Review: de verrassende XL kleurplaat van Europa van Very Mappy!

Of wij de XL kleurplaat van Europa van Very Mappy wilden reviewen! Nou, heel graag! Lezend op de site van Very Mappy werden we nieuwsgierig: een creatieve landkaart vol grappige illustraties, lekker kleuren, leren en lachen! Kom maar op!

Topografie leren met Very Mappy

Mijn oudste zoon Pieter Bas heeft sinds dit schooljaar ook aardrijkskunde op school. Eindelijk, want hij kon niet wachten! Hij vond en vindt het prachtig en weet beter de weg in Nederland en Europa dan ik… Nou ja, bijna dan! Alles wat hij hoort en ziet slokt hij op en de ‘weetjes’ vliegen ons om de oren. ‘Mama, wist je dat… ?’ Ook zijn juf kan hierover meepraten! Toen ik hem vroeg of hij deze kleurplaat van Very Mappy wilde uitproberen, wist ik het antwoord al, natuurlijk!

Wist je dat….

De XL kleurplaat is ook echt XL! Het is opgevouwen als een echte landkaart en daardoor makkelijk mee te nemen. Opgevouwen heeft de kaart de grootte van een A6. De kaart heeft twee kanten. De ene kant geeft allerlei informatie over Europa en allerlei weetjes, ja hoor daar zijn ze! Dus… ‘Mam, wist je dat in 1909 het eerste vliegtuig boven Nederland vloog?’ ‘Enne mam, waarom zwemmen Belgische vissen achteruit? Omdat ze anders water in hun ogen krijgen!’ Je snapt dat deze mopjes wel aanspreken!

Very Mappy

Wauw!

Flamenco dansen doen ze in Spanje

Door de informatie op de kaart, leren de kinderen ook echt wat van Europa. Over bijvoorbeeld de Europese Unie, de verschillende talen en de vlaggen. En dat allemaal op een leuke spelende wijze. Op de andere kant van de grote kaart vind je de kleurplaat van Europa. Alle landen staan erop met hun hoofdsteden. De dingen die het land typeren, staan erin getekend. Zo zie je bij Nederland een tulp staan en een blok kaas. In Italië zie je toren van Pisa, een Italiaans schepijsje en er vaart een pizza-zeilboot over de Middellandse Zee.

Very Mappy

Zoveel te zien!

Kleuren maar

En dat alles kun je dus inkleuren. Maar omdat er zoveel te zien is op de kaart, is er van kleuren nog weinig gekomen. Elke keer ziet Pieter Bas weer wat nieuws. Het mooie is, dat de plaatjes hem nieuwsgierig maken en hij daardoor steeds weer nieuwe vragen stelt. De atlas kwam erbij, Google Maps op de I-pad en zo bleef hij maar verder op onderzoek gaan. De komende tijd is hij nog wel even zoet met deze kleurplaat!

Very Mappy

Aan de slag

Very Mappy

Atlas erbij…

Aanrader voor de vakantie

Deze kleurplaat is erg leuk nu de vakanties eraan komen. Neem de plaat mee in de auto en ze zijn wel even zoet. Ook bij de voorbereiding op je vakantiereis is deze plaat leuk te gebruiken. Pieter Bas kreeg als extra cadeautje ook nog de XXL kleurplaat van Nederland, ook een absolute aanrader (en XXL is huge!). En wat leuk is, toen we deze meivakantie bij een kidsproof museum kwamen, kregen de kinderen daar ook een Very Mappy kaart van Nederland. Op deze kaart stonden alle kidsproof musea, ideaal. Deze kaarten liggen bij alle 70 musea van museumkids.nl klaar.

Very MappyLeuk al die kaarten van Very Mappy

Meer info over de XL kleurplaat van Very Mappy

Wil je meer weten over de XL kleurplaten van Very Mappy? Of zo’n kleurplaat bestellen. Kijk voor meer info op de website: www.verymappy.com

 

Maak kans op een XL kleurplaat van Very Mappy

Zou jij wel zo’n gave mega kleurplaat in huis willen? Laat hieronder in een berichtje achter en wie weet heb jij binnenkort zo’n mooi exemplaar in huis liggen!

Over Famke

Meer blogs van Famke lezen? Kijk dan even hier!
5 Comments
 • Sirah
  mei 21, 2019

  Ik wil wel zo’n gave kleurplaat!

 • Brigitte
  mei 21, 2019

  Oh dit zou Nout ook Supergaaf vinden

 • mirte
  mei 21, 2019

  super leuk voor mijn meiden. die bewaar ik dan voor in de vakantie. kunnen ze meteen opzoeken waar we heen gaan 🙂

 • Lotte
  mei 22, 2019

  Dit zou een super vettt cadeau zijn voor onze wereldwijze en nieuwsgierige dochter, kan ze onderweg op vakantie de route meekleuren 🙂