10 x cadeautips voor de tweede verjaardag

Mijn zoontje Just is onlangs twee geworden. Een nieuw hoofdstuk is aangebroken voor mijn gevoel. De kleine baby is nu een peuter en bij een nieuwe fase horen natuurlijk ook nieuwe interesses en speelplezier. Wedden dat twee geen ‘nee’ is wanneer de jarige deze cadeaus ziet? Lees mee en laat je inspireren met dit lijstje met cadeautips voor de tweede verjaardag. Ik heb de leukste cadeaus voor de tweede verjaardag voor je op een rij gezet:

  1. Loopfiets of step
  2. Huishoudelijk speelgoed
  3. Timio muziekspeler
  4. Puzzel
  5. Koffertje
  6. Tafeltent
  7. Prentenboek
  8. Kinetic zand
  9. Electro Wonderpen
  10. Memory

1. Loopfiets of step

Een van de populairste cadeaus voor de tweede verjaardag is een loopfiets of step. Kinderen leren hiermee in evenwicht te blijven en verschillende bewegingen te combineren. Het maakt de overgang naar de pedalen makkelijker! Wij hebben gekozen voor de 4-in-1 loopfiets van Bandits & Angels, zowel te gebruiken als drie- en tweewieler. 
Van opa en oma kreeg Just een step van Decathlon. Licht materiaal, fijne prijs en door de verschillende stuurhoogtes groeit de step mee. Perfect om mee te oefenen!

cadeautips voor de tweede verjaardag

2. Huishoudelijk speelgoed

Nu Just twee jaar is, wil hij ons overal bij helpen. Zo wordt de stofzuiger vaak op de laagste stand gezet en gaat hij de hele kamer door. Ook helpt de kleine chef-kok graag met kokkerellen en is hij in de tuin ook een goede hulp. Speelgoed als een schoonmaakset, kleine stofzuiger (deze werkt ook nog eens echt!) of tuingereedschap vallen dus zeker in de smaak bij een tweejarige. 

3. Timio muziekspeler

Is jouw kind ook zo dol op muziek? Timio is de nieuwste hit in speelgoedland! Deze interactieve muziekspeler zónder beeldscherm wordt geleverd met verwisselbare magnetische schijven met allemaal een andere soort inhoud: van kinderliedjes en slaapliedjes tot sprookjes, maar ook woordjes en getallen. Het enige dat je hoeft te doen is één van de magnetische schijven op de muziekspeler te plaatsen en spelen maar!

cadeautips voor de tweede verjaardag

4. Puzzel

Puzzelen is en blijft leuk. Iedere dag komen hier thuis verschillende dozen tevoorschijn en wordt er druk gepuzzeld. Het is een momentje van rust en stiekem steken ze er ook nog wat van op! Heel leuk is de magische puzzel van Janod. Deze puzzel wordt met een lampje tot leven gewekt en laat verborgen afbeeldingen in de puzzel zien.

5. Koffertje

Een kinderkoffer is leuk en ideaal om mee te nemen op vakantie of als je kind gaat logeren bij opa of oma. De kinderkoffers van Trunki zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en printjes en de kids kunnen er ook nog eens op zitten. Handig hoor, want zo hoef je ze niet telkens te tillen. 

6. Tafeltent

Oude lakens van zolder en vastzetten met wasknijpers…tenten en hutten bouwen zorgen voor urenlang speelplezier. Alleen dat op- en afbouwen…Het wordt makkelijker met de tafeltent! Je gooit ‘m over de eettafel en voilà, je hebt een fantastische speelplek. En heel praktisch, want; neemt niet veel ruimte in beslag, groot genoeg om met meerdere kinderen in te spelen en gemakkelijk weer weg te halen. Als je kids na het eten weer door willen spelen, hang je deze speeltent gewoon weer over de tafel. Er zijn verschillende tafeltenten, zoals deze van Haba of ga voor een wat goedkoper alternatief zoals deze tafeltent met het thema dierenarts.

7. Prentenboek

Met een leuk boek zit je altijd goed. Een van de favorieten is Gewoon zoals je bent. Dit prentenboek kocht ik – heel eerlijk – voor de cover. Vond het zo leuk staan in de junglekamer van Just. Maar los dat het boek er mooi uitziet en prachtige illustraties heeft, bevat dit vrolijke prentenboek een mooie boodschap over een positief zelfbeeld. Ook geliefd zijn de prachtige prentenboeken Coco kan het! en De leeuw in de muis.

cadeautips voor de tweede verjaardag

8. Kinetic zand

Speelzand voor binnen, wat een uitvinding! Dit magische speelzand voelt aan als echt zand, het kleeft aan elkaar en je kunt er vormpjes mee maken. Ook leuk om een houten speelbak, een schepje of vormpjes bij te vragen.

Afbeelding met tekst, visitekaartje

Automatisch gegenereerde beschrijving

9. Electro Wonderpen

Ik vind dit één van de leukste in de categorie ‘educatief speelgoed’. Just kreeg de Ontdek de Dino’s Electro Wonderpen van Jumbo en hier speelt hij veel mee. Kleuren, tellen, verschillen, puzzelen, een ideaal spel om spelenderwijs dingen te leren.  

10. Memory

Memory is en blijft een leuk spel en ook al zijn ze er misschien nog net te klein voor ze kunnen al aardig lang zoet zijn met de kaartjes omdraaien en bij elkaar zoeken en sorteren. Dit memoryspel van Little Dutch is heel leuk en ziet er ook nog eens mooi uit!

Afbeelding met tekst, binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Heb jij zelf nog een fantastische tip die perfect past tussen deze tips voor cadeau inspiratie voor baby’s vanaf 2 jaar!? Laat mij dit dan onderaan dit artikel weten, ik ben heel benieuwd! Ben je op zoek naar cadeautips voor de eerste verjaardag? We schreven eerder ook al een blog met cadeautips voor de eerste verjaardag.

Over Elcke

Meer blogs van Elcke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.