Review: ijsbeeldenfestival in Zwolle. Geweldig familie-uitje!

Na twee gemiste jaren is het weer zover; half december opende het Nederlands IJsbeeldenfestival in Zwolle weer haar deuren! Wij waren er als een van de eersten bij om een kijkje te nemen. De filmpjes op hun site en insta beloofde al veel goeds, ook leuk om de voorbereiding van het festival zo te kunnen volgen.

ijsbeeldenfestival
Hét thema van het ijsbeeldenfestival van dit jaar

IJsbeelden festival Zwolle: what a wonderful world!

De beste ijskunstenaars ter wereld hebben dit thema in een grote vrieshal verwerkt. Met maar liefst 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw vertaalden zij het thema ‘What a wonderful world’ in een magische wereld van sneeuw- en ijssculpturen tot wel 6 meter hoog. Bij elke hoek die we om gingen vielen we van de ene in de andere verbazing. Wat veel te zien. De ijsarchitecten die hiermee bezig zijn geweest hebben maandenlange voorbereidingen getroffen. Dit kwam tot uiting in een prachtig schouwspel met ijsbeelden uit alle werelddelen. De lampen en muziek ondersteunden hierbij enorm en de ijsbeelden kwamen bijna tot leven.

ijsbeelden festival
De lampen zorgden ervoor dat de ijsbeelden bijna tot leven kwamen!

Koud!!

In de hal is het -10 °C, om de sneeuw- en ijsbeeldenbeelden bevroren te houden. Kleed je dus echt goed aan, want dit is koud! Even stilstaan om de beelden te bekijken is bijna niet te doen, daarom mag je met je entreeticket de hal twee keer in op dezelfde dag. Ideaal om tussendoor even op te warmen in de horeca-gelegenheid ernaast.

ijsbeeldenfestival
Deze ijsbeelden vonden we de mooiste!

Duurzaamheid

Om 1200 m2 te vullen met winterse sculpturen, is maar liefst 275.000 kg sneeuw en 275.000 kg ijs benodigd. Waar haal je dat vandaan? In ieder geval wordt het niet weggekaapt van slinkende poolkappen. In plaats daarvan is er een ijsfabriek in Frankrijk die regenwater op een duurzame manier bevriest tot transparante ijsblokken. Ook de machines om de ijsbeelden bevroren te houden worden op een energiezuinige manier ingezet en alleen wanneer nodig.

ijsbeelden zwolle
Koude neusjes!

Familie-uitje!

Een bezoek aan het IJsbeeldenfestival is geschikt voor jong en oud. Ook prima te bezoeken met een wandelwagen of buggy. Doordat je een tijdslot kiest voor je bezoek, zijn er niet teveel mensen tegelijk binnen. Je kunt de ijsbeelden dus echt goed bekijken! Wij combineerden het daarna nog met een bezoekje aan het centrum van Zwolle, ook op loopafstand.

ijsbeelden festival
Van Gogh als ijsbeeld

Al met al een prachtige middag, de moeite waard! Het IJsbeelden festival is nog te bezoeken tot 5 maart 2023, dus nog kans genoeg! Veel plezier!

Over Famke

Meer blogs van Famke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.