Mama in balans: twee banen, kinderen en een druk privéleven

‘Hoe doet ze het toch?’ Iets dat ik onwijs vaak hoor. Van vrienden, familie, collega’s en klanten. Wekelijks wordt dit wel aan mij gevraagd, hoe ik alles in GODSNAAM doe. Drukbezet ben ik,  ja dat zeker. Moeder, hoofdconductrice EN fotografe. Een drukke, hardwerkende mama dus. Maar ik hou zoveel van alles dat ik doe. Iets opgeven is gewoon een no go. Herkenbaar? Volg je dromen, doe vooral wat je leuk vindt en je slaagt. Balans is de sleutel. Wees een mama in balans.

 

Uitdagend werk

Ik ben werkzaam bij de NS, als hoofdconductrice. Dit doe ik 24 uur, verdeeld over 3 dagen per week. Mijn werk is een echte uitdaging. Wisselende diensten (van heel vroeg in de ochtend tot heel laat in de nacht), veel klantcontact en ik kom werkelijk overal. Geen dag is hetzelfde, dat maakt het juist zo leuk. Het hele land reis ik door. Nummer 1, dat ik voor geen goud wil missen. Op mijn werk kom ik tot rust, ben ik even geen mama en geniet ik van de diversiteit en de verschillende contacten die ik hier altijd opdoe.

Een echt ‘mensenmens’ ben ik. Spontaan, vrolijk, altijd in voor gekkigheid, maar ook serieus wanneer het moet. Dit werk is meer dan alleen kaartjes ‘knippen’ en niet altijd zo leuk als ik hierboven beschrijf. Wanneer je te maken krijgt met een aanrijding met een persoon of wanneer je EHBO moet verlenen, om maar wat te noemen. Een echte uitdaging dus.

 

Mijn bedrijf

Daarnaast heb ik een eigen zaak. Ik ben fotografe, ByMich is mijn bedrijf. De liefde voor fotografie is er al heel lang. Ik vond het vroeger al leuk foto’s te maken en deze vervolgens te bewerken. Bijna 3 jaar geleden kreeg ik dan ook voor moederdag mijn eerste spiegelreflex camera. Een tweedehandsje, van Marktplaats. Na de eerste foto ermee te hebben gemaakt, zat ik letterlijk een week later bij de Kamer van Koophandel. By Mich was geboren. Spannend, dat wel. Vol vertrouwen een nieuw avontuur tegemoet. Inmiddels meerdere camera’s en lenzen verder.

Nog nooit heb ik een cursus of iets gevolgd. Ik ben puur op mijn gevoel afgegaan destijds, doe enkel wat ik leuk vind en in die afgelopen drie jaar heb ik mijzelf zo ontzettend veel aangeleerd. En nog leer ik altijd weer. Dat is het leuke van de fotografie. Altijd beter willen worden, altijd meer uit je camera willen halen. Tevreden ben ik zeker, maar streven naar meer is er continu. Het houdt je scherp.

Lifestylefotografie, zo noem ik mijn ’tak van sport’. Ik hou namelijk niet van gemaakte en geposeerde plaatjes. Mooier vind ik het om foto’s te maken, zoals het is. Kinderen bijvoorbeeld, die moet je niet in een hoekje willen drukken en ongemakkelijk laten lachen. Laat ze spelen, rennen, gek doen. Dit levert de mooiste foto’s op, die voor ouders ook nog eens herkenbaar zijn. Ze staan erop, precies zoals ze zijn. Een echte familiefotografe ben ik dus. Fotografie is mijn tweede baan, die ik voor geen goud zou willen missen. Of het nu een familieshoot, een zwangerschap, een newbornshoot of een trouwerij is. Dit is puur genieten voor mij.

Sonny

Coco

Mama in balans

Onze kinderen zijn mijn alles. En ondanks dat ik veel bezig ben met werk, heb ik heel veel tijd voor en met hen. Wij gaan veel op stap. Wandelen in het Buursezand, het Haaksbergerveen, het Witteveen. Uitjes naar de kinderboerderij, speelhallen, dierentuinen. Vaak op vakantie. Wij laten ze heel veel van het leven zien. Zo belangrijk. Ze worden zo snel groot.

Het fijne is dat wij alles thuis heel fijn kunnen plannen. Mijn man werkt namelijk vijf avonden per week als chefkok bij Ribhouse Texas Boekelo. Geen doorsnee beroep, net als ik, maar wel met regelmatige tijden. Wanneer wij beide werken, hebben wij oppas in ons eigen huis voor de kids. Dat kan soms een hele week niet nodig zijn en soms een paar uurtjes. Afhankelijk van mijn werktijden. Mijn man rijdt aan het begin van de middag van huis om te werken en komt tegen het einde van de avond terug. De maandagen en dinsdagen is hij vrij. Vandaar dat ik ook enkel foto’s maak op de dagen en tijden dat hij in huis is, de maandagen en dinsdagen heb ik de hele dagen foto opties en de overige dagen dus enkel de ochtenden. Mits ik dan dus zelf niet bij de NS werk. Gelukkig heb ik daar altijd een rooster van voor een heel jaar, dus met bomvolle agenda’s valt er zoveel te plannen. Ideaal.

Guido en Michelle

Grintenbosch

Grintenbosch Haaksbergen

Dat betekent natuurlijk niet dat ik alle dagen foto’s maak. Vol is vol. Vol is, wanneer ik voor mijzelf vind dat ik vol zit. Volgen jullie het nog? Mijn tijd voor ons gezin is het allerbelangrijkste in mijn leven. Werken is leuk, maar het moet niet ten koste gaan van.

Dus op de vraag, ‘Hoe doet ze het toch?’ kan ik heel makkelijk antwoord geven. Balans is de sleutel. Het leven van een hardwerkende mama bestaat uit: plannen, nee durven te zeggen, doen wat je leuk vindt en vooral genieten en plezier hebben in alles wat je doet.

Meer persoonlijke blogs lezen op VETTT?

Vind je het leuk om meer persoonlijke blogs te lezen van VETTT-bloggers? Op deze pagina vind je alle persoonlijke blogs bij elkaar!

Over Michelle

Meer blogs van Michelle lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
 • Marianne
  maart 6, 2019

  Geweldig Michelle wat een goed verhaal en de volle waarheid.
  Mooi verwoord geniet van alles droom van van het leven, leef je dromen.
  ???marianne
  .