Spelen, een kinderboerderij & zwemmen: dat kan bij De Flierefluiter Raalte!

Door


Deze speeltuin stond al heel lang op ons lijstje om te bezoeken: De Flierefluiter Raalte. De Flierefluiter ligt net buiten Raalte, tussen de weilanden. Ze zijn verkozen tot leukste uitje Overijssel 2020 én 2021 door de ANWB. Sinds juni 2021 is De Flierefluiter weer volledig geopend, dus ook het binnenspeel gedeelte. Dat maakt het tot het ideale uitje. Met het zwembad is het ideaal op zomerse dagen, je kunt er volop buitenspelen, maar het is ook een leuk uitje als je binnen wilt spelen. De Flierefluiter Raalte hebben we toegevoegd aan onze overzicht met leuke speeltuinen in en om Twente. Want daar krijgen ze zeker een welverdiende plek!

Een Corona-proof uitje

Het voelt ergens wel wat gek om weer op pad te gaan naar een speeltuin, iets dat zo lang niet mocht. Op de website van De Flierefluiter lees je dat er allerlei aanpassingen gedaan zijn en een aantal van de aanpassingen ontdekten we zelf. Hieronder een overzicht:

  • Het is belangrijk vooraf je plek te reserveren via de website
  • Je reserveert een aankomsttijd, dit voorkomt veel drukte bij de kassa
  • De horeca is weer geopend
  • Er worden minder mensen toegelaten (de helft van de maximale toegestane hoeveelheid).
  • Er is een bewegwijzering voor volwassenen op de tegels
  • De toiletten zijn geopend, maar ook met 1,5 meter afstand. Overal vind je duidelijke bestickering
  • Regen? Er is een heel gedeelte gemaakt waar je (op afstand) kunt schuilen!
  • Er zijn extra zitplekken gecreëerd
  • De camping (ja, er is ook een camping!) is ook geopend en helemaal Coronaproof
flierefluiter raalte
Volwassenen moeten deze routing volgen
flierefluiter raalte
flierefluiter raalte
Superrustig….

Wat is er allemaal te doen bij De Flierefluiter Raalte?

Van alles! De Flierefluiter Raalte heeft echt van alles te doen en voor elk wat wils. Wij zijn er van 10.00 tot 14.00 gebleven, maar de kinderen hoefden nog niet weg hoor…

1. De Flierefluiter: binnen- en buiten spelen

Er zijn verschillende speel- en klimtoestellen, allemaal gebouwd op een ondergrond van zand. Er is een waterspeelplek, trampolines, een doolhof, er staan skelters waar je mee over een skelterbaan kunt. Coco heeft zich nog ruim een uur vermaakt in een binnen gedeelte, waar kinderen met zand kunnen spelen. Eigenlijk is het een mega grote zandbak met graafmachines en allerlei zandspeelgoed. Er hangen zelfs overalletjes die ze aan kunnen doen. Er is ook een gigantisch binnenspeel gedeelte. Tijdens ons bezoek was het ontzettend warm, we hadden de zwemkleren mee en dat is een aanrader want er is ook een zwembad!

flierefluiter raalte
Skelters in alle soorten en maten
flierefluiter raalte
Waterspelen bij De Flierefluiter
flierefluiter raalte
Dit gedeelte was meer gericht op de peuters en kleuter, ook erg mooi aangelegd!
flierefluiter raalte
Een doolhof!
flierefluiter raalte

2. Zwemmen

Hoewel het water nog vrij koud was, maakte dat de kinderen niet zoveel uit. Ze vonden het heerlijk om even af te koelen. Het is handig om te weten dat het een ondiep bad is. Wij keken vanaf de kant mee. Ik was de zwembandjes vergeten, die kon ik bij de kassa ‘lenen’ tegen een borg van 5 Euro. Super!

3. Kinderboerderij van De Flierefluiter

Kinderen kunnen op de kinderboerderij knuffelen met de Cavia’s en konijnen, toen wij er waren waren er lammetjes die je kon aaien, er zijn kippetjes en bijzondere vogels. En je kunt er zelfs een ritje op een pony maken, dit wordt 2 x per dag aangeboden!

Kinderboerderij De Flierefluiter
De cavia’s mogen geaaid worden.
flierefluiter raalte
De Schaapjes met hun lammetjes
Als je richting het doolhof loopt kom je langs de pony’s waar je een ritje mag maken: onvergetelijk! Fotocredits: Femke Heutink

4. Kamperen bij De Flierefluiter Raalte

Meestal zie je de combinatie: camping met een speeltuin. Hier is het andersom, De Flierefluiter in Raalte is een speeltuin met camping. Ik verwachtte dat de camping op een ander deel van het terrein zou zijn maar het zit gewoon op het terrein zelf. Wakker worden en je kunt dus gelijk de speeltuin in! Meer over deze leuke Mini-camping vind je op de website.

Meer over De Flierefluiter Raalte

Wij hadden echt een heerlijk dagje. Vanaf Enschede, waar ik woon, rij je er in 50 minuutjes heen. Bij De Flierefluiter Raalte parkeer je gratis en de entree is All-in (kinderboerderij, buitenspeeltuin, zwembad). De entree is 9,50 Euro voor kinderen en 5,00 Euro voor volwassenen. Voor meer informatie of om te reserveren neem je een kijkje op de website.

Zoek je nog meer leuke buiten-uitjes? We hebben er al veel voor je ontdekt, je vindt ze terug op deze pagina: buitenuitjes in en om Twente.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.