Papierpropjes schieten met de Paper Shooter

Natte papierpropjes door een rietje wegschieten. Een pagina uit een krant of magazine oprollen en via een pvc buis vanuit je slaapkamerraam de tuin inblazen. Wie deed dit niet? Naast papier schoten mijn broertje en ik ook met van die witte besjes, eikels en kleine steentjes. Maar wie speelt er tegenwoordig nog buiten? En welk kind is nog zo creatief om zelf aan de slag te gaan? Tegenwoordig koop je het meeste speelgoed kant-en-klaar of als DIY pakket. De Paper Shooter van Gonher heeft een beetje van beide. Je hoeft geen pvc buis meer bij je vader uit de schuur te halen, máár je maakt wel je eigen propjes, met wc papier.

Papierpropjes schieter met de Paper Shooter

Ik had geen enkel idee hoe een papierpropjes schieter eruit zou zien of hoe het zou werken. Ik dacht dus aan een moderne variant van de pvc buis ? Maar de Paper Shooter is een vrij groot pistool. Het wordt geleverd met 10 hulzen, een paar kant-en-klare kogeltjes, een klein bakje waarmee je de munitie (papieren kogeltjes) kunt maken en de houder van de kogels. Zijn de kant-en-klare kogeltjes op? Dan maak je zelf nieuwe munitie. Je pakt een rol toiletpapier en maakt wat velletjes nat. Deze druk je in de bijgeleverde mal. Daarna plaats je de hulzen met propjes (ze moeten nog wel een beetje vochtig zijn, kom ik, nu ik de handleiding lees, pas achter… Gelukkig, want het uitdrogen kost best veel tijd) in het magazijn. Let the game begin!

Gonher Paper Shooter

De munitie maak je helemaal zelf met wc papier

Pistolen voor kinderen, wat vind ik daarvan?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik best een beetje anti pistolen ben. Met name wanneer ze levensecht lijken en kinderen op elkaar schieten, terwijl de agressie van hun gezicht af te lezen is. Ik snap gewoon niet waarom dat moet?! Ik weet natuurlijk dat spelen met pistolen van alle tijden is. Ik had ook een waterpistool en mijn broertje en cowboy klappertjespistool. Ik snap ook dat steeds minder kinderen dagelijks buiten spelen. Dat veel kinderen binnen games spelen, YouTube filmpjes kijken en de social media checken. Dus aan het eropuit trekken met een pijltjes-, water-, of klappertjespistool is helemaal niets mis. Ik speelde vroeger ook met mijn vriendjes uit de buurt de jaren 80 tv-serie Tour of Duty na, buiten op het pleintje.

Ravi ging tijdens zijn kinderfeestje afgelopen jaar lasergamen bij Paintball Warriors. Ze kregen levensechte pistolen in hun handen gedrukt. Ze hebben de middag van hun leven gehad. En dat snap ik, want ik vind dit spel zelf ook superleuk en spannend. Maar niet omdat ik doe alsof ik iemand neerschiet, gewoon omdat het een spelletje is, net als tikkertje. Want zeg nou zelf, wie heeft er nog nooit op de kermis bij de schiettent gestaan of een potje paintball of lasergame gespeeld?

Maar toen de media mij benaderde voor een artikel in alle landelijke kranten over het houden van een kinderfeestje voor de hele klas, kreeg ik nogal wat ellende over mij heen. De foto van 8 kleine kinderen met geweren in hun hand en een smile op hun gezicht stond groot bovenaan het artikel. En ik snap het hoor, dat ouders dit schrikbarend vinden. Ik moest ook even slikken en had de pistolen ook liever roze of blauw gezien…

Gonher Super Spitball Blasterz – Paper Shooter Command

Maar ik ben niet helemaal anti en zie echt de lol van het spelletje wel in. De Paper Shooter is dan ook voor kinderen vanaf 8 jaar. Ravi kreeg de Paper Shooter op de verjaardag van Bodhi, hij was toen 7,5 jaar. En ik vind dat dat prima kan, mede ook omdat je zelf aan de slag moet met de propjes. Hij was dolgelukkig en begon meteen met het laden van de munitie. Hij kroop achter de kussens op de bank en schoot een propje naar zijn broertje. Gelukkig kun je met de Paper Shooter meer dan alleen elkaar beschieten. Je kunt ook wat lege blikjes op een rij zetten en ze stuk voor stuk proberen te raken. Of, maak je eigen schietschijf. Hiermee train je ook nog eens je oog-hand coördinatie. Op internet vind je veel leuke afbeeldingen van ‘targets’ die je kunt uitprinten, maar zelf maken is natuurlijk ook hartstikke leuk!

Gonher Paper Shooter

Spelen met de Paper Shooter vanachter de bank

De Paper Shooter kost € 28,99 bij Bol.com. Hier staat trouwens bij dat het van 3-12 jaar is, wat ik zelf een beetje gek vind.

Ik ben uiteindelijk wel tot de conclusie gekomen dat deze Paper Shooter een hartstikke leuk cadeau is. De kwaliteit is goed, Ravi kan de papieren propjes zelf maken en het schieten op een schijf of op blikjes vind ik vrij onschuldig. Daarbij moet ik eerlijk bekennen, dat ik het zelf ook erg leuk vind om eens een knalletje te wagen ?.

Toch vraag ik me wel eens af hoe andere ouders over spelen met (levensechte) pistolen denken? Heb jij een mening, laat deze dan achter op Facebook. En houd het netjes graag…

Disclaimer: De Papershooter hebben we opgestuurd gekregen om te testen. We zullen altijd onze eerlijke mening geven. Dit artikel bevat

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.