Even voorstellen: Met Zonder Jas

Met een hamer in de aanslag lopen ze door de berm op zoek naar bevroren plasjes. Dat de jongste nog maar een paar maand loopt deert hem niets. Met z’n hamer tussen z’n rode handjes geklemd wiebelt hij zijn voetjes heen een weer over het ijs. De oudste en ik hebben net wat regels samen opgesteld. Samen houden we een oogje in het zeil. Elke plas die ze tegenkomen treden ze tegemoet als twee bouwvakkers die een muur gaan slopen. Vol enthousiasme slaan ze het ijs op de plassen kapot. Twee jonge kinderen die met een hamer spelen, trekt wel wat bekijks. Ze vinden gereedschap prachtig, en dit is een leuke manier om toch nog even wat uurtjes buiten te pakken met dit koude weer.

Plassen kapot slaan met een hamer is één van de activiteiten die je vindt op Met Zonder Jas. Met Zonder Jas is een platform gericht op buitenspelen en liefde voor de natuur. Voor de ouder die wel vaker naar buiten wil, maar niet precies weet wat te doen. Of voor de mensen die net zo verliefd zijn op de natuur als wijzelf! Je vindt allerlei buitenactiviteiten, informatie over de natuur en activiteiten om de natuur mee naar binnen te halen. Van bloemen meppen tot het ontleden van een paardenbloem. Van een buitenschilderij boren tot een bosbingo. 

Zus en broer

Wij zijn Loes en Sieb, zus en broer. We begonnen Met Zonder Jas twee jaar geleden. We werden allebei met regelmaat door vrienden gevraagd voor ideeën om buiten te doen. Toen we op een verjaardag naast elkaar zaten, hadden we het erover. We zeiden tegen elkaar: “Waarom gaan we al die ideeën niet bundelen?” Zo ontstond Met Zonder Jas. Het mooiste aan Met Zonder Jas is dat we zelf ook veel meer buiten komen. De activiteiten die we delen, doen we natuurlijk eerst zelf. We hebben dit jaar de challenge om 1000 uur buiten te zijn. Hopelijk gaan we dat redden! 

We hebben allebei één kind. Sieb is papa van Daat (4) en ik, Loes, ben mama van Tobias (1). We gaan regelmatig samen op pad. In het dagelijks leven is Sieb verpleegkundige en huisvader. Ik ben content specialist en marketing strateeg.

Vanaf nu zullen we met enige regelmaat buitenactiviteiten delen op Vettt.nl. Allemaal activiteitendie je kunt ondernemen in de buurt! En kunt ons natuurlijk ook volgen op Insta!

met zonder jas
Sieb met Loes haar zoon Tobias en Loes met Sieb zijn zoon Daat

Over Loes

Meer blogs van Loes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.