Online op zoek naar een duurzaam cadeau voor een kind

Ik dook al eerder in de wereld van ‘een duurzaam cadeau’. Toen was ik op zoek naar een babycadeau. Maar aangezien ik meer grotere kinderen dan baby’s in mijn omgeving heb, ben ik ook op zoek gegaan naar leuke, unieke en duurzame cadeaus voor iets oudere kinderen. Ik vind het leuk om iets te geven dat anders is dan anders. Natuurlijk is het altijd goed en gemakkelijk om LEGO te geven of een LOL bal. Toch vind ik het leuk om zelf iets te kiezen. En dat kan niet voor elk kind, sommige kinderen willen gewoon per se die koptelefoon of dat Playstation spel. #hetiswathetis Maar leent de situatie of het kind zich voor iets anders, voor een duurzaam cadeau dat gerecycled is of gemaakt in Nepal, dan word ik daar blij van. Want het uitzoeken, kopen, inpakken en geven van een bijzonder cadeau is toch hartstikke leuk? En ook leuk, de meeste cadeaus die ik uitzocht kun je ook cadeau geven aan grote mensen! Hieronder mijn 5 favorieten.

#1 Vintage lamp gemaakt van vintage Tonka’s gemaakt door CheckStan

Je kent Stan misschien nog wel? Vettt’s Janneke maakte eerder al een video over Stan die je hier kunt terugkijken. Stan maakt van vintage Tonka’s waanzinnige lampen. Een unieke aanwinst voor de liefhebber van stoere stalen voertuigen voor het leven. Een supertof duurzaam cadeau voor op een kinderkamer.

Opa’s en oma’s weten het misschien nog wel. In 1947 rolden de eerste shovels, loaders en hijskranen uit de fabriek van Tonka. Hun auto’s bleken een gat in de markt, hierdoor begonnen ze met de productie van stalen voertuigen voor kinderen. Sindsdien is Tonka een begrip en heeft een reputatie opgebouwd ijzersterke en onverwoestbare wagens af te leveren.

Duurzaam cadeau - CheckStan Tonka

Stan borduurt op die gedachten voort en maakt van vintage Tonka’s waanzinnige lampen. Hij heeft een enorme collectie oude (50-60 jaar oud) Tonka’s. Hijskranen, tractors, shovels, graafmachines, brandweerauto’s, opleggers, cementwagens, vrachtwagens, jeeps, etc. Hij reinigt ze, knapt ze op en ‘verlampt’ ze netjes én veilig. En zo verandert een auto in een stoere lamp. Natuurlijk met gebruikerssporen, maar dat geeft deze wagens juist hun unieke karakter.

Bij Stan is alles mogelijk, wil je een dimmer of een schakelaar, een ouderwetse kooldraadlamp of toch een energiezuinige LED-lamp met een kooldraaduitstraling? Het kan allemaal!

De prijs van de lamp op de foto, zie boven: € 94,-
Prijsindicatie lampen: € 34,- tot en met € 94,-
Meer info vind je op Facebook en op Instagram

#2 Unicorn Slinger van Sjaal met Verhaal te koop in de Kunst & Designwinkel van Concordia

Deze toffe én duurzame slinger met unicorns van Sjaal met Verhaal is handgemaakt in Nepal. Er zijn nog meer dierenvarianten verkrijgbaar, o.a. flamingo en dinosaurus. Ze zijn ongeveer 150 cm lang. Echt een leuk duurzaam cadeau voor op een jongens- of meisjeskamer! Sjaal met Verhaal is een Nederlands fairtrade merk. “We hebben hier meer producten van in de winkel. De producten worden voornamelijk in Nepal ontwikkeld en gemaakt door lokale ondernemers. Met de verkoop van producten aan winkels ondersteunt Sjaal met Verhaal in Nepal diverse projecten.” Aldus Jasmijn Miltenburg, winkelmanager van de Kunst & Designwinkel van Concordia in Enschede. De winkel, aan de Langestraat 56 in Enschede, heeft op dit moment aangepaste openingstijden wegens Corona van dinsdag t/m zaterdag tussen 10 en 14 uur. (check voor de meest actuele openingstijden www.concordia.nl) Wie liever online koopt kan de Designwinkel vinden op de nieuwe webwinkel van Concordia.

Slinger van Sjaal met Verhaal Concordia
Kijk nou hoe tof? Deze slingers van Sjaal met Verhaal.

#3 NS Dienstblaadje van LoopedGoods

Dit unieke NS Dienstblaadje, een dienblad, is gemaakt van gebruikte informatieborden. Misschien herken je ze wel? Toen ze je vertelden hoe laat en vanaf welk perron de trein vertrok. Miljoenen mensen hebben naar deze informatiebordjes gekeken, bijzonder toch? Toen de dienstregeling veranderde waren deze informatieborden niet meer nodig. Gelukkig zijn al deze borden keurig gerecycled. Sommige borden hebben zelfs een tweede leven gekregen. Zo hebben studenten van de hogeschool voor de kunsten in Utrecht deze toffe dienblaadjes gemaakt. Zij wonnen hier zelfs de ontwerpwedstrijd voor duurzaam hergebruik mee. Met het Dienstblaadje wil de NS laten zien dat hergebruik van materialen noodzakelijk is voor het behoud van onze aarde.

NS Dienstblaadje van LoopedGoods
Dit is hem, het NS Dienstblaadje.

Een leuke accessoire voor een klein kinderkeukentje. Kinderen vinden het super leuk om iets klaar te maken voor papa en mama en om dit op te dienen. Hoe leuk als ze hun eigen dienblaadje hebben? Bodhi (6) heeft ook zijn eigen dienblad en wil, sinds hij deze heeft, altijd graag helpen de ontbijttafel te dekken.

Leuk: de bedrukking van ieder Dienstblaadje is anders. Je vindt de meest gevraagde stations, zoals Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. De Dienstblaadjes zijn verpakt in gerecyclede doosjes. Een Dienstblaadje bij LoopedGoods, uitgezocht met bestemming, kost €12,95. Een willekeurige kost €9,95. Je vind het Dienstblaadje in de webshop van LoopedGoods.

LoopedGoods vindt het hoog tijd voor circulaire producten in de spotlights. Je vindt hier een verrassende verzameling producten die allemaal bijdragen aan een circulaire samenleving en gemaakt zijn van restmateriaal of aanzetten tot een duurzame levensstijl. Je vindt hier dus nog veel meer duurzame cadeaus.

#4 Hangmat van parachutestof van MoreThanHip

Hangen in een hangmat is toch het fijnste dat er is? Deze (reis)hangmat van parachutestof, die online koopt bij MoreThanHip, is heel sterk en duurzaam. Ook lichtgewicht en verpakt in een handig klein zakje. De hangmat past in iedere rugzak en neem je overal gemakkelijk mee naartoe. Ga je niet weg? Dan kun je hem natuurlijk ook in je tuin of op je balkon ophangen. Want zeker in deze tijd waarin mensen thuis blijven en het nog onzeker is of ze deze zomer wel op vakantie kunnen wil je wel relaxen alsof je op vakantie bent. De productie in Indonesië is eerlijk en er geldt een CO2-compensatie voor het transport. De duurzame hangmatten vind je hier en zijn er in de volgende formaten: Single, XXL of Family.

hangmat parachutestof duurzaam
Mijn kinderen vonden het in elk geval een te gek cadeau!

Een superleuk duurzaam cadeau, want meestal is het vechten om een plekje in de hangmat. Geef je een single hangmat cadeau dan is het wel duidelijk wie er in mag. Maar geef je een Family, dan kan iedereen erin, gezellig toch? Ravi (8) en Bodhi (6) mochten zelf ook een hangmat testen. Hij hangt bij ons al in de tuin, dik vet genieten bij ons in Tuinesië! MoreThanHip is een webshop vol lifestyleproducten met een stijlvol design én een duurzaam karakter. Exclusieve en bijzondere mode- en woonaccessoires met altijd een goed verhaal.

#5 Boek: Groen geluk

Nu we toch groen en duurzaam bezig zijn kunnen we dit net zo goed nog meer doortrekken in ons leven. Maar hoe? In het boek Groen geluk, dat je voor 15 euro bij Bol.com vindt, vind je duurzame tips. Zo kunnen we er allemaal aan bijdragen dat we onze wereld een beetje groener maken. In dit boek vind je tips van tuinieren tot vervoer, van afvalscheiden tot upcycling en van kleding tot cosmetica. Je hoeft er niet veel geld aan uit te geven en het is gewoon leuk! Groen geluk zit in kleine en hele gemakkelijke dingen! Een heel leuk, laagdrempelig en duurzaam cadeau voor kinderen die bezig zijn of willen zijn met dit onderwerp.

Heb jij nog meer tips voor een duurzaam cadeau voor kinderen? Laat deze hieronder of op Facebook achter.

Groen Geluk

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.