Avonturenpark Sevink Molen in Winterswijk

Een tijdje geleden was Lotte voor Vettt in Winterswijk en zij tipte hierbij de Sevink Molen. Anders dan de naam doet vermoeden is het zoveel meer dan een molen! Het is een avonturenpark, met mogelijkheden om binnen- en buiten te spelen. Dus op een van onze laatste vakantiedagen gingen wij naar Winterswijk, nog maar een tripje van 40 minuten dankzij de N18. Vooral om het avonturenpark te bekijken, maar het werd een hele dag uit!

Het avonturenpark Sevink

Bij aankomst bij dit avonturenpark in Winterswijk werd vooral Joes meteen wild enthousiast van de dinosaurus die hij op het dak van het avonturenpark zag staan. Een thema dat binnen ook nog meer is doorgevoerd in de speeltuin, dus hij kon z’n lol op.

Bij de kassa kregen allebei de jongens 2 muntjes. Deze kunnen ze inzetten bij de autootjes, de go-pony of de airhockeytafel. Zo gauw we de zaal van de binnenspeeltuin binnenlopen is het duidelijk dat de autootjes onmiddellijk moeten worden getest. Gelukkig voor mij kon Joes niet bij de pedalen, maar zijn de auto’s zo ingericht dat er iemand achter kan zitten. Whoop!

speeltuin in winterswijk

speeltuin winterswijk

Indoor speeltuin op zijn best!

Maar wanneer je denkt dat ik nu een van de vele binnenspeeltuinen ga beschrijven, ik vond het toch wel ánders bij Sevink Molen. Er is in de speeltuin veel aandacht voor geschiedenis, en hier wordt ook informatie over gegeven. Zo is er een deel gericht op kastelen (en was ik de jongens zo een kwartier kwijt omdat ze kruipdoor-sluipdoor overal gangetjes hadden gevonden om het kasteel door te klimmen.

Maar wat de jongens (en wij) het allerleukst vonden was de grote zandbak. Deze was gericht op fossielen. Er liggen op verschillende plekken in het zand grote fossielen verstopt die uitgegraven kunnen worden. En bij deze fossielen worden dukaten verstopt. Dus als de kinderen goed genoeg speuren vinden ze misschien een muntje. Deze kunnen aan het eind worden ingeleverd voor kleine prijsjes. Zo’n leuk idee! Ik weet niet wie er fanatieker was, Tijn of Riemer, maar wat hebben ze de zandbak afgespeurd, met ondersteuning van de schatkaart. Wij hadden geluk dat we op een heel rustige dag zijn gekomen, dus hadden alle tijd om de fossielen te vinden.

speeltuin in winterswijk

En de mannen vonden maar liefst 4 dukaten. Er zijn ook ‘gewoon’ luchtkussens, een draaimolen en trampolines te vinden bij Sevink Molen, maar de opzet van die zandbak was echt een grote hit. En zo had ik ineens een 2,5 jarige die het de hele dag over ‘de dino kossielen’ had, nog educatief ook dus.

De Sevink Molen en animatie

Mijn jongens zijn somehow gek op Molens, dus ze wilden ook de molen graag bekijken. Maar deze is niet op alle dagen van de week geopend. Als je een bezoek aan Sevink Molen dus wilt combineren met een molenbezoek, kijk dan even op de website (sevinkmolen.nl) wanneer deze geopend is. Maar de jongens klaagden niet, want na onze lekkere lunch met pannenkoeken bleek dat we precies de laatste dag van de camping-animatie te pakken hadden. En op het programma stond: visjes en kreeftjes vangen bij het naastgelegen Hilgelomeer. Al stonden we niet op de camping (ook horend bij de Molen), we mochten gewoon deelnemen.

Dus gingen we met een berg schepnetten op pad naar een goede plek aan het meer. Tijn vond het geweldig en stond al snel in z’n ondergoed in het water. Hij was lichtelijk teleurgesteld dat hij niks ving, maar de vangst van de anderen maakte veel goed. Uiteindelijk lieten we een zoetwaterkreeftje, twee mega dikkoppen en wat libellenlarven weer vrij in het water. De jongens waren erg onder de indruk. De wandeling terug maakte ons dorstig en dus hebben we in het restaurant nog lekker wat gedronken, voordat de jongens hun dukaten inleverden voor een prijsje en we, pas aan het einde van de middag, weer terug naar Enschede reden. We waren Meddo nog niet uit en de mannen sliepen in de auto. Altijd een goed teken!

vissen vangen

Over Sevink Molen in Winterswijk

Recreatiepark Sevink Molen bestaat uit een camping, pannenkoekmolen, bourgondisch-grill restaurant, bungalowpark, groepsaccommodatie, strandpaviljoen ’t Hilgelo en sinds eind 2011 uitgebreid met een gethematiseerd speelparadijs, genaamd Sevink Avonturenpark. De eye-catcher van het bedrijf is een monumentale molen gebouwd in 1866, die tegenwoordig op de rijksmonumenten lijst staat.

Kidsgeluk in de Achterhoek

Sevink Molen is aangesloten bij Kidsgeluk in de Achterhoek. En dat betekent dat je na afloop van je bezoekje een persoonlijk Kidsgeluk-paspoort ontvangt. Hiermee kun je sparen voor een leuke verrassing (geldig tot eind 2019). Kijk voor meer informatie even op kidsgeluk.

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.