten is van een bbq en ‘s avonds kon de haard aan.

De keuken en een schuifdeur naar de badkamer
De woonkamer, inclusief lees’voer’ en speelgoed
Vakantiepark Kleilutte
Het slaapgedeelte beneden
Vakantiepark Kleilutte
Via deze trap kom je bij het slaapgedeelte boven
Vakantiepark Kleilutte
Eettafel en de keuken en hoe leuk, deze bloemetjes stonden op de vaas toen we aankwamen.
Vakantiepark Kleilutte
Een heerlijk terras met buitenhaard en bbq.

Van alles te doen voor kinderen

Vanuit ‘onze’ Tiny House kijk je uit over de buiten speeltuin. Die gaat helemaal op in de natuur. Een speeltuin met ontzettend veel ruimte en schommels, trampolines, speelhuisjes, een voetbalveld, tafeltennistafel, een volleybalnet en een waterspeelplek.

Vakantiepark Kleilutte

Voor de wat grotere kinderen is er een pump-track (een crossbaan). In de weekenden en vakanties (buiten de Corona periode) kunnen kinderen zelfs een ritje op de pony maken. Naast de pony’s zijn er nog meer diertjes; zoals kippen, geitjes en konijnen.

Er staat een wagenpark aan skelters, en willen kinderen binnen spelen dan is er nog een overdekte binnenspeeltuin. Leuk voor kleine kinderen maar ook voor de grotere.

Wij waren er 3 dagen (vrij t/m zondag) en dat was echt genieten. Helemaal na zo lang in huis gebleven te zijn door de Corona maatregelen. Eigenlijk hoef je het park niet af, maar ik vind het altijd wel leuk om nog wat van de omgeving te zien. Dus we gingen fietsen!

Speelruimte Vakantiepark Kleilutte
Heelveel ruimte en water en zand om mee te spelen
Trampoline Vakantiepark Kleilutte
In het gebouw links vind je het binnen speel gedeelte
Waterspeeltuin Vakantiepark Kleilutte
De waterspeeltuin, de sproeiers kun je zelf aan doen, perfect ook voor kleine kinderen!
Uitzicht vanaf de toren bij de waterspeeltuin Kleilutte
Het uitzicht vanaf de toren bij de waterspeeltuin, in de verte zie je de kinderboerderij en de pony’s
Vakantiepark Kleilutte
‘s Ochtends even bij de diertjes kijken…

De omgeving ontdekken met een tandem

We huurden een tandem. Dat leek me perfect. Beide kinderen voorop op de tandem, als ze willen kunnen ze meefietsen maar dat hoeft niet persé. Het fietste echt top, ook helemaal niet zwaar. De familietandems huurden we bij Actief Twente. Het bedrijf zit in Beuningen maar ze bezorgen allerlei soorten vervoermiddelen door heel Twente. Online stippelde ik een fietsroute uit via de knooppunten planner van de ANWB.

Tandems actief twente
Ideaal deze fietsen!
Via de Knooppunten planner van de ANWB Stippelden we een route uit…
Het kerkje in Enter konden we natuurlijk niet overslaan 🙂

Buiten het fietsen om hebben we niet zoveel gedaan. Op vrijdag lieten we pizza’s bezorgen door Pronto in Enter. En op de zaterdag staken we de bbq (en de houtkachel) aan. Hout voor de houtkachel is verkrijgbaar bij de receptie. Zaterdag avond zagen we zelfs een uil (en ontzettend veel meikevers) vanaf ons terras!

Vakantiepark Kleilutte
Zo fijn…

Over Vakantiepark Kleilutte

Je vindt Vakantiepark Kleilutte aan de rand van Enter. Het is er heerlijk rust en ruim. De Tiny Houses zijn nieuw, naast de Tiny Houses worden er ook verschillende vakantiewoningen verhuurd voor kleine en grote groepen. Dit maakt Vakantiepark Kleilutte ook heel geschikt voor een familie- of vriendenweekend met kinderen. Op de website vind je meer informatie over dit prachtige vakantiepark in Enter: Vakantiepark Kleilutte.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.