Speeltuin de Morskieft: de speeltuin voor de zomer én winter

Door
Ik ging vroeger, toen ik zelf nog kind was, vaak in de zomer naar de speeltuin de Morskieft. Er is in de tussentijd natuurlijk veel veranderd, maar ook veel is hetzelfde gebleven. Alles is in een nieuw jasje gestopt. De buitenspeeltuin is wat ik weet nog vrijwel hetzelfde, maar de binnenspeeltuin en de escaperoom zijn er in de tussentijd bijgekomen. Waardoor het nu in de winter ook erg leuk is om er naar toe te gaan.

Speeltuin De Morskieft in een nieuw jasje

De buitenspeeltuin van de Morskieft doet me van vroeger nog denken aan een speeltuin die anders is dan andere speeltuin. Een hele hoge spannende (ik dacht altijd gevaarlijke) glijbaan, een rad waar je in kunt staan en dan een rondje over de kop maakt en de ouderwetse gezellige familieschommel. Maar ook de authentieke rood met gele toestellen. Dit was allemaal teveel om in een middagje te hebben gedaan. Heerlijk om naartoe te gaan op een zonnige dag. Speeltuin De Morskieft

Speeltuin anno 2019

Anno 2019 ziet de Morskieft er heel anders uit. Ze hebben een binnenspeeltuin met vooral veel zand. Leuke zandtoestellen, de houten speeltoestellen met leuke glijbanen, de uitdagende klimtorens, de bekende grote legoblokken, maar ook een kleine draaimolen, een leuke rodelbaan, een spannend spookhuis, een springkussen en trampolines. Om de oudere kinderen en volwassenen te vermaken hebben ze escaperooms. Twee escaperooms voor kinderen en 1 voor volwassenen. Ze blijven vernieuwen, want ze zijn bezig met het bouwen van een blacklight golfbaan. Wat dit alles leuk maakt, is dat het voor meerdere doelgroepen leuk is.
Speeltuin de morskieft

Gezellig samen…

 
Speeltuin de morskieft

Met z’n allen aan de zandtafel

Wij gaan vaak naar de Morskieft. Lekker dichtbij huis en niet duur (€ 3,50 voor kinderen en volwassenen betalen geen entree), dus mooi om te doen als je even voor een ochtend ernaartoe wilt. Toen onze kinderen nog iets kleiner waren, was het niet handig, want onze dochter at zand alsof het snoepjes waren. De 2 opvolgende keren dat onze dochter geen zand meer at, heeft ze alles onder gespuugd. Dus wij hadden eerst niet echt een klik. Maar de laatste tijd komen we er vaker. Zo ook de afgelopen keer, met 2 vriendinnen gingen we gezellig mee met de kinderen. De kinderen kunnen lekker spelen en de moeders kletsen. We zijn alleen binnen geweest, want het was niet echt weer om buiten te gaan spelen. De kinderen vermaken zich er altijd prima en zijn er nog niet op uit gekeken.  
Speeltuin de morskieft

Nog een rondje in het treintje

De kinderen zeggen nog standaard als we naar huis gaan: “Komen we hier nog een keer weer, mama?”. De kinderen weten ook heel goed wat er allemaal buiten te doen is. Ze willen dan graag voordat we de auto instappen nog even in het treintje en van de grote glijbaan buiten. De kinderen hebben het leuk gehad, dus dan zijn wij ook blij. Kortom een aanrader voor jong en oud. Mijn eerste blog voor VETTT is een feit :). Weet jij ook leuke uitjes, laat het ons dan weten. We blijven nog steeds op zoek leuke activiteiten voor de kinderen.

Meer over Speeltuin De Morskieft in Reutum

Naast dat Speeltuin De Morskieft een binnen- en buitenspeeltuin heeft is het ook een café-restaurant. Vorig jaar werd er een Escaperoom geopend (voor kinderen van 8 t/m 14 jaar) en begin van deze zomer wordt er een blacklight minigolf geopend. Neem een kijkje op de website van Speeltuin de Morskieft voor de actuele openingstijden.

Over Ellen

Meer blogs van Ellen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.