Subtropisch zwembad Preston Palace

Door

In Twente dachten wij de meest toffe uitjes al een keer gedaan te hebben. Nu hebben we subtropisch zwembad Preston Palace ontdekt en dit was een aangename ervaring. Zeker de moeite waard! Wij hebben ons een hele dag prima vermaakt en daarna gegeten bij het naastgelegen McDonald’s.

Subtropisch zwembad Preston Palace

Er zijn genoeg parkeerplaatsen te vinden dicht bij het zwemparadijs. Wanneer je binnenkomt, valt het gelijk op dat het er donkerder is dan een normaal zwembad. Het heeft een prachtige sterrenhemel. Een echt zwemparadijs, waarbij je jezelf waant in een jungle vol met tijgers, apen en echte junglegeluiden. Om de zoveel tijd valt er opeens een soort tropische regen naar beneden. De kinderen vonden vooral de vele watervallen en stroomversnellingen bijzonder. Ook zijn er vele heerlijke warme bubbelbaden met jets. In het midden van het zwembad is een mooi aquarium,  waar onder andere piranha’s zwemmen. De touwbrug over het water was favoriet bij mijn zoontje.

Zwembad preston palace

Beeld: Preston Palace

Terwijl mijn man zich over onze 3 kinderen ontfermt, pak ik de naastgelegen zonnebank en sauna (leeftijd: 10+). Het Turkse stoombad hebben we met het hele gezin gedaan. Dit was hun eerste ervaring en daardoor was het wat onwennig aan het begin, maar eenmaal gewend waren ze er niet meer uit te slaan. Qua drukte viel het mee, want de kinderen hadden nog steeds voldoende ruimte om allerlei stunts uit te halen in het bad.

Zwemparadijs preston palace

Beeld: Preston Palace

All-in concept

De kinderen waren niet weg te slaan bij de gratis drankjes en voor deze ene keer mochten ze ook frisdrank tappen. Ook fruit (mandarijnen, appels en sinaasappels) en heerlijke waterijsjes kun je gratis pakken. Voor de ouders is er thee en koffie uit een automaat. Tegen betaling kun je ook een kroket of frikadel uit de muur trekken. We hadden genoeg eten bij ons, maar het meeste bleef toch in de tas, omdat de kinderen niet uit het water kwamen. Eten en drinken mag alleen in een speciale ruimte. Heel prettig, want daardoor is het zwembad erg hygiënisch.

De reguliere entree is voor ons wat hoog, gelukkig staan er in de krant regelmatig kortingsbonnen die het erg aantrekkelijk maken om te gaan. Er zijn groepscabines die je ook als gezinscabine kunt gebruiken. De lockers zijn met een pasje gratis te gebruiken.

Het personeel is vriendelijk en zorgen er op een leuke manier voor dat gasten zich aan de huisregels houden. Je ziet er echt van alles door elkaar (kinderfeestjes, pubers, gezinnen met kinderen). Het is een prima zwemparadijs om te relaxen. De omgeving geeft een gevoel van vakantie en rust. Wij waren allemaal positief verrast en komen zeker nog een keer terug.

Meer over subtropisch zwembad Preston Palace

Het subtropisch zwemparadijs van Preston Palace is uitgeroepen tot ‘Beste Uitje’ van Nederland in de categorie ‘indoor zwembaden’. Naast het subtropische zwemparadijs kun je tijdens een bezoek gratis gebruik maken van sauna’s, stoombaden, whirlpools en zonnehemels. Voor de kleintjes is er een veilig en verwarmd kinderbad. Daarnaast zijn koffie, thee, frisdranken, vers fruit, ijs & het parkeren inbegrepen in dit All-inclusief concept.

Wat kost subtropisch zwembad Preston Palace?

De toegang voor subtropisch zwemparadijs Preston Palace is voor kinderen t/m 2 jaar gratis. Voor kinderen van 3 t/m 10 jaar betaal je € 8,25 p.p. en voor 10+ betaal je € 16,50 p.p. Je kunt bij Preston Palace ook terecht voor kinderfeestjes zoals het McDonalds zwemfeestje. Het Mc Donalds zwemfeestje is te reserveren vanaf € 11,50 p.p. Bekijk voor actuele prijzen en openingstijden de website.

Ook bij Preston Palace: De Indoor Kermis

Er is zoveel leuk te doen bij Preston Palace, wat ook heel tof is is de Indoor Kermis. Marloes vierde er het kinderfeestje van haar zoon!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
14 Comments
 • Natasja
  oktober 17, 2017

  Oh dat zou ik zeker graag proberen met de kinderen. De oudste heeft inmiddels diploma c. De middelste is voor b bezig. De jongste begint binnenkort met zwemles. Leuk om met elkaar eens naar een heel ander soort zwembad te gaan. Ziet er magisch uit door de sterrenhemel. Leuk.

 • Dees Djady
  oktober 17, 2017

  Waag heel graag een kansje om te gaan zwemmen met mijn vriend, ons zoontje (23oktober wordt hij 4 jaar) en mijn moeder.
  Ons zoontje en mijn moeder zijn nog nooit bij preston Palace geweest, laat staan bij het suptroiche zwemparadijs.
  Het zal extra genieten zijn omdat papa 5 dagen van huis is elke week voor zijn werk, dus een leuk uitje zou geweldig zijn in een weekend dat papa even 2 dagen thuis is.!!?

 • Carola Pals
  oktober 17, 2017

  Oh wat een leuke ervaring hebben jullie gehad. Deze zou ik ook graag willen hebben met ons gezin. Onze dochter van bijna 8 en zijn van 5. Het ziet er echt super uit!

 • Daphne van Bree
  oktober 17, 2017

  Ik ga met mijn dochters en vriend. Lijkt me heerlijk, samen in het Turks stoombad en dan lekker plonzen. De jongste van 2 zal zich zo te lezen ook prima vermaken want ik heb 2 waterratjes

 • Lotte
  oktober 17, 2017

  Ik zou graag met mijn bonuskinderen( stiefkinderen.. Vreselijke naam) willen gaan.
  Ben er zelf heel lang geleden een keer geweest, dus lijkt mij leuk om een keer terug te gaan.

 • Anneke Scholten
  oktober 17, 2017

  Hey! Dit lijkt me heel erg leuk om eens met ons gezin naar toe te gaan in de herfstvakantie. Ze zijn allemaal dol op zwemmen! Doe dus graag mee aan de winactie! Groetjes Anneke

 • Dorien van Adrichem
  oktober 17, 2017

  Leuk! Ben er werkelijk nog nooit geweest terwijl het eigenlijk zo dichtbij is!
  Ik zou er dan heen willen met m’n vriend. 4 jarige zoon Mats en 1 jarige zoon Luuk. Mats zou dit helemaal super leuk vinden!

 • Janneke de Jong
  oktober 17, 2017

  Zo dichtbij en nog nooit geweest. Klinkt echt als een heel leuk en noodzakelijk uitje voor ons vieren. Aangezien het maar zo zelden voorkomt dat we samen niks hoeven. Ik hou me enorm aanbevolen ?!

 • Else-Suzanne
  oktober 17, 2017

  Klinkt super!!! Graag zou ik met Rineke, Mirthe en Nicole gaan!

 • Ilona Herskamp
  oktober 17, 2017

  Zou het graag willen winnen voor mijn gezin! Het was voor ons een zeer bewogen jaar, met vreugde en verdriet. We zijn wel toe aan een ontspannen en leuk familie-uitje

 • Yvonne Lynch
  oktober 18, 2017

  Ja, wij willen wel vrijkaartjes ? Lijkt ons superleuk na het lezen van jouw blog Jasmijn! We zijn allemaal zwemfans ?Groet Yvonne, Chris, Esmay en Justin

 • L. Oosterholt
  oktober 18, 2017

  Zou heel graag met mijn man en 2 onze waterratjes kennis maken met Preston Palace.
  Rij er iedere dag langs naar mijn werk…wordt nu toch wel een tijd om eens naar binnen te gaan.

 • Sharon Leurvink
  oktober 20, 2017

  Wat een leuke actie! Ik zou graag 4 kaartjes willen winnen, zodat we voor het eerst kunnen zwemmen met ons dochtertje van 11 weekjes. Haar grote broer is echt een waterrat en gaat het ook geweldig vinden! Dit lijkt me leuk omdat het er lekker warm is voor ons meisje!! We zijn benieuwd hoe het zwembad er van binnen uit ziet!

  • Yvette
   oktober 25, 2017

   Hi Sharon, jij bent de gelukkig! Je mag een mailtje sturen naar info@vettt.nl