Een leuk museum met kinderen in Twente? Techniekmuseum Oyfo in Hengelo!

Door

Ben je op zoek naar een leuk, interactief museum in Twente? Bij Techniekmuseum Oyfo moet je zijn! Dit museum, dat helemaal in het teken van techniek staat, laat je kennis maken met oude en nieuwe technieken. Het museum is zelfs uitgeroepen tot het meest kindvriendelijke museum van Overijssel. Of dat klopt? Dat mag je zelf ontdekken!

Techniekmuseum Oyfo in de oude fabriek van Hazemeijer

Het voormalige museum Het Heim, is in 2021 verhuisd naar het Hazemeijer in Hengelo en onder de naam Oyfo Techniekmuseum verder gegaan. Hier waan je je een ware uitvinder. In de oude fabriek van Hazemeijer in Hengelo ga je op onderzoek uit door de verschillende zones met interactieve spellen, roetsj je van de glijbaan en laat je jouw toekomst voorspellen in de machinehal! Niet alleen door te kijken, maar vooral door te doen!

techniekmuseum oyfo

Techniekmuseum Oyfo met kinderen

Het museum beslaat twee verdiepingen, de activiteiten die de kinderen vaak het leukst vinden vind je op de eerste verdieping. Het allerleukste aan deze verdiepingen; je kunt van de eerst met een glijbaan naar de begane grond!

Het museum is erg open opgesteld, vanaf de eerste verdieping zie je ook precies wat er beneden gebeurd.

techniekmuseum oyfo

Voor kinderen: de museumbingo

Als je het museum binnenkomt, kun je bij de kassa naar de gratis Museumbingo vragen. Aan de hand van de vragen speur je met je kinderen het museum door op zoek naar de juiste antwoorden.

techniekmuseum oyfo

Techniekmuseum Oyfo tijdens de schoolvakanties: maak ’t bij Oyfo!

Tijdens de schoolvakanties worden er in het museum maak-activiteiten georganiseerd. Ga in één van de werkruimtes aan de slag met een tollende tol, een bibberspiraal of een borstelrobot. De maakpakketjes zijn te koop in de museumwinkel en zijn ook leuk om mee naar huis te nemen of cadeau te geven! Op de website van Techniekmuseum Oyfo vind je meer informatie over het aanbod van de maakpakketjes en de kosten.

Terug in de tijd: Ontdek historische industriele machines

Techniekmuseum Oyfo brengt je ook weer even terug in de tijd. Misschien ken jij deze oude telefooncel nog wel :-). Maar ook voor grootouders kan het maar zo een feest der herkenning zijn. Heb je een opa of oma in het midden die geinteresseerd is in oude machines of hier vroeger misschien wel mee heeft gewerkt? Hij/zij gaat Techniekmuseum Oyfo vast fantastisch vinden. Techniekmuseum Oyfo vind je dan ook zeker terug in deze blog die we schreven met favoriete uitjes met de kleinkinderen.

De historische machines vind je op de begane grond. Voor kinderen is hier vaak het hoogtepunt dat ze de machine zelf aan kunnen zetten!

techniekmuseum oyfo

Lunchen tijdens je bezoek aan Techniekmuseum Oyfo? Dat doe je in het museum of bij de Buren Bistro & Bakery Lust Hengelo!

De buren van het museum is het Bistro & Bakery Lust Hengelo, hier kun je heerlijk lunchen of dineren. Let op, lust is niet alle dagen geopend. Wil je het museumbezoek met een bezoekje aan Lust combineren bekijk dan de openingstijden op de website van Lust Hengelo.

In het museum is geen horeca-gelegenheid maar er is wel een ruimte waar je op basis van self-service iets te drinken kunt kopen of te snacken. Je mag hier ook je eigen bammetje opeten.

Wat je verder nog wil weten over Techniekmuseum Oyfo in Hengelo

 • Het museum is maar liefst 7 dagen per week geopend van 10.00 tot 17.oo uur.
 • Bekijk de actuele tarieven op de website.
 • Naast de entree vind je een prachtige museumwinkel!
 • De lezers van Vettt geven aan dat ze het museum het meest geschikt vinden voor kinderen vanaf 6 jaar

     Over Yvette

     Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

     Comments are closed.