De gaafste kinderfeestjes voor jongens en meiden 10+

Een kinderfeestje geven, de één vindt het een heel karwei en de ander flanst zo wat in elkaar. Ik vind het hartstikke leuk, maar poehee … ik zorg er wel altijd voor dat we met al die jongens zo min mogelijk tijd IN huis doorbrengen. Jaren lang was het speelbos hier favoriet. Mijn zoon Thabang wordt bijna 10 jaar en ik vrees dat ik er dit jaar niet onderuit kom om wat anders op het programma te zetten. Een mooi moment om nu vast uit te zoeken wat de gaafste kinderfeestjes voor jongens zijn. Ik wilde hier de 10 vetste voor je op een rij zetten, maar met behulp van jullie reacties op een Facebook oproep op Vettt is het nu een heuse top 20 geworden. Ik heb ze opgedeeld in vier categorieën kinderfeestjes: actieve kinderfeestjes, stoere kinderfeestjes, creatieve kinderfeestjes en low budget kinderfeestjes. Ook om te vieren met stoere meiden natuurlijk!

Voor het gemak hebben we ze onze favoriete kinderfeestjes voor kinderen van 10+ op een rijtje gezet en onderverdeeld in een aantal categorieën:

Actieve kinderfeestjes Twente

#1 Krazy Kangaroo

Een tof feest kan je geven bij Krazy Kangaroo in Enschede, Jumping XL in Hengelo of bij Bounz in Almelo. Heerlijk een uur of twee uur springen en je te gekke tricks laten zien. Succes gegarandeerd.

#2 Kanoën of suppen

Dit was het leukste kinderfeestje wat ik ooit met Sam heb gedaan. Met z’n allen in kano’s, dat is gewoon superleuk om te doen. Lekker actief en nat worden is gegarandeerd als je met jongens gaat. Kanoën kun je bijvoorbeeld bij Twente Kano doen.

kinderfeestjes

#3 Klimchallenge Avatarz of Go challenge outdoorpark Heino

Bij Avatarz in Deurningen ga je over spannende hindernissen, verticale touwwanden en je zweeft over ziplines (o.a. de langste zipline van heel Nederland… 180 meter lang). Je kunt kiezen voor het KidZ parcour, maar boven de 10 jaar mag je ook voor het hoge parcours kiezen. Sam, Thabang en ik hebben Avatarz al uitgeprobeerd, woohoo, wat was dat geweldig. Je leest alle ins en outs HIER.

In Heino zit ook een outdoorpark. Deze heb ik met mijn zoon Sam al een keer gedaan, zo ontzettend gaaf vond ik dat en echt wel spannend om te doen. Meer info op de website van Go challenge outdoorpark.

#4 Bubble voetbal

Dit is het meest hilarische feestje wat ik kan bedenken! Je wordt in een soort bubbel vol lucht  geplaatst en dan ga je botsen, beuken, vliegen en weer opstaan. Dit kan o.a. in Enschede, Almelo, Zwolle en Deventer, maar kan ook op locatie worden gegeven. Een veld van 20 x 10 is een vereiste. Er hangt wel een prijskaartje aan, maar met hoe meer je bent, hoe goedkoper. Misschien met meerdere kinderen tegelijk een feestje vieren? Kijk op bubbelbal.nl voor meer informatie.

#5 Bowlen bij Star Balls in Enschede

Dit is tof, een bowlfeestje als kinderfeestje. Bij Star Balls in Enschede. Het is zelfs mogelijk om te discobowlen met leuke kindermuziek, je mag je voorkeur doorgeven! Je gaat een uur lang bowlen met speciale funbumpers en na het harde werken is er friets, met een kroketje, frikadel of kipnuggets. Het feestje duurt ongeveer 2 uur. Het is mogelijk om een taart bij te reserveren. Voor meer informatie over dit kinderfeestje kijk je hier.

 Creatieve kinderfeestjes Twente

#1 Bouw- of programmeerfeest bij Miljata bouwlab

Elke woensdag- en zaterdagmiddag kan je een feestje bouwen in het Bouwlab in Enschede. Er zijn verschillende thema’s voor de feestjes zoals Minecraft, Ninjago of een programmeerfeest. Bij dit laatste feest laat je het LEGO bouwwerk wat je hebt gemaakt bewegen m.b.v. labtops. Info is te vinden op: miljata.com/feest.

#2 Techniekmuseum Oyfo in Hengelo

Je kan hier een compleet kinderfeest op maat samenstellen, met of zonder bezoek aan het museum. Ook mogelijkheden op het gebied van dans, theater, muziek en kunst (kijk op Oyfo).

#3 Kook- of bakfeest

Dan hebben we nog de smulfeestjes: je kan bijvoorbeeld zelf ijs maken bij Heinink ijssalon in Enschede, ga voor een Italiaans pizzafeest bij Happy Italy in Enschede of een kookfeestje bij De Kookzolder.

#4 Graffiti workshop

Wow, ik ben dol op zo’n creatief feestje. En het leuke, elk kind gaat met iets moois naar huis. Lees hier de blog van Evelin over haar Graffitifeestje.

Low-budget kinderfeestjes Twente

#1 Voetbalfeestje of gamefeest

Organiseer zelf een voetbalpartijtje. Je zorgt voor een veldje, een bal, genoeg chips en drinken. Je kan een wit shirt versieren, verschillende voetbalspelletjes doen en een quiz bedenken. Ook met een boel jongens thuis gamen kan een leuke en goedkope optie zijn. Mijn oudste zoon Sam van 14 jaar gaat zeker voor dit laatste feestje.

#2 Recreatieplas of bootcamp feestje

Ga met z’n allen naar een recreatieplas in de buurt. Als je op de fiets gaat dan kost het helemaal niks. Of laat de kinderen kleren aan doen die vies mogen worden en organiseer zelf een bootcamp. Lekker rennen, touwtrekken en tijgeren door het zand.

#3 Geocaching

Geocaching is een schatzoekspel. Iemand verstopt ergens bijvoorbeeld een doosje met een logrol. De coördinaten van de plaats waar die is verstopt worden dan op internet gezet. Iemand anders kan dan die coördinaten invoeren op zijn/haar GPS om hem vervolgens te gaan zoeken. Als je de schat (cache) hebt gevonden, schrijf je je naam op de logrol zodat de eigenaar en andere mensen kunnen zien dat je hem hebt gevonden. Voor kinderen een leuk avontuur. Een avontuur dat ze spelenderwijs naar mooie plaatsen brengt waar ze anders niet zouden komen. Als je het nog niet eerder hebt gedaan dan zou ik eerst even een bezoekje brengen aan de geocaching startershandleiding.

#4 Levend Stratego

Je speelt levend Stratego buiten met een grote groep spelers op een groot terrein waar gerend kan worden. Iedere speler krijgt een speelkaart en wordt hiermee een rang uit het klassieke Stratego spel. De spelers moeten de vlag te pakken zien te krijgen zonder aangetikt te worden. Een speler die wordt aangetikt moet zijn kaart laten zien. Als hij het duel wint mag hij verder op jacht naar de vlag. Het team dat er als eerst in slaagt om de vijandelijke vlag bij de teamleider te brengen, is de winnaar! Je kan het bestellen voor 14,95 bij bol.com.

#5 Stoetenslagh in Rheezerveen (bij Ommen/Hardenberg in de buurt)

Ga een dagje naar vakantiepark Stoetenslagh voor 3 euro p.p. Er is een grote recreatieplas, glijbanen, springkussens en er is zelfs een 1250 m2 indoorstrand! Fijn voor als het minder mooi weer is. Meer info kan je hier vinden.

Stoere kinderfeestjes Twente

#1 Karten of escaperoom

Echt wat voor stoere jongens… karten. In Enschede kan je zelfs bij Zero 55 (Go planet) futuristisch racen in een elektrische kart. Geen herrie en geen stank. Wel een spectaculaire lichtshow met glow in the dark effecten en lekkere racemuziek. Bekijk de website op: zero55.nl.

#2 Stap in een Escaproom

Een Escaperoom, dat is zo vettt om te doen. Je krijgt een uur de tijd om te ontsnappen. Je moet allerlei puzzels, raadsels oplossen en codes kraken om bij de uitgang te komen. Ik heb eenmalig een ervaring opgedaan en dat was zo gaaf, ik wil wéér! Een hele gave Escape room is die van Hof te Langelo in Haaksbergen. De Escape room bevindt zich op een boerderij, dat is ook gelijk het thema van de Escape room!

kinderfeestje 10 jaar

kinderfeestjes

#3 Lasergamen of paintballen

Huur een lasergamepakket om onbeperkt lasergame te spelen waar en wanneer je maar wilt! De geweren zijn licht van gewicht waardoor het pakket ook zeer geschikt is voor kinderen. Je bestelt een compleet pakket met alle benodigdheden om zelf voordelig, simpel en snel lasergame te spelen. Voor 8 guns betaal je bijvoorbeeld bij laserfeestje 50 euro huur.

Geen zin om het zelf te regelen? Bij Paintball Warriors kun je een outdoor lasergame feestje of een paintball feestje organaniseren. Er wordt bij de Paintball gunsgebruik gemaakt van speciale kinderguns die minder hard schieten dan de ‘normale’ paintballguns. Er wordt met kleinere verfballetjes geschoten en ieder kind heeft altijd een masker op zodat gezicht en ogen beschermt zijn. Voor meer informatie kijk je hier.

#4 Een NERF Feestje, E-sports en/of indoor voetbal

Bij De Beleverij in Hengelo vier je supercoole feestjes. Denk aan een NERF-Feestje, een indoor voetbal feestje of E-sports. Moeilijk kiezen? Combineren kan! Een stoer feestje in Hengelo, waarbij je alle verschillende ‘onderde’en op 1 locatie vindt. Meer informatie vind je op de website van De Beleverij.

kinderfeestjes

Een te gek feestje kan je geven bij de Fabriek in Enschede of bij Burnside in Deventer. Je gaat dan lekker een middagje skaten met je vrienden. Check De fabriek of Burnside.

kinderfeestjes

Kinderfeestjes die je online kunt bestellen

#1 Wie is de Mol feestje van Locohipposhop

Bij locohipposhop ontwikkelen ze spannende en stoere kinderfeestjes voor thuis. Met uitgebreide draaiboeken (scripts) en tools kun je eenvoudig zelf aan de gang gaan om een onvergetelijk thuisfeestje te organiseren. Eventueel kun je ook nog feestpakketten (uitnodigingen, attributen, aankleding) in het thema bijbestellen. Volgens Vettt lezers heel gaaf. Bijvoorbeeld: Wie is de Mol?, Expeditie Robinson of een heus maffiafeest.

kinderfeestje 10 jaar

#2 De 9+ themakisten van Studio LiVE!

Bij studio live bestel je complete themakist, dat is nog makkelijker! Je kunt ze ophalen bij de Studio of je laat ze bezorgen, ook handig! Er is een Wie is de Mol themakist, een discothemakist én een Beachparty themakist.

kinderfeestjes

#3 Een mysterie oplossen

Bij Spyctive kinderfeest gaan de kinderen een spannende missie volbrengen. Bijvoorbeeld een ontvoering oplossen, een undercover actie door bommen onschadelijk te maken van een bende bankrovers of het leven van een geheime agent redden. De kinderen ontvangen het missiedossier met aanwijzingen en voor ieder kind een handboekje. Gedurende de missie (het kinderfeestje) hebben de kinderen live contact met een geheim agent. Hoe cool is dat!

Oooooooh, wat veel keuze en dan heb ik nog niet eens alles op genoemd, je kan bijvoorbeeld ook nog discozwemmen bij Aquadrome, Karten op het Hulsbeek, Glow in the dark golf doen of met lichtgevende verf een schilderij maken in het donker bij CE-ramiek in Denekamp.

Heb jij nog aanvullingen op dit overzicht met kinderfeestjes voor kinderen van 10 jaar?

Heb jij nog aanvullingen en tips? Ik ben heel benieuwd, deel ze vooral met ons. Laat hieronder gerust een berichtje achter, dankje!

Over Marije

Meer blogs van Marije lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
  • Natalie
    oktober 28, 2020

    Het is al bij drie kinderfeestjes een hit gebleken: na de activiteiten (speurtocht, speeltuin, etc) naar het pannenkoekenrestaurant. De keuze is groot. Ze cateren er voor elke allergie of wens (glutenvrij, vegetarisch, etc). Pannenkoeken smullen is een feestelijke afsluiting van een feestelijke dag.