5 x Leuke uitjes bij minder weer

Door

Op dagen dat het regent wil je ook wel eens wat leuks doen. Even eruit, de kinderen uit laten. Maar vaak is het juist op die momenten lastig te kiezen wat te doen  met slecht weer.Lees hier onze tips voor uitjes bij minder weer in en om Twente bij wat minder weer:

#1 Erlebnispark Emsflower (binnen)

Over de grens bij De Lutte vind je Erlebnispark Emsflower. Ik ben er zelf dit jaar in mei geweest en het was voor zowel de 2- als de 6-jarige een dikke hit. Er is een hele mooie binnenspeeltuin, een vlindertuin en je kunt er lekker rondwandelen door de tropische tuin. Lees de blog over Erlebnispark Emsflower maar eens!

Emsflower

#2 Speeltuin Morskieft (binnen- en buiten)

Bij Speeltuin Morskieft kun je binnen- en buitenspelen. Er is zowel een grote indoor- als outdoor speeltuin. Voor kinderen vanaf 8 jaar (of voor gezinnen) is er zelfs een Escaperoom, die moet je wel reserveren. Voor de speeltuin betaal je 3,50 entree, dat geldt alleen voor de kinderen. Lekker betaalbaar dus!

#3 Bezoek een museum

Er zijn in Twente een aantal hele leuke musea die zich heel erg richten op gezinnen. De MuseumFabriek in Enschede is er één van, in Denekamp heb je Wonderryck en in Hengelo vind je het gave Oyfo Techniekmuseum.

#4 KrazyKangaroo (binnen) en Avontura

Je kinderen even uit laten? Dan zit je hier wel goed. Krazy Kangaroo is een heel gaaf trampolinepark in de Twentehallen in Enschede. Het is supergroot en je kunt er allemaal toffe stunts (proberen te) doen. Het ligt in hetzelfde complex als Avontura. En goed om te weten, mocht je als ouder zelf niet mee willen springen dan wacht je prima in het gezellige restaurant.

Krazy Kangaroo

 

#5 Hof van Eckberge, Eibergen (binnen en buiten)

Hof van Eckberge is perfect bij twijfelachtig weer. Het belevingspark in Eibergen heeft zelfs een mini Zoo (buiten). Je kunt er bowlen, laseergamen, er is een binnen- en buitenspeeltuin een een snoezelruimte. Lees hier de blog over het bezoek aan Hof van Eckberge door Chantal.

Hof van Eckberge

 

Nog meer tips voor leuke uitjes bij minder weer?

We zijn benieuwd naar jouw tips voor leuke uitjes bij minder weer, laat ze gerust achter in een berichtje!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Marijn
  september 23, 2018

  Superleuke vind ik Allwetter Zoo Munster. Groot gedeelte van de wandelpaden is overdekt. En er staan vaak kortingsacties voor entree tickets op Groupon!
  En museum Natura Docet in Denekamp
  En zwemmen, bijvoorbeeld bij Marveld in Groenlo!

  • Yvette Bosch
   september 24, 2018

   Thanks voor de mooie aanvullingen!