Zomeruitje: Bouwspeurtocht in de binnenstad van Enschede!

Door

Dikke kans dat je het evenement ‘Wij Bouwen de Toekomst’ al voorbij hebt zien komen. Aansluitend bij het evenement is er nog iets heel gaaf: een bouwroute door de binnenstad van Enschede. Van 18 juli t/m 28 augustus 2022 kunnen kinderen gratis een bouwplattegrond met route, aanwijzingen en vragen ophalen bij Concordia in Enschede (Langestraat 56).

Bouwhesje aan én speuren maar!

In Enschede wordt er volop gebouwd om de stad steeds leuker te maken. Met deze speciale bouwspeurtocht voor kinderen worden ze meegenomen langs meerdere bouw locaties in de binnenstad. Op deze manier leren kinderen over wat er allemaal in de stad gebeurt en ze ontdekken leuke weetjes over Enschede. Wist je bijvoorbeeld dat de Wadi’s in Enschede zijn bedacht? Of dat Enschede de grootste ondergrondse parkeergarage van Nederland heeft?

bouwroute enschede

Handige informatie over De Bouwroute

De advies leeftijd voor de speurtocht is 6 t/m 12 jaar, maar met wat hulp kunnen jongere kinderen ook meedoen. Op de route van de speurtocht sluiten ook verschillende Enschedese ondernemers aan. Zo kunnen kinderen een ijsje bouwen bij Van der Poel, bouwend spelen bij Intertoys, schaften bij Stoet en op het einde van de route ontvangen ze een unieke Enschede kijkdoos bij Concordia. Zo kunnen ze thuis nog lekker verder bouwen! De route is 2,8 km lang.

Alle kinderen die meedoen krijgen een echt oranje bouwhesje aan. Langs de bouwroute verzamelen ze de antwoorden bij de verschillende bouwplaatsen in de stad. Aan het eind van de route kunnen de antwoorden ingeleverd worden en ontvangen ze een leuke Enschede kijkdoosplaat.

Meer weten over De Bouwroute

Wil je meer weten over De Bouwroute? Kijk hier op de website van Enschede Promotie. De Bouwroute is onderdeel van Wij Bouwen de Toekomst. Een pop-up event op Vliegveld Twenthe dat je deze zomervakantie kunt bezoeken. Wij Bouwen de Toekomst staat helemaal in het teken van de bouw. Met heel veel gave activiteiten voor kinderen, Vettt-blogger Karen was bij de opening. In haar blog lees je er alles over: Wij Bouwen de Toekomst.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.