10 winterse sportartikelen voor een zacht prijsje

Het wordt langzaamaan steeds een beetje kouder in Nederland en ik kijk best wel een beetje uit naar de winter! Niet alleen is het binnen lekker om het gezellig te maken met kaarsjes en warme chocolademelk, ook buiten zijn is heerlijk. In de winter is het fijn om buiten te sporten of te bewegen en vandaag heb ik 10 winterse sportartikelen voor een zacht prijsje voor je op een rij gezet.

1. Skihelm

Wij gaan al jaren op skivakantie, maar vonden het voor de kinderen nog best spannend of het skiën aan zou slaan. Daarom wilden we wel een helm, maar wilden we er niet direct veel geld aan kwijt zijn. Decathlon had een mooie helm in roze en blauw voor een klein prijsje en die was prima om mee te beginnen!

Ben je trouwens nog op zoek naar tips voor wintersport met kleine kinderen? Lees dan even het artikel dat ik daarover schreef.

De roze helm in actie

2. Een thermobroek

Een thermobroek is niet alleen handig als je op wintersport gaat. Ook wanneer je gaat schaatsen of met heeeeeeel koud weer gaat wandelen buiten kan het heel fijn zijn om een extra laagje onder je broek te dragen. Voor deze prijs zou je zelfs kunnen overwegen om een reserve-exemplaar aan te schaffen.

3. Lekkere dikke (ski)sokken

Ze mogen dan wel skisokken heten, maar hier geldt eigenlijk hetzelfde als voor de thermobroek: als het buiten echt koud is, is het heerlijk om skisokken te dragen. Fijn in warme snowboots, maar ook goed in je rubberlaarzen voor extra warmte.

4. Winterse laarzen

De laatste jaren zijn er in ons gezin heel wat rubber laarzen doorheen gegaan. Afgelopen jaar kreeg Pepijn echte winterse laarzen. Van die mooie met een waterdicht gedeelte voor je voeten en een schacht van een soort foam. Makkelijk om aan te trekken en ook heel geschikt om mee het bos in te gaan.

Samen skiën met Lize

5. Wanten voor warme handen

Lekkere warme wanten. Wat je ook gaat doen buiten: wanten zijn eigenlijk altijd goed. Omdat je vingers in wanten bij elkaar zitten, blijven ze extra warm. En het is makkelijker aantrekken dan handschoenen met vingers. Inmiddels draag ik sinds een aantal jaren ook wanten en dat bevalt erg goed!

6. Pannenkoekslee

Als er, net als afgelopen jaar, toch weer een laagje sneeuw valt in ons kikkerlandje, dan is natuurlijk niks leuker dan eropuit met iets wat glijdt! Bij ons in de buurt heb je een kleine verhoging bij de speeltuin en daar kun je prima vanaf glijden met je pannenkoekslee.

7. Kinderschaatsen

Echt schaatsen kunnen Lize en Pepijn nog niet. Wij moeten nog echt beginnen met de ijzertjes om het glijden onder de knie te krijgen. Hopelijk krijgen we deze winter genoeg ijs om het eens in het echt te proberen!

Het ijs was afgelopen jaar niet echt geschikt om op te schaatsen

8. Skibroek

Het mag dan een skibroek heten, maar eigenlijk is het gewoon een hele fijne broek voor koud weer. Je kunt deze skibroek ook prima aan als je gaat schaatsen bijvoorbeeld. Of wanneer er een flink pak sneeuw valt en je eropuit gaat met de slee.

9. Een warme muts

Mijn vader zegt altijd dat je een muts moet dragen als je koude voeten hebt: warme oren schijnen te zorgen voor warme voeten. Met deze muts hoef je er in elk geval niet teveel geld aan te besteden!

10. Colsjaal

Mijn ontdekking van de afgelopen 10 jaar is toch wel de colsjaal. Die trek je letterlijk over je hoofd (of het hoofd van je kind uiteraard) en raak je niet meer kwijt. Zelf draag ik ze ook: geen puntjes van de sjaal meer in het water met handen wassen. Super handig!

10 winterse sportartikelen voor een zacht prijsje

Dit was wel mijn lijstje met winterse sportartikelen voor een zacht prijsje. Mis je nog dingen? Laat hieronder weten wat jouw kind graag draagt met winterse sporten!

Over Loes

Meer blogs van Loes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.