Review: Plopsaland Coevorden

Door
In Drenthe, bij Centerparcs de Huttenheugte in Coevorden vind je een waar paradijs voor kinderen: Plopsaland indoor Coevorden. Met meer dan 25 attracties, een ‘echte’ Maya, Bumba, Mega Mindy en Wicky de Vicky is het wordt het mooiste indoor pretpark van Nederland genoemd. En wij brachten een bezoekje dat voor herhaling vatbaar bleek. Lees hier mijn review.

Het kinder mekka dat Plopsaland heet

Vorig jaar besloten we om met mijn broer en schoonzus niet meer aan verjaardagscadeau’s te doen. In plaats daarvan doen we iets leuks met z’n 6-en. Vorig jaar aten we pannenkoeken bij Bolle Jan, dit jaar bezochten we Plopsaland in Coevorden. En wat was dat een Mekka voor de nichtjes Pem (bijna 2) en Pippa (3).
Plopsaland Coevorden

Maya wacht je op :-), niet te missen!

 

Lekker overzichtelijk

Wij gingen de zaterdag voor pasen. We hadden topdrukte verwacht, vooral omdat Plopsaland Coevorden naast Centerparcs de Huttenheugte ligt. Maar bij aankomt om 11.00 leek het op de parkeerplaats al vrij relaxed en ook binnen was het allemaal super overzichtelijk, niet chaotisch zoals ik had verwacht. Dit beloofde veel goeds, vooral na mijn succesvolle stapavondje van de avond ervoor.
Plopsaland Coevorden

Uitkijk vanaf de klimboom

 

Gratis voor de allerkleinsten

De entreekosten voor de kinderen is afhankelijk van hun lengte. Voor een kind onder de 85 cm betaal je geen entree, groter dan 85 cm tot een meter kost €9,99. Kinderen boven de 1 meter en volwassenen betalen €18,50 aan entree. De attracties zijn onderverdeeld in categoriën op basis van lengte. Ik vond dat er wat weinig attracties zijn voor de kleinsten. Pem valt in de categorie kinderen onder de 85 centimeter. Maar de K3 disco, de mini speeltuin, de draaimolen, de vliegtuigjes, de Bumba show en meet & greet vond ze geweldig. En ze heeft zich prima vermaakt. Alle attracties hieronder waren ook geschikt voor kinderen t/m 85 centimeter.
Plopsaland Coevorden

Supergave, twee verdieping tellende draaimolen.

Plopsaland Coevorden

Flying high in Bumba’s vliegtuigjes

Plopsaland Coevorden

Voetjes van de K3 vloer…

Plopsaland Coevorden

Momentje met Bumba pakken

Plopsaland Coevorden

En het hoogtepunt: de Bumba theatershow.

Vanaf 85 cm t/m 1 meter mocht je net in wat meer attracties, zoals de achtbaan, de megagrote en supersnelle glijbaan en de Mega Mindy vliegtuigfietsen. Voor de grotere kinderen waren er ook nog veel andere toffe dingen.
Plopsaland Coevorden

Heel hard trappen en vervolgens vliegen!

 
Plopsaland Coevorden

Deze ging echt snoeihard, ik was al beneden 🙂

 

Indoor & Outdoor

Zo’n indoor pretpark is natuurlijk super handig met het wisselvallige weer in Nederland. Maar bij mooi weer is het ook goed te doen, je kunt dan rondjes rijden in je K3 auto op de K3 autobaan. Spelen in Maya’s speeltuin, klimmen tegen een mega grote klimwand of brandjes blussen in een soort draaimolen met brandweerauto’s. En er is een veld met allemaal waterfonteinen, handig als je echt even af moet koelen :-). Omdat wij er met pasen waren werd er een paasraap georganiseerd. Buiten in het gras eitjes rapen. Zo hadden we gelijk een goed excuus om even naar buiten te gaan.
Plopsaland Coevorden

Ze waren wel heel moeilijk te vinden, die eitjes 🙂

  Het was een erg leuke dag. We zijn er van 11.00 tot 15.30 geweest en dat was helemaal prima. Uiteraard wilden de dames niet naar huis, toen we het bijna voor elkaar hadden deden Plop en zijn vrouw nog een confettishow inclusief Kabouter Plop dans. We deden nog één dansje mee. Vervolgens in de auto richting Enschede en Losser, de dames vielen gelijk als een blok in slaap.  
Plopsa Coevorden

Nog een dansje dan, net haar vader!

 

Wil jij (gratis) naar Plopsaland indoor Coevorden?

Ik heb goed nieuws, binnenkort ga ik 2 x 2 kaarten verloten voor Plopsaland Indoor Coevorden. Wil je kans maken? Meld je dan alvast aan voor de VETTT nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Meer informatie over het pretpark vind je op de website van Plopsaland Coevorden.  
Plopsa Coevorden

Fijne momenten tussen Maurice en Mega Mindy…

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.