Winters knutselen: knip, knap, knippen van ijskristallen!

Ken je het nog van vroeger; het knippen van ’tafelkleedjes’ van opgevouwen papier? Elke keer weer anders en dat was het leukste eraan! De frustratie als je net verkeerd knipte en alles uit elkaar lag herken je dan ook vast nog wel!

Met Guusje en wat vriendinnetjes gingen we ijskristallen knippen. Een soort ’tafelkleedje’, maar dan anders!

Lekker aan het knippen en plakken

Wat heb je nodig voor deze winterse knutsel?

  • Papier; wij gebruikten kleine gekleurde memo-blaadjes
  • Potlood
  • Schaar
  • Lijm; wij gebruikten Pritt
  • Groot vel papier waar je de kristallen op kunt plakken

Hoe ziet jouw ijskristal eruit?

Het ontwerp creëer je door eerst het memobladje in vieren te vouwen. Zorg dat de vouwen netjes zijn. Dan teken je een ontwerp aan de dichtgevouwen kant, dat is namelijk het middenstuk van het kristal. Daar zitten de verschillende delen aan elkaar.

Allerlei ontwerpen, elke kristal wordt anders!

Om het iets moeilijker te maken kun je het gevouwen vierkantje nog verder vouwen tot een driehoekje. Het knippen wordt daarmee ook een stuk lastiger.

Knippen!

De meisjes konden niet afwachten tot ze konden knippen. Het is een lekker prutswerkje, de schaar moet natuurlijk door een aantal lagen papier heen. Zorg voor een goede schaar. Als je dit doet met jongere kinderen, kun je uiteraard grotere vierkantjes nemen waardoor het knippen makkelijker wordt.

Dit gezichtje is toch goud!

Uitvouwen en lijmen maar!

Hoe zou de kristal eruit komen te zien? Elke keer bij het uitvouwen weer die enthousiaste blik! Zo leuk! Wij plakten de kristal op een zwart paopier zodat ze mooi uitkwamen.

En nu maar hopen op echte winterse ijskristallen buiten, dan is dit ook prachtig om te doen met wit papier. Bij gebrek aan winter gebruikten wij lekker felle kleuren!

Nog meer winterse knutselinspiratie?

Op Vettt.nl vind je meer blogs met echte winterse knutseltips. Zo maakte Susan al eens hele toffe vetbollen voor vogels in retro kopjes. Deze leuke winterse snack kun je als traktatie maken, maar is ook superleuk om als lekker snack te maken: sneeuwpop van marshmallows. En ik maakte zelfs laatst deze kerstbomen van strijkkralen.

Knippen gelukt!

Over Famke

Meer blogs van Famke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.