Een weekendje Hertha See

Wij zijn een weekend naar Hertha See geweest. Dat klinkt misschien helemaal niet bekend, maar het is vanaf Enschede in drie kwartier te bereiken. En behalve de leuke camping en recreatieplas is de omgeving ook zo prachtig, dat het zeker de moeite waard is om snel de grens eens over de gaan.

Camping Hertha See

Als het lekker weer is, dan is camping Hertha See al vermaak genoeg. Dan hoef je de camping eigenlijk niet af. Want de recreatieplas is een hele fijne. Het is nog niet door iedereen ontdekt en daardoor niet té druk. Daarnaast is de plas ruim, maar wel overzichtelijk waardoor de kinderen lekker vrij kunnen spelen. Zelf zaten we lekker in de schaduw onder de bomen en de dennenappels gaven de mannen weer extra speelmateriaal bij het bouwen van hun kastelen. Als je op zo’n dagje wat afwisseling zoekt, kun je er ook fietsen, vissen, tennissen en er zijn speelgelegenheden genoeg. Je hóeft trouwens niet van de camping gebruik te maken. Ook voor een dag recreatie is Hertha See een prima plek!

Hertha See

Hertha See

Hertha See

De omgeving van Hertha See

Hertha See ligt vlak bij Ibbenburen en ik wist niet dat die omgeving zoveel mogelijkheden biedt. Allereerst heeft het echt een prachtige natuur. Riemer en ik vinden het wel leuk om te wandelen, maar vroeger was het niet bepaald m’n hobby (Standaardvraag aan m’n ouders: móet ik mee, of mág ik mee?). En ik ben bang dat onze jongens wat dat betreft mijn genen hebben. Ze vinden het dan ook al snel te ver, ze zijn moe, ze willen pauze en getild worden. Maar daar hadden we dit weekend helemaal geen last van. Want we gingen wandelen bij de Dörenther Klippen. En dat is eigenlijk vanaf de eerste meters een avontuur voor de boys. Want het gaat meteen de bult op, in de bossen. Waar er heel veel kleine kikkertjes op ons pad sprongen, dus iedere paar meter gebeurde er wel wat. En toen we bovenaan waren kon je ook nog echt de rotsen gaan beklimmen. Joes vond picknicken op een grote steen wel uitdagend genoeg, maar Tijn vond het geweldig en heeft iedere rots beklommen. Uiteindelijk maakten we niet heel veel kilometers, maar wel een gave tocht.

Hertha See

Om Herthe See: Sprookjesbos en Sommerrodelbahn

Ook hebben we het Sprookjesbos en de Sommerrodelbahn bezocht. Met jonge kinderen is dat echt fan-tas-tisch. Eerst hebben we het sprookjesbos bekeken. De jongens hebben dit weekend echt bovengemiddeld veel gewandeld! Je loopt een stuk door het bos en komt overal huisjes van kabouters tegen die bewegen, geluid maken enz. Sommige huisjes zijn al heel oud, andere wat actueler. Echt heel kneuterig. Naast het sprookjesbos is er ook nog een treintje, en een attractie die een beetje aandoet als Carnaval Festival van de Efteling, waarbij je vanuit een karretje een reis om de wereld maakt. Maar de grootste hit was toch wel de Sommerrodelbahn. Dat ding is echt mega antiek, komt uit 1926 en je gaat eigenlijk met ouderwetse sleetjes een mega bult af. Ik vond het nog wel wat voor ventjes van 4 en 2. Maar Tijn ging op het laatst zelfs alleen de bult af en Joes mocht samen met een van ons (gratis, omdat hij jonger dan 3 is) ook gewoon rodelen. Je moet wel weer helemaal naar boven sjouwen voor de volgende rit, maar dat werd veelvuldig gedaan. Dit park is, met al z’n losse attracties, echt goed voor een hele dag vermaak voor kleintjes. Tip: Neem wel cash geld mee. Ik ben er tegenwoordig aan gewend dat ik alleen nog maar m’n pinpas op zak heb. Maar daar zijn onze buren nog niet zo van. Er kon dus nergens gepind worden, overal moet met cash betaald worden. En alle attracties betaal je per ritje. Maar een ritje rodelbahn is bijvoorbeeld maar 50 cent, dus er kunnen wel wat ritjes vanaf.

Hertha See

Hertha See

Voor ons was het weekend eigenlijk te kort. We hebben nog een uurtje aardbeien geplukt en toen moesten we de auto weer in voor de ‘niet zo lange’ rit naar huis. Maar we willen in het najaar zeker nog een keertje terug. Zo hoorde ik dat Tecklenburg ook een prachtig plaatsje moet zijn en voor oudere kinderen is er ook een heel mooi klimwoud in de buurt.

Kijk voor meer informatie eens op: hertha-see.de. Daar zijn ook linkjes te vinden naar die andere mooie plekken in de omgeving!

Meer leuke uitjes met kinderen net over de grens?

Net over de grens zijn er heel veel leuke uitjes te doen met kinderen. Over een aantal schreven we eerder al blogs:

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.