Vettt ontdekt: vissen bij WILD in Reutum

Wist jij dat je een steur het beste kon vangen met een stuk kaas als aas aan je werphengel? Nee? Nou, ik ook niet hoor! Maar dat het werkte, dát hebben we geweten! Vissen op steur, snoekbaars, meerval en karpers van het formaat XXL. Bijzonder vissen, dat is wat WILD bijzonder vissen in Reutum belooft, wat ons betreft zeker waar!

Prachtige locatie!

Wild vissen Reutum
Wat een uitzicht!

Stel je het eens voor; jij zittend aan de waterkant, in de schaduw van de grote bomen, blije koppies voor je met een grote hengel en luid gejuich bij elke vis die uit het water werd gevist! Klinkt goed toch? Zo zag mijn zaterdag er dus uit! Precies wat ik me had voorgesteld toen wij namens Vettt naar Reutum mochten om een dagje te vissen bij WILD bijzonder vissen.

WILD: een prachtig familiebedrijf

WILD wordt gerund door Bas en Kim Groothuis. Ze hebben het bedrijf in 2018 overgenomen van hun zwager en (schoon)zus. Vol trots sprak Kim met ons over de opbouw van WILD en hoe zij het hebben overgenomen. Hun oudste zoon hielp ook soms mee in het bedrijf en de jongste liep ook vrolijk rond. Wat je meteen kon merken was de liefde voor het bedrijf, maar bovenal het welzijn van de vissen. Hier sprak een echte dierenliefhebber en die liefde was voelbaar! Niet alleen bij Kim, maar ook in de manier hoe het bedrijf opgezet is.

Wild vissen Reutum
Ook zonder zwemdiploma kun je prima vissen!

Liefde voor het vissen

Onze jongens vissen best vaak in de vijver bij ons om de hoek. Een haakje verwijderen uit de bek van een vis? Mijn zoon Pieter Bas draait zijn hand er niet voor om. Al met al zijn ze dus best geoefende vissers, dachten we… Maar wat hebben ze op deze dag veel geleerd over de vissen. Over hun leefomstandigheden, over het beste voer, over de herkomst, hoe haal je een grote vis binnen, etc. De jongens van Wild, ze werden daar ‘de Wilde jongens’ genoemd, hebben zoveel verteld en geholpen.

Wild vissen Reutum
Hulp van één van ‘de Wilde jongens’

Relaxte dag?

Wat hebben we genoten van deze dag. Het weer werkte fantastisch mee en het was goed toeven in de schaduw. Ik vond het vooral relaxed, maar dat vonden de jongens niet. Want vissen is hard werken hoor! Turen naar de dobber en hopen dat de vissen bijten. Het moment dat Pieter Bas beet had was prachtig! Zijn gezicht straalde en hij wist niet hoe snel hij papa erbij moest roepen! Hij had een enorme steur aan de haak geslagen en was wel even bezig om hem binnen te halen. Wat een lol en enthousiasme toen die vis eindelijk op de kant lag. Wat een enooooorm beest! Snel haakje eruit, een foto maken (uiteraard) en daarna weer snel het water in . De dag was geslaagd!

Wild vissen Reutum
Beet!
Steur vangen in Reutum
Jeetje, wat een groot beest!

Bij WILD komen ze zeker terug!

Om de kinderen mee naar huis te krijgen was nog even een lastige, ze kregen er maar geen genoeg van. Een dagvullend uitje dus! We kregen nog een forel mee die in hun eigen rokerij klaargemaakt was. Deze smaakte echt heerlijk, dus dat gaan we zeker vaker doen. De dag erna stonden de jongens alweer vroeg klaar met hun hengel. Deze keer weer in de vijver om de hoek. Toch nog weer 10 visjes gevangen, maar wel van een ander formaat dan bij WILD.

Op de website van WILD staat alle informatie. Naast de vijvers waarin wij gevist hebben, zijn er ook twee grote forelvijvers, waarbij je de forel die je vangt mee mag nemen naar huis!

Ook leuk zijn de kinderfeestjes die je hier kunt vieren. En misschien een leuke Vaderdagtip? Veel visplezier alvast!

vissen in reutum
Wat een afsluiting van de dag!

Over Famke

Meer blogs van Famke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.