Coronaproof genieten en ontspannen bij Kampeerdorp de Zandstuve

Wij logeerden afgelopen weekend met z’n viertjes in Kampeerdorp De Zandstuve in Rheeze, bij Hardenberg (50 minuutjes rijden vanaf Enschede). In en om ons familiechalet konden wij volledig coronaproof genieten en ontspannen. Zo gingen we zwemmen, (indoor) spelen, dansen met Cobus, haalden we pizza en patat af, deden we mee aan de Toren Challange, staarden we naar de wolken, knutselden we lentediertjes én speelde Ravi een potje voetbal met een paar andere kleine campinggasten. Net zoals ‘vroeger’!

Yes, we mogen weer…

We zitten al zo lang in en om ons huis dat het een beetje gaat vervelen. Maar gelukkig mogen we steeds een beetje meer. De kinderen gaan weer naar school, Ravi mag weer voetballen en hopelijk mag Bodhi snel weer naar zwemles. Vanaf 1 juni kunnen de terrassen open en mogen we weer, met enige beperkingen, uit eten. En vanaf 1 juli wordt het weer een stuk toegankelijker om te kamperen, omdat de sanitaire voorzieningen op campings dan weer open gaan.

Gelukkig zijn er ook nu al tal van mogelijkheden om een weekendje of weekje weg te gaan. Weg van huis, van (t)huiswerk, moetjes en klusjes. Weg van je eigen (speel)tuin en weg van de Playstation. Yes, we mogen weer! Tot 1 juli geldt: zo lang je je eigen sanitair hebt, zodat je kunt plassen, poepen en douchen, mag je komen kamperen. En kamperen kan bij Kampeerdorp De Zandstuve, een 5-sterrencamping, in alle luxe. In een Vechtdallodge, familiechalet en zelfs in een kasteel. Maar het kan ook in je eigen tent of caravan, want er zijn campingplaatsen voorzien van privé-sanitair.

Privé sanitair

Geen zin in kamperen? Of wel, maar heb je geen eigen toilet- en douchefaciliteiten? Kies dan bij Kampeerdorp De Zandstuve voor één van de stuuftastische accommodaties met privé sanitair. Stuuftastisch? Ja, alles bij De Zandstuve is stuvels, stuuftastisch of stuversleuk. Dan weet je dat vast 🙂 Kies een luxe lodge of een compleet ingerichte toercaravan dan heb je je eigen douche en wc en kun je volledig zelfstandig en coronaproof vakantie vieren. En heel fijn, er zijn ook campingplaatsen voorzien van privé-sanitair. Met eigen douche, toilet en wastafel. Bij Kampeerdorp De Zandstuve is kamperen dus gewoon al een optie voor 1 juli. Hier vind je er veel meer over.

kamperen bij De Zandstuve
Dit zijn de campingplaatsen voorzien van privé-sanitair (het kleine huisje dat je ziet)

Beleid coronavirus bij Kampeerdorp De Zandstuve

Ondanks dat er alweer veel kan blijven er natuurlijk regels, er blijven beperkingen en we blijven rekening houden met elkaar. Dat geldt ook voor De Zandstuve. Online vind je het volledige beleid van De Zandstuve.

Bij binnenkomst merk je meteen dat er flinke coronamaatregelen zijn genomen. Eigenlijk daarvoor al, want vanaf onze reservering werd ik per mail op de hoogte gehouden van alle oude en nieuwe maatregelen. Zo wist ik dat het binnen- en buitenzwembad al weer open waren en dat ook de indoor speeltuin weer open ging in de week voor onze aankomst. Gelukje!

Ook werd er vertelt hoe de aankomst van ons verblijf zou gaan. Je komt de receptie in je eentje binnen, hier ligt een envelop klaar met twee sleutels, een plattegrond en een welkomstbrief met hierin nog meer informatie over de coronamaatregelen van het Kampeerdorp. Het ging super snel en heel eenvoudig en voor we het wisten zaten we in ons familiechalet op Stiefje 8.

Ik schreef ons thuis al in, via de app, voor het zwembad. Dat kan 24 uur van tevoren. Je mag een uurtje zwemmen, zo geef je iedereen op de camping de kans om veilig te zwemmen. Bij binnenkomst volg je de rode pijlen op de grond, deze leiden je naar het zwembad. Je kleed je ‘thuis’ om voordat je gaat zwemmen, zo verkort je de tijd in het zwembad. Je neemt je kleren mee het bad in, een grote tas meenemen in dus wel handig. Een nadeel vond ik wel, vooral omdat het buiten wat frisser was, dat je na het zwemmen niet mag afdouchen. Maar het is zoals het is, er is echt goed nagedacht over de maatregelen en dat is overal terug te zien.

Buitenzwembad De Zandstuve
We konden binnen, maar ook buiten zwemmen. Wij hadden beide baden helemaal voor ons alleen… Wat een luxe!

1,5 Meter

We konden, bij voorkeur, online pizza en/of frietjes bestellen, die we afhaalden bij de Stuuf TO GO. Ook hier staan overal rode pijlen zodat je elkaar niet in de weg loopt. Het personeel is heel oplettend en dat is fijn. Maar ook heel gek, nog steeds vind ik dit zo onnatuurlijk voelen. Het indoorspeelparadijs was dus open en daar konden de jongens lekker los, klimmen, klauteren en slingeren. Wij zaten buiten in het zonnetje te ‘wachten’. Het was niet druk, dus even geen zorgen om die 1,5 meter! Onze chalet stond om de hoek bij de speeltuin, de rest van het weekend liepen ze er dan ook zelf naar toe. Heerlijk om te merken dat mijn kinderen groter worden en steeds meer zelf kunnen. Heerlijk dat ik dat magazine dat ik meenam gewoon helemaal uit kon lezen.

De Zandstuve speeltuin
Zand, zand, heel veel zand bij de Zandstuve

Cobus, de blauwe uil/mascotte van Kampeerdorp De Zandstuve, begroette Ravi en Bodhi ‘s avonds op het veldje met een voetklap in plaats van met een high five. Cobus en Stiefje Liefje rijden elke avond op een golfkarretje de camping rond om samen met de kinderen een dansje te doen. Verbaasd keken Bram en ik toe hoe mijn beide jongens met hun voetjes van de vloer gingen.

Een kindercamping vol Stuufeilandbewoners, animatie en vertier

Wij zijn normaal gesproken niet echt van de sterrencampings, van animatiecampings vol vertier op vaste tijden. Wij gaan graag kamperen, maar dan het liefst op campings met zo min mogelijk afleiding en luxe. Zo gingen we eerder naar verschillende natuurcampings van Staatsbosbeheer. Afgelopen jaar kochten we zelfs een vouwwagen. Ons plan was dan ook om hier dit jaar meerdere keren mee op pad te gaan (hopelijk is dit nog steeds mogelijk). Toch bezochten we de afgelopen jaren ook verschillende luxe campings en parken, zoals Landal. Toen we nog geen kinderen hadden dachten we hier never nooit niet terecht komen, moet je ons nu eens zien…

We ontdekten namelijk dat luxe en vertier helemaal zo slecht nog niet is. Het is fijn wanneer je kinderen zich vermaken. In een zwembad of in een (indoor)speeltuin, met een potje voetbal, een leuke opdracht of een quiz. Dit geeft ons de tijd voor een bakkie koffie, krantje; rust! Dus een bezoekje aan De Zandstuve past wel in dit plaatje met een binnen- én buitenzwembad met spectaculaire glijbanen, animatie, een speelkasteel en verschillende horecagelegenheden. Wij merken dat onze kinderen het best leuk vinden om mee te dansen met Cobus, om te luisteren naar een verhaal dat wordt voorgelezen of om mee te doen met een lekker potje voetbal. En we ontdekken ook dat je niet elke dag met alles wat er op de planning staat mee hoeft te doen. Maar dat wanneer je wilt, je de hele dag door van alles kunt doen. Wij hebben ook na dit weekendje weer ervaren dat het afwisselen van verschillende soorten campings juist heel leuk kan zijn.

Meer weten over De Zandstuve?

Vettt bloggers Femke en Rosanne hebben De Zandstuve beide al eens met hun gezin uitgetest. In de blog van Femke lees je veel meer over hun kampeerervaring en in de blog van Rosanne lees je meer over de toffe Vechtdallodge waar, de toen 35 weken zwangere Rosanne, met haar mannen in sliepen. Op de website van Kampeerdorp De Zandstuve vind je actuele informatie over de maatregelen. Hier vind je ook de prijzen, de verschillende accommodaties en alle faciliteiten.

Cobus

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.