Zwangerschapskilo’s, ik wil ze kwijt! Afvalrace, ronde twee…

Door

Pfffff! Ik kan dus weer bij nul beginnen! De laatste keer dat ik een blog schreef over afvallen, was ik al lekker op weg. Ik was mijn zwangerschapskilo’s kwijt en hoopvol om in de maanden daaropvolgend de laatste 8 kilo te verliezen. Dat is helaas niet gelukt. Wel met een hele goede reden; ik bleek namelijk zwanger te zijn van mijn tweede zoontje!

Afgelopen januari ben ik bevallen en ik ben al snel na de geboorte van mijn zoontje begonnen met sporten. Onder begeleiding van een fysiotherapeut train ik 1 avond in de week met een groep andere moeders spiergroepen die belangrijk zijn voor het herstel na een zwangerschap en bevalling en een andere avond doe ik mee bij een bbb-clubje.

Confrontatie met mijn zwangerschapskilo’s

Toen mijn zoontje 3 maanden was, ben ik maar weer eens op de weegschaal te gaan staan. Ik heb zo’n fijn confronterend geval die je ook nog eens zegt voor hoeveel procent je uit vet bestaat én of je overgewicht hebt of niet. Het oordeel van dit nachtmerrie-product: OBESITAS. Dat was toch wel even schrikken. Ik wist natuurlijk wel dat ik te zwaar was, maar dat het zo heftig was had ik nog niet helemaal in de gaten. Ik had wel ineens een berg aan motivatie om het roer om te gooien.

Bewegen, gezond eten en tellen

Het wordt weer tijd voor een strikt regime van veel bewegen, gezond eten en calorieën tellen.
Ik heb echter besloten weer te starten met ontgiften. Onder begeleiding van een professional ga ik drie weken een streng dieet volgen en daarnaast krijg ik laserbehandelingen (nieuwerwetse acupunctuur), om te zorgen dat ik daarna geen suiker en koolhydraat cravings meer heb. Dit heb ik na mijn eerste zwangerschap ook gedaan, ik ben erg benieuwd of ik het ook vol ga houden met twee van die muiters onder mijn hoede.  In mijn volgende blog zal ik jullie vertellen hoe het mij vergaat.

Heb jij tips om van de zwangerschapskilo’s af te komen?

Tijdens mijn vorige afvalpoging heb ik van jullie veel leuke reacties en tips ontvangen en ik hoop zeker dat ik die weer krijg of dat jullie in de comments jullie afvalverhalen delen!

Zwangerschapskilo’s status:

Gewicht:                  87 kilo
Kilo’s afgevallen:   0
Kilo’s te gaan:        20
Opmerking:           Vol goede moed!!

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.