Even bijkletsen: hoe gaat het nu met Vettt?

Door

Ik besef me heel goed dat een aantal van jullie al meelezen vanaf het eerste uur, maar ook genoeg mensen hebben Vettt pas nét ontdekt. Volgende maand bestaat Vettt ‘officieel’ alweer 5 jaar. Hoogste tijd om jullie bij te praten. Vooral omdat er deze en volgende maand (voor mij) twee belangrijke dingen gebeuren: een aanpassing van de huisstijl én het vieren van 5 jaar Vettt.

Het gaat goed met Vettt hé?

“Ik zie je écht overal, het gaat goed hé met Vettt?” Deze opmerkingen hoor ik heel vaak. Supertof om te horen want met het hele Bloggers team werken we hard aan onze zichtbaarheid. We schrijven regelmatig nieuwe content en we gaan actief op zoek naar toffe samenwerkingen. En dan is het leuk om te horen dat we zichtbaar zijn maar nog leuker is het dat we ook lezen dat jullie wat aan onze tips en inspiratie hebben!

Die 5 jaar zijn voorbij gevlogen..

Toen mijn oudste dochter 2 was, ontdekte ik zoveel nieuwe toffe dingen. Ik zag het overal. En dat wat ik dan zag wilde ik delen met mensen die kinderen hadden die bij dat uitje pasten. Vriendinnen van mij stuurde ik regelmatig appjes met leuke uitjes voor hun kinderen. Ik werd een soort ‘stalker’ in kinderuitjes.

Ik mistte een platform hiervoor en besloot een blog te starten. Okay, dat ging over wat meer dagen ijs. Maar uiteindelijk was het moment daar, na heel veel twijfels, dat Vettt.nl online ging. Dat deed ik trouwens naast een hele leuke baan in de marketing bij een hele leuke reisorganisatie. De start van de blog bracht gelijk een nieuwe uitdaging met zich mee. Ik wilde het liefst alles gaan ontdekken, niet persé een passie die mijn dochter van 2 en mijn vriend toen deelden. Eerlijk gezegd; het is ook niet te doen om overal naartoe te gaan.

Toen ontstond het idee om een team te creëren. Andere ouders die het ook tof vinden om te schrijven en vooral om ervaringen te delen. En het fijne hiervan is dat we zo zoveel meer mensen kunnen inspireren en dat je met meer mensen gewoon veel meer toffe dingen ontdekt.


Inschrijven bij de KVK

Een jaar na mijn eerste blogpost, die nog steeds online staat én die echt een update nodig heeft, schreef ik me in bij de KVK. Dat is nu bijna 5 jaar geleden. Een dikke twee jaar geleden was ik op het punt dat ik iedere avond achter de laptop zat en door de bomen het bos niet meer zag. Ik had namelijk ook nog steeds die leuke baan en inmiddels 2 kinderen. Het was tijd om een nieuwe weg in te slaan. In goed overleg nam ik afscheid van mijn baan in loondienst om mij volledig op Vettt te richten. Achteraf de beste beslissing ever!

En wat is er de afgelopen jaren veel gebeurd. Op dit moment zijn we met een team van 40 (!) bloggers, bezoeken maandelijks 30.000 mensen de website en is Vettt zoveel meer dan een blog. Inmiddels is Vettt uitgegroeid tot hét inspiratieplatform voor ouders in Twente. Met een eigen magazine en onze eigen Eropuit flyers. We bijna dagelijks content om andere ouders in Twente te inspireren. Vorig jaar kwam daar zelfs een kantoorruimte bij, die ik met 4 collega-ondernemers huurde. Inmiddels zitten we met 3 van dit clubje alweer in ons tweede kantoor in Spinnerij Oosterveld. Waar het me eerder fantatisch leek om overal te kunnen werken, zoals lekker comfortabel op de trap op de foto hierboven :-). Kwam ik er ook al vrij snel achter dat ik echt behoefte had aan een eigen plekje.

Dit jaar, in april, vieren we het 5-jarige bestaan. En dit allemaal dankzij het geweldige Vettt-team en dankzij jullie! Want zonder jullie was er geen Vettt..

Na 5 jaar: tijd voor vernieuwing!

Na 5 jaar vond ik het ook wel tijd voor wat vernieuwing en voor een aanpassing in de huisstijl. Mijn motto is “Done is better than perfect” en zo begon ik ooit ook zomaar ineens. Er kwam een logo, maar over een ‘huisstijl’ had ik nooit echt nagedacht. Ik deed maar wat. Af en toe roze, af en toe geel en ook in lettertype schoot ik wat verschillende kanten op. Ik mistte echt een consequente lijn hierin.

Voor deze nieuwe huisstijl heb ik een hele mooie samenwerking met Raakkracht, een bureau voor strategie en communicatie uit Enschede. Ik was al langer onder de indruk van het werk van Raakkracht én van de stijl van Kris, ontwerper bij Raakkracht. Zij zijn voor Vettt aan de slag gegaan. Een nieuwe logo, een nieuw lettertype, nieuwe kleuren én een beeldmerk. Compleet met brandbook en alles, vettt professioneel dus:-). Dit is het nieuwe logo geworden. Een stuk stoerder dan het oude logo maar nog wel herkenbaar.

Het nieuwe logo
vettt logo
Het oude logo

Vanaf vandaag wordt de hele huisstijl doorgevoerd in al onze uitingen, ik ben er zo blij mee! Een stukje professionalisering en een uitstraling die bij Vettt past! Afgelopen week kwamen ook de Vettt Eropuit flyers van de drukker aangepast in de nieuwe huisstijl, met een overzicht van tips en uitjes voor maart/april. Zie je hem ergens liggen? Neem hem mee; er staan weer Vettt leuke dingen in!

Vettt eropuit flyer

Ik ben iedere week weer blij dat het maandag is, ik ga nog steeds met ontzettend veel plezier naar mijn werk. Ik noem het altijd mijn zelfbedachte baan :-). Dankbaar voor jullie die zo enthousiast zijn over het platform en voor de mooie samenwerkingen die we de afgelopen jaren aan zijn gegaan. Want naast dat we jullie zoveel mogelijk inspireren, werken we aan de andere kant samen met allerlei partijen om hun te helpen die leuke doelgroep die Vettt heeft te bereiken.

April: 5-jarig bestaan

Je las het al even: in april is het feest. Dan is Vettt officieel 5 jaar. Tijdens de feestmaand kun je kans maken op allerlei toffe prijzen, ik verklap nog niets maar het gaat te gek worden! Stay Tuned…we houden je sowieso via de blog op de hoogte maar ook via Facebook, onze Insta account en de nieuwsbrief.

Dank jullie!

Ik wil deze blog graag afsluiten door jullie te bedanken als lezer van Vettt. We hopen je de komende tijd ook weer te blijven inspireren en heb je zelf tips voor ons, je mag ze altijd doorgeven (info@vettt.nl)! Vinden we te gek :-).

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.