VETTT grote speeltuin: Megapret in Lievelde

Door

Door: Kirsten Baltink

Gewapend met waterpistolen en zonnebrandcrème reden we richting Lievelde, in de Achterhoek. Voor een megavet uitje naar Speeltuin Megapret! Megapret is een uitgebreid speelpark met een binnen- en buitengedeelte voor kinderen van 0-12 jaar.

Wij gingen op pad met 2 kinderen van bijna 2 en bijna 4 jaar.

Tof uitje in de Achterhoek (Gelderland)

Vanuit Enschede is het een half uur rijden. Megapret staat goed aangegeven en is eenvoudig te vinden. Via enkele landelijke weggetjes kom je aan op de ruime parkeerplaats.

Direct bij binnenkomst kies je bij de kassa voor losse entree of voor een arrangement. Wij kiezen voor een arrangement en krijgen onbeperkt water en ranja, 1 drankje per volwassene, frietje met mayo en 2 mini snacks voor iedereen én nog een ijsje voor de kinderen. Prima geregeld!

Binnenspeeltuin Megapret

Eenmaal binnen kom je in een grote hal met veel zitplaatsen, een minidisco en een fijne binnenspeeltuin met ballenbakken, glijbanen, een rodelbaan en veel klim- en klautermogelijkheden!

Ook vind je hier de bar waar van alles te koop is; van een appeltaartje tot een schnitzelmenu.

De toiletten en verschoningsruimte zijn ook hier te vinden en er is een mooie voedingsruimte en magnetron om je flesje of babyvoeding op te warmen. Alles ziet er erg schoon en netjes uit!

Buitenspeeltuin Megapret

Met moeite krijgen we de kinderen mee naar buiten, maar daar aangekomen klimmen ze van het ene op het andere speeltoestel.

Er zijn meerdere kleine wip- en draaitoestellen die leuk zijn voor de 1-jarige, maar bij veel dingen heeft hij uiteraard nog wel begeleiding nodig.

Ook crossen de jongens wat rondjes in hun autootjes door het verkeerspark, waar ze door de wasstraat kunnen en nog voor een schappelijk prijsje kunnen tanken.

Speeltuin megapret

Vervolgens komen we aan bij de buitenspeeltuin, met onder ander een grote air trampoline, een skelterbaan, meerdere glijbanen, schommels en een monorail met trapeendjes waarin je een rondje maakt over een deel van de speeltuin.

Kinderen vanaf een jaar of 4 kunnen zich hier aardig goed alleen redden en de ouders kunnen toekijken vanaf een mooi plekje op het terras.

Buiten vind je ook een aantal interactieve speeltoestellen en een volleybalveld.

Fijne speeltuin met warm weer

Naast de buitenspeeltuin bevindt zich ook het gedeelte met waterpret. Echt een aanrader met deze zomerse temperaturen! Het is een veilige waterspeeltuin en er is geen zwembad. Dus ook erg geschikt voor kinderen zonder zwemdiploma’s. De kinderen kunnen elkaar natspuiten met de grote spuitkanonnen en onder de sproeiers door of van de waterglijbaan glijden. Langs de kant staan zelfs ligbedden en er is voldoende schaduw.

Ook leuk voor oudere kinderen 

Als aanvulling op het spelen is het ook nog mogelijk om te gaan midgetgolfen op een 18 holes adventure golfbaan. Leuk voor de wat oudere kinderen en voor volwassenen. Er is ook een boerenspeurtocht te reserveren en er is een unieke snookergolfbaan.

Goed om te weten

Onderstaande informatie over Megapret is gebasseerd op ons bezoek in juli 2022. Kijk voor de meest actuele informatie op de website.

  • Het speelpark is geschikt voor kinderen van 0-12 jaar.
  • Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen.
  • Voor het verkeerspark betaal je €1 per autootje (voor 10 minuten), dit moet contant in de automaat.
  • Het waterpretgedeelte opent vanaf 23 graden. 
  • Online reserveren is gewenst.
  • De entree voor kinderen (1 t/m 15 jaar) is €7,25 en voor volwassenen €3,50.
  • Het speelpark is ook erg geschikt voor schoolreisjes.
  • In de schoolvakanties (regio midden!) iedere dag geopend, van 9.30-17.30 uur.
  • Buiten de vakanties is het park op maandagen gesloten.

Wij hebben een geslaagde dag gehad en komen zeker nog eens terug bij Megapret!

Voor meer informatie neem je een kijkje op de website van Megapret.

Hier kun je ook gemakkelijk dit gezellige uitje reserveren. 

Veel plezier!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.