De Achterhoek verkennen per eend

Opgegroeid in de Achterhoek, dacht ik deze streek wel te kennen. Niet dus. Al tourend in een lelijk eendje, ontdekten we de Achterhoek op een heel andere manier. Een eend huren in de Achterhoek, ik vertel je hoe dat is en waarom het zo’n leuk uitje is om met je gezin te doen.

Broem broem

Ik wilde heel graag een keer een eendje huren in Nederland. Maar de gelegenheid ontbrak steeds. Tot corona… De meivakantieplannen vielen in het water en we zochten een coronaproof alternatief. Hallo eend! We huurden onze knappe 2cv bij Duckstoer in Toldijk. Wees gerust als je deze plaats niet kent, ik kende het ook niet. Toldijk ligt vlakbij Zutphen. Eigenaar Geert gaf ons een van zijn zelfbedachte routes mee en daar gingen we. Via Bronckhorst, het kleinste stadje van Nederland, richting Ruurlo en verder de Achterhoek in. We reden dwars door het prachtige coulisselandschap van de Achterhoek, dat soms net een schilderij was. Langs boerderijen, kleine dorpjes, kastelen, boomgaarden en enorme bloemenvelden. Onderweg stopten we voor een picknick (heel coronaproof) en meerdere fotostops. Onze kinderen vonden het fantastisch. Dakje open, af en toe zwaaien en de kleinste kon zelfs haar middagslaapje in de eend doen (knap hoor).

Waarom een eend huren als je ook een auto hebt?

Tja.. dat vragen meerdere mensen. Maar rijden in een eendje is echt anders dan rijden in je eigen auto. Tenzij je eigen auto een eend is natuurlijk ; ) Je hoort de motor van de eend keihard ronken, je moet echt hard je best doen om te schakelen, want het werkt allemaal een beetje anders met die pook en door het open dak wapperen je haren lekker in de wind. Grappig is ook hoe mensen reageren op de eend, voorbijgangers zwaaien en andere oldtimerrijders toeteren. En omdat je niet heel snel kan, beleef je de omgeving op een andere manier. Je neemt kleine weggetjes en rijd puur om de omgeving te verkennen in plaats van een bestemming te bereiken. En omdat je de eend echt huurt met de intentie om er op uit te trekken, te touren, beleef je de rit sowieso anders.

Ik wil nog wel een keer een eend huren!

We hebben echt een enorm leuke dag gehad en ontdekt dat de Achterhoek nog mooier is dan we dachten. Echt een soort Frankrijk, maar dan dichtbij. Het enige nadeel is dat veel leuke plekken die we aandeden gesloten waren in verband met corona. Dus geen doolhofbezoek, geen kasteel van binnen zien en ook geen ijs proeven bij een zuivelboerderij. Maar hee, goede reden om nog eens een eendje te huren! Geert had nog heel veel andere routes, dus dan gaan we een ander deel van deze mooie streek verkennen.

Nog meer leuke uitjes in De Achterhoek

Ik schreef eerder op Vettt al over leuke uitjes in De Achterhoek. Onlangs stapten we op de waterfiets bij De Leemputten in Groenlo. En in deze blog vind je nog 7 x leuke uitjes met kinderen in De Achterhoek.

Over Chantal

Meer blogs van Chantal lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.