Persoonlijke blog: Over het feestje dat ik zo graag met jullie wilde vieren

Door

Vandaag voelt als een gekke dag. Eigenlijk zou deze hele maand april in het teken van feest staan. Ik zou het 5-jarige bestaan van Vettt vieren, met jullie! Want speciaal voor alle Vettt-lezers had ik hele gave prijzen geregeld. Mooie bedrijven die hierin wilden samenwerken. Maar alles loopt al een paar weken anders. Ik bedacht me gisteren dat het sowieso een reden voor taart is, dus bestelde ik gisteren een mini-taartje bij De Branderie, om vandaag op te halen. En trakteerde mijn gezin op wat lekkers. Het is toch een mijlpaal, zo’n 5-jarige bestaan en daarbij had ik naast het 5-jarige bestaan nog wat te vieren. Afgelopen maand hadden we namelijk op Vettt.nl de meeste bezoekers ooit: 35.000!

Marrakech, een musical en het feestje dat ik zo graag met jullie had gevierd

Eigenlijk had ik nu in Marrakech moeten zitten, met mijn oud-collega’s. En zou Pippa morgen een Musical opvoeren, waar ik dus niet bij kon zijn. Erg dat ze dat vond.

Ik zou volop in de voorbereidingen zitten van het Vettt Bengelfestijn op 5 mei (is dus ook afgelast) en ik zou druk bezig zijn met alle voorbereidingen rondom de lente en de zomer. Denk aan de flyers die we maken, de zomerspecial, alle content die we daarvoor maken, de covershoot en leuke samenwerkingen met partijen die juist in de komende periode hadden willen knallen. Maarja, Corona…

Ik had ook nog iets leuks voor jullie in petto. Op 22 april is het precies 5 jaar geleden dat ik Vettt als bedrijf registreerde. Speciaal voor deze feestmaand maakte Lizet een reeks ‘feest-foto’s’. De foto hierboven is er één van. En ik had écht hele gave samenwerkingen voor fantastische prijzen. Er zaten echt hele leuke dingen bij. Een nachtje weg, pretparkbezoeken, een jaarkaart voor een indoor speeltuin, een kinder high tea én nog zoveel meer. Maar het grootste deel van die prijzen zijn nu niet relevant omdat de samenwerkingpartners de deuren moesten sluiten. Dit houden jullie sowieso van mij tegoed, we gaan het gewoon later dit jaar vieren.

Ik maak me zorgen

Ondertussen maak ik me zorgen, ik denk net als iedereen. Er is zoveel om je druk over te maken. Maar ik (probeer) ervoor te kiezen om dat zo min mogelijk te doen. De dagen te nemen zoals ze zijn en te wensen dat we dit virus onder controle krijgen. Het liefst heel snel. Maar man, ik vind het wel lastig.

Deze week lijk ik een redelijke ‘manier’ gevonden te hebben om te werken. Ik vertrek deze week iedere ochtend op mijn fietsje samen met Pippa (8) naar kantoor. Dan ga ik aan het werk, en werkt zij aan haar schoolwerk. Het is daar rustig en zo kan de boyfriend onze andere dochter van 4 aandacht geven. Want huiswerk maken met een 4-jarige om ons heen blijkt niet zo lekker te gaan. De 4-jarige wordt op het gebied van huiswerk ‘vrijgesteld’ door ons. Af en toe doen we een taakje maar het liefst nemen we haar even mee fietsen, maken we een (knutsel)werkje en deze week schildert ze samen met haar vader haar kamer. Dit lijkt tot nu toe te werken, maar de ene dag is de andere niet en ik besef me maar al te goed dat het nog even flink doorbijten, improviseren en schakelen wordt. Want yes, ik heb al geregeld momenten gehad waarop ik het echt even niet meer zag zitten. Ik zag al in de stories op Instagram dat ik niet de enige was. Niet gek ook, het is nogal wat allemaal.

Positiviteit en goede berichten

Met Vettt richt ik me op het inspireren van ouders in Twente. Daarvoor zoeken we samenwerkingen op die daarbij passen. Er stonden er al heel veel klaar, zo zouden we een supermooie campagne starten met de Flierefluiter Raalte. En stond er van alles klaar om juist het grensgebied extra uit te lichten. En nieuwe afspraken voor samenwerkingen is nu natuurlijk ook lastig. Veel bestaande samenwerkingen moeten nu aangepast of uitgesteld worden. Het is écht schakelen, maar dat is het voor iedereen. Gelukkig kunnen we onze lezers, juist in deze moeilijke en bijzoner tijd, ook blijven inspireren. De content die we maken is alleen net iets anders passend bij de situatie waar we nu met zijn allen inzitten.

En extra gaaf is het dat we juist nu qua bezoekersaantallen een record gehaald hebben. Maar we zien het niet alleen op de website, ook op Facebook (bijna 8000! volgers) en Instagram (3600 volgers) hebben we de laatste weken echt een groei doorgemaakt.

En wat ik zelf heel gaaf vind zijn al die mooie lokale initiatieven, bedrijven die ‘omdenken’ en toch met manieren komen om klanten te kunnen blijven bedienen. Mocht je zelf in de gelegenheid zijn om ondernemers te steunen, doe dat dan vooral! Ik kocht vandaag een Mini-taartje bij De Branderie in de binnenstad van Enschede. De Chocolate Devil Pie, wat een feest voor als je van Chocolade houdt :-)…en Pippa kocht deze week van haar zakgeld een Dots-armbandje bij Het Bouwlab dat per post opgestuurd kan worden.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.