We kunnen weer naar Indoorspeeltuin Avontura!

Wat hebben we de laatste maanden geluk gehad met het weer. Dit kon natuurlijk niet eeuwig zo doorgaan. En ik kon me niet verheugen op lange dagen waarbij de jongens zich alleen maar binnen in huis moeten vermaken en dus hun energie niet kwijt kunnen. Maar dat hoeft ook niet, want terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam, speelden mijn jongens lekker bij Indoorpeeltuin Avontura in Enschede. Want dat kan weer!

Indoorspeeltuin Avontura en Corona: een bezoek aan Avontura in deze tijd

Sinds dinsdag 2 juni is Indoorspeeltuin Avontura weer open voor bezoekers. Ik vind het heerlijk om mijn stuiterende kinderen er een aantal uur uit te laten razen, dus wij reserveerden een tafel. Dat is één van de aanpassingen in deze periode. Je dient vooraf een tafel te reserveren. Dit kan telefonisch of via de website. Hierbij kun je kiezen voor het tijdsslot 9 uur, 12 uur of 15 uur. Kijk voor de actuele tijdssloten op de website.

Wij gingen voor het laatste tijdsslot, aangezien Tijn en Joes eerst nog een ochtend naar school moesten. Ik vond het wel gezellig om samen met mijn buuf en haar dochtertje te gaan. Dan moet je wel écht even bellen. Want in principe zijn de richtlijnen dat je met 1 huishouden aan een tafel mag zitten. Wij kregen daarom één van de grotere tafels, zodat we voldoende afstand tot elkaar konden bewaren. Er zijn 30 tafels beschikbaar. Ook de andere richtlijnen met betrekking tot hygiëne houden ze aan. Dit is na te lezen op de website van Indoorspeeltuin Avontura.

Indoorspeeltuin avontura

Indoorspeeltuin avontura: spelen in alle rust

Omdat er 30 tafels zijn, en er dus plek is voor maximaal 30 gezinnen is het heerlijk te overzien. Alle tafels zijn genummerd en je krijgt een vaste plek toegewezen. Ook de entree is aangepast bij de heropening, zodat er voldoende afstand van elkaar te houden is bij het aanmelden.

En wat mijn buuf en ik de beste aanpassing vonden, eigenlijk echt pure winst: ouders mogen in deze periode níet de speeltoestellen in. Dus waar ik me normaal gesproken toch een beetje verplicht voel om me als ‘leuke, actieve moeder’ ook sluip door kruip door, door alle toestellen heen te wringen hoefde dat nu niet!

Het spelen bij Avontura betekent nu dus ook de ouders, echt even rust. Denk er wel aan om zelf iets te lezen mee te nemen, want de mand met tijdschriften staat er nu uiteraard niet. Of ga een paar uur naar Avontura als je nog wat werk wilt inhalen, want er zijn wel punten om je laptop aan te sluiten.

Indoorspeeltuin avontura
De hele ‘kooi’ voor jezelf!Indoorspeeltuin avontura

Horeca geopend

Net als in andere gelegenheden is ook bij Avontura de horeca weer open. Mijn buuf en ik konden dus lekker een cappuccino bestellen, de kinderen hadden mazzel met een kindersurprise, want buuf trakteerde. En zo hebben we bijna 3 uur heerlijk bij kunnen kletsen. Lekker rustig, koffie en wat lekkers én alles goed te overzien. Want ik hoorde met gemak mijn 4 jarige aan de andere kant van de zaal dramatisch huilen wanneer de rest van ‘z’n club’ hem in de steek had gelaten (of sneller was dan hij).

Indoorspeeltuin avontura
Wat een ruimte!

Anders, maar toch hetzelfde

Zelf moest ik wel even wennen aan het idee om weer naar iets als Indoorspeeltuin Avontura te gaan. Lange tijd heb ik toch behoorlijk trouw vastgehouden aan ‘stay the fuck at home’. Maar nu we voorzichtig weer dingen opbouwen, de kinderen weer naar school gaan, en kinderen onderling de 1,5 meter niet hoeven aan te houden, durf ik het wel weer aan.

Als ouder vond ik het fijn dat de afstand tussen tafels groot is, afstand tussen andere volwassenen eenvoudig bewaard kan blijven en de hygiëneregels goed worden gevolgd.

Maar wat ik misschien nog wel toffer vond: de kinderen vonden het helemáál niet anders. Ze werden nergens in beperkt, mochten overal spelen waar ze wilden, hoefden nergens op te letten. Dus het was voor de kinderen even lekker ‘gewoon Avontura’.

Ben jij ook wel weer toe aan een leuk uitje? Ik vond het echt een aanrader. Kijk hier voor nog meer inspiratie voor leuke binnen uitjes in Twente.

Indoorspeeltuin avontura
Hoe fijn dat je ze er niet af ‘mag’ halen 🙂

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.