Kristy gaat mij helpen: weg met die Zwangerschapskilo’s!

Door

Ik schreef al eerder over mijn strijd tegen de zwangerschapskilo’s. De eerste weken van proberen af te vallen zitten er alweer op en ik vind het veel lastiger dan de vorige keer! Maar… er gloort licht aan het eind van de tunnel met betrekking tot mijn eetgewoontes. Via Vettt ben ik in contact gekomen met Kristy Verboom van Right! Food. Ik ga afvallen onder haar begeleiding. Kristy is voedingscoach en gewichtsconsulent en gaat mij de komende tijd helpen met het maken van goede keuzes en hopelijk een betere levensstijl (want ik kan het wel zwangerschapskilo’s noemen, maar ik heb ze er toch echt zelf bij aan gegeten).

De tussenstand

Het hele afvallen vind ik lastiger met ook een peuter in huis. Met alleen een baby heb je in ieder geval geen lekkere dingen in huis. Met een peuter daarentegen des te meer. Uiteraard zit Aaron net in een ‘dat lust ik niet’ fase, waardoor niet alleen groente en fruit, maar ook lekkere koekjes en snoepjes overal blijven liggen. Ik begin mij ook sterk af te vragen waarom kinderkoekjes altijd per twee verpakt zijn. Aaron krijgt er maar één en de ander ligt vaak nog op het aanrecht voor de volgende dag. Jammer genoeg halen die extra koekjes door mijn vraatzucht vaak toch de volgende dag niet…

Toch ben ik heel tevreden over mijn tussenstand:

Gewicht: 79
Kilo’s afgevallen: 8
Kilo’s te gaan: 12
Opmerking: Met vallen en opstaan!

afvallen onder begeleiding

Ik ga verder afvallen onder begeleiding

Naar aanleiding van mijn laatste blog, kwam ik in contact met Kristy. Ik kwam op haar website die spreekt mij erg aan. Deze staat vol met informatie en inspirerende verhalen. Bij de intake bleek Kristy ook nog eens heel leuk te zijn. Een sprankelende dame die vol enthousiasme vertelt over haar eigen ervaringen, direct goede en leuke tips geeft en duidelijk uitlegt hoe het traject er uit gaat zien.

Eén van de tips is het gebruiken van het Eetmaatje van het voedingscentrum. Dit is een maatbeker waarop voor de meeste soorten pasta en rijst precies staat aangegeven hoeveel je nodig hebt. Ideaal voor mij, want ik gooi altijd maar wat in de pan en dan hoop ik maar dat het niet teveel is. Ik krijg er dan ook gelijk 1 van haar mee, zodat ik direct aan de slag kan.

Tijdens de intake stelt zij mij veel vragen om mij en mijn eetgedrag beter te leren kennen. Dat is best confronterend af en toe, maar het geeft ook al gelijk goede inzichten en maakt voor mij heel duidelijk waar mijn motivatie vandaan komt. Kristy gebruikt deze informatie om te achterhalen waar mijn valkuilen zitten en natuurlijk om mij te kunnen blijven motiveren in de komende periode.

De komende week zal ik een een eetdagboek bij gaan houden. Daarin schrijf ik precies op wat ik eet en drink, maar ook waar én waarom. Hiermee gaat Kristy dan aan de slag om een voedingsplan te maken en mij de eerste tips te geven naar een gezonder leven. De komende 4 tot 6 maanden blijft zij mij coachen en helpen. Waarbij zij mij onder andere gaat leren hoe je etiketten moet lezen, recepten zal geven en ze gaat mij helpen om mijn lievelingsgerechten waar nodig gezonder te maken. Ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan! Ik ga jullie via Vettt op de hoogte houden van dit avontuur waar ik ben ingesprongen!

Over Right! Food

Right! Food is het bedrijf van voedingscoach Kristy Verboom. Ze begeleidt in haar praktijk voornamelijk vrouwen naar een gezondere leefstijl en een gezond gewicht. Met een persoonlijk advies en voedingsschema gaat ze samen met jou aan de slag om dit voor elkaar te krijgen. In het traject ga je samen aan de slag met praktische zaken zoals etiketten lezen en wat te doen met feestjes etc. Maar waar Kristy vooral mee bezig gaat is de verandering in je gedachtenpatroon. Kristy gelooft erin dat je met het verkrijgen van inzicht in je eigen gewoontes en gedachtes ook verandering hierin aan kunt aanbrengen. En zo ook je doelen kunt bereiken!

Afvallen onder begeleiding

Kristy Verboom van Right! Food

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.