Knutselen met strijkkralen: armbandjes van strijkkralen

Strijkkralen; ze blijven leuk! Maar je kunt er veel meer mee dan alleen iets maken in het platte vlak. Op Pinterest vind je meer dan genoeg ideeën. Vandaag gingen Guusje en ik aan de slag: knutselen met strijkkralen. We maakten armbandjes van strijkkralen!

Wat heb je nodig voor deze armbandjes van strijkkralen?

  • Strijkkralen, voor deze armbandjes gebruikten we per armband twee kleuren
  • Twee onderborden die je aan elkaar kunt klikken
  • Meetlint
  • Glas
  • Strijkijzer
  • Bakpapier
knutselen met strijkkralen
Aan het werk met de strijkkraaltjes

Knutselen met strijkkralen: aan de slag!

Guusje legde de strijkkralen in een patroon waarbij ze twee kleuren gebruikte. Het begin en eind moet schuin weglopen zodat ze later goed aan elkaar gezet kunnen worden. Na ongeveer 23 centrimeter heb je voldoende lengte.

knutselen met strijkkralen
Deze lengte is voldoende voor het armbandje

Strijken maar!

Nu kun je het bandje strijken. Zorg dat ze goed vastzitten (dus gesmolten zijn) voordat je kunt gaan buigen. Bij poging één stopte ik te vroeg waardoor alles los knapte toen ik wilde buigen.

Strijkkraaltjes klaar om te strijken

Eerst buigen en dan afkoelen

Nu begint het gepruts! Voordat het reepje met kraaltjes afkoelt moet je ze rondbuigen. Ik deed dat door het om een glas te draaien. De uiteindes komen tegen elkaar en deze moeten nog weer even warm gemaakt worden met het strijkijzer. Daarna druk je ze tegen elkaar en houd je ze vast totdat ze goed vastzitten. Als het eenmaal goed vast zit, kun je ze nog verder laten afkoelen. Daarna zijn ze klaar om gedragen te worden!

knutselen met strijkkralen
Afkoelen en klaar!

Superleuk resultaat!

Dit staat leuk en vrolijk! Een leuk klusje voor een regenachtige middag! Met strijkkralen kun je nog zoveel meer! Heb jij ideeën die wij niet kennen? Laat ze horen! Op bol.com vind je verschillende soorten strijkkralen, leuk ook om cadeau te geven!

knutselen met strijkkralen
Guusje is in ieder geval blij met haar armbandjes van strijkkraaltjes!

Over Famke

Meer blogs van Famke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.