Kleuterdans: dansen bij Kidsdance! Door Maryke

Door

Kleine kinderen gaan altijd direct meebewegen als ze muziek horen. Iets dat ik echt zo schattig vind. Geen idee of ik dat zelf ook ooit heb gedaan, maar bij mij is dat dan nooit verder ontwikkeld. Ik vind dansen heerlijk, na een paar drankjes in de kroeg, of in de huiskamer met de kinderen. Maar vraag iedereen die ik een beetje ken maar na, het ziet er niet uit! Ik ken geen ritmegevoel en heb absoluut geen gevoel voor coole moves, helaas! Ik stond dan ook wel even met mijn mond vol tanden toen schoonzus vroeg of ik, toen Ravi ruim 2 jaar was, met hem naar peuterdans wilde. Zij gaf de les, dus ik kon er niet onderuit. Gelukkig waren de peutermoves heel basis en vond Ravi het echt heel erg leuk. Nu is Ravi ruim 4,5 en zit hij op kidsdance (kleuterdans), deze les wordt ook gegeven door schoonzus, dus Ravi is trots en steengoed!

Kleuterdans Enschede

Het is voor kinderen heel goed om via muziek spelenderwijs hun motoriek, muzikaliteit en hun zelfvertrouwen te ontwikkelen. Het is zo mooi om te zien hoe de kinderen de dansjes en bijbehorende technieken (die keer op keer worden geoefend) steeds beter en beter leren kennen. Tijdens de kidsdance lessen dansen ze op liedjes van Justin Bieber, maar ook op kinderliedjes zoals hoofd schouders, knie en teen. Ze worden elke dag groter en groter en dat uit zich echt in deze lessen, vooral ook omdat bij de peuterdans de papa’s, mama’s en oma’s nog mochten meedoen. Maar bij kidsdance zijn ouders niet welkom, de deur gaat dicht en 5 minuten voor het einde mogen ze nog even meegluren. Helaas kan ik er zelf op deze dinsdag nooit bijzijn en haalt oma Ravi op. Maar vaak worden er filmpjes en foto’s gemaakt, zo kan ik toch nog meegenieten van de creatieve energie van mijn oudste zoon.

Ravi vindt het leuk, heel erg leuk. Hij is enorm fysiek en kan hier al zijn energie kwijt. Hij is heel erg gefocust en let heel goed op de juf, af en toe kijkt hij even in de spiegel hoe hij eruit ziet, te schattig.

Go Dance Academy Enschede

De kidsdance les van Ravi (3,5 tot 5 jaar) is op dinsdag van 15:30 tot 16:10 uur en wordt gegeven door de Go Dance Academy in wijkcentrum de Kom, aan de Ribbelerbrinkstraat in Enschede. Go Dance geeft verschillende kidsdance lessen in verschillende leeftijdsgroepen (tot 9 jaar) en ook op verschillende locaties. Naast kidsdance zijn er natuurlijk nog veel meer danslessen die de Go Dance Academy geeft, zoals klassiek ballet, jazz dance, modern dance, hiphop, breakdance en dat voor eigenlijk alle leeftijden.

Zoals ik al aangaf kan ik zelf absoluut niet dansen, toch ga ik elke maandag naar Go Planet (de hoofdlocatie van de Go Dance Academy) voor een Body Workout (voor mama’s), gegeven door Jasmijn, hoofd docente dans/oprichtster van de Go Dance Academy. Het is flink pittig moet ik zeggen, tijdens de workout trainen we alle spieren in ons lichaam, met dans (jaja, met pasjes enzo) en buikspieroefeningen, gecombineerd met een parcours met gewichten, touwtjespringen, etc. en we sluiten af met ontspanningsoefeningen. Goed voor mijn lichaam, geest, zelfvertrouwen en ziel! Het werkt voor mij, tussen alle hectiek van de week door, enorm ontspannend en ontstressend. Achteraf ben ik trots op mijzelf, omdat ik eigenlijk helemaal niet sportief ben, wel fanatiek. En omdat ik slecht ben ik pasjes en het toch gewoon doe. Dan maar iets minder goed dan de rest, don’t care!

Voor meer informatie over de Go Dance Academy en haar verschillende dans en workout lessen, kijk hier Go Dance Enschede. Alle proeflessen zijn gratis, dus neem snel een kijkje en doe mee!

Peuterdans en Kleuterdans

Er worden in Twente op verschillende plekken en door verschillende scholen peuter- en kleuterdanslessen gegeven. Een tijdje geleden schreef Stephanie een gastblog over de danslessen die Boaz (4) volgt op Het Roombeek. Ook tijdens het Vettt Bengelfestijn kan er gedanst worden, hier zal dansschool Desert Eagles de lessen verzorgen. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen op gebied van peuter- en kleuterdans. Laat hieronder gerust een berichtje achter!

 

Maryke, geboren en getogen in Enschede woont met haar 3 mannen, Ravi (’11), Bodhi (’14) en vriendlief Bram en met poes Dibbe in een jaren 30 huis in Enschede. Van jongs af aan is ze al creatief bezig. Ze houdt van tekenen, naaien, haken, ontwerpen, wandelen, reizen, nagellak, het stylen van ruimtes en van schrijven. Op haar eigen blog en tevens webshop zie je wat ze zoal maakt en wat haar bezig houdt: Maryke Mondria.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.