Laura was erbij: openingsweekend Avonturenpark Hellendoorn door Laura

Door

Joehooeee het pretparkseizoen is weer geopend. Dit betekent dat we weer aan de zonnige kant van het jaar komen en dat betekent dat we er weer op uit kunnen!

Lucky me, ik mag gewoon mijn allereerste gastblog over een uitje over Avonturenpark Hellendoorn schrijven. Vettt werd uitgenodigd voor de seizoensopening en aan mij de eervolle taak om hierbij aanwezig te zijn. Hooray!

Officiële opening Avonturenpark Hellendoorn

Op de laatste zaterdag maart werd het nieuwe seizoen voor avonturenpark Hellendoorn officieel geopend en daar konden Puk en ik bij zijn. Zo blij als twee kinderen reden we naar Hellendoorn. Na ongeveer drie kwartier rijden waren we er. We waren al eens eerder in het park geweest, maar Puk wist niet meer precies wat er was. En over een rode loper binnen komen was voor ons ook nieuw! 

pretpark Hellendoorn

Yes, it’s official: geopend!

Omdat het park dit jaar tachtig jaar (!) bestaat waren er allemaal mensen van 80 (en ouder) uitgenodigd voor de officiële opening. Heerlijk om al deze 80 +ers te zien genieten (vooral van de rondlopende kinderen). Want bejaarde mensen en kinderen dat blijft een magische combinatie. Na een toespraak van de burgemeester van Hellendoorn en het oplaten van ballonnen kon het feest voor ons echt beginnen: het park in! Vooraf namen we een kijkje op de site, Puk wilde overal in, maar de vliegtuigjes en de wild waterbaan leken haar het leukste.

Op ontdekking in pretpark Hellendoorn

Puk wilde direct op de foto met de beer Baba Boemba, Puk kende hem nog niet, maar vond hem er erg lief uit zien.

pretpark Hellendoorn

Baba Boemba is ook uit zijn winterslaap gekomen voor de grote opening!

Vervolgens gingen we als eerste in de monorail, hierin kun je even goed bekijken wat er allemaal is in het park. Vanuit daar werd er besloten dat we in de Old timers moesten en daarna wilden alle kinderen iets anders.
Dreumesland is speciaal ingericht voor de allerkleinste kinderen (maximale lengte van 120cm) en zij kunnen zich heerlijk vermaken. De enige medewerker die hier stond was er maar druk mee, ze moest alle attracties in haar eentje bedienen. Een dankbare taak dat wel, maar het betekende wek dat we soms even moesten wachten. Je merkte af en toe wel dat het de opening was, een aantal attracties moesten nog even wakker geschud worden na hun winterslaap :-). Het zonnetje scheen, er waren bankjes, dus ons hoorde je niet klagen.

Na een rondje dreumesland vertrokken we richting wild waterbaan, dit is wel een van de bekendste attracties van Hellendoorn. Puk vond het erg spannend, maar uiteindelijk wilde ze nog wel een paar keer. Puk houdt wel van een beetje adrenaline, we zochten dus vooral de attracties op met wat snelheid. Zoals de achtbaan, deze gaat niet over de kop maar hij gaat wel lekker hard. Toen de dames een springkussen gevonden hadden streken wij neer in een paar stoeltjes lekker in de zon. Mooie combinatie! Tijd voor wat drinken en wat eten. We hebben wat frietjes en wat drinken gehaald, maar je kunt ook prima zelf wat meenemen. De meiden waren niet uit het springkussen te slaan, waar ze overigens samen met Spongebob in zaten.

We hebben niet alles gedaan, maar het was een super geslaagde dag. Het was niet zo druk in het park, dus we waren overal snel aan de beurt. De kinderen hebben zich prima vermaakt en wij ook! Ik was niet alleen in Hellendoorn, ik had een vriendin bij me die direct het park kon testen op rolstoel toegankelijkheid. Op enkele (te) hoge heuvels na is het park prima toegankelijk voor iemand in een rolstoel. De medewerkers willen op alle mogelijke manieren helpen en je hebt toegang tot alle attracties.

Goed geregeld dus! Een ideaal park ook met kleinere kinderen en perfect als je niet zo lang wilt rijden.

Avonturenpark Hellendoorn

Het pretpark, Avonturenpark ligt dus in Hellendoorn op een kleine 3 kwartier rijden vanaf Enschede. Op de website vind je regelmatig leuke acties/ kortingen. Zo loopt er op dit moment een actie dat je 30 Euro korting krijgt op een familieticket. Ben je wel fan van pretparken dan is het ook het overwegen waard om een seizoenspas te nemen. Je kunt dan het hele seizoen naar Hellendoorn maar ook krijg je allerlei andere leuke voordelen. Zoals gratis entree in pretpark Julianatoren, 50% korting bij Ouwehands dierenpark, 25% korting bij Wildlands, korting bij Plopsaland én nog veel meer. Check de site van Avonturenpark voor info over de tickets: Avonturenpark Hellendoorn.

 

Laura woont met haar gezin in Enschede. Ze is moeder van (bonus)zoon uit 2002 en een dochter uit 2011. Doordeweeks is ze docent Nederlands op een middelbare school in Almelo en woont ze in Enschede. Laura trekt er graag op uit en ze is eigenlijk altijd wel ‘iets’ aan het doen. Laura heeft een kleine voorliefde voor het spotten, shoppen (of maken) van supertoffe kinderkleding voor haar dochter Puk. Op haar persoonlijke blog Lauvrou neemt ze je mee in haar leven.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
  • Lizet
    mei 3, 2016

    Klinkt supergezellig! En verbaast me niets dat Puk wel van de wildwaterbaan houdt, haha! Ik vond het helemaal niks vroeger! 😉