Annie de Musical in Enschede: betoverend en grappig!

Terwijl ik dit blog typ, genieten we nog na van Annie de Musical. We zijn namelijk net terug van het Wilminktheater in Enschede waar we ruim twee uur ademloos hebben gekeken naar deze bijzondere familievoorstelling.

Sommige dingen veranderen niet…

Nu mijn dochter ouder wordt merk ik steeds vaker dat sommige dingen niet veranderen. Zo is Harry Potter na ruim dertig jaar nog altijd populair. Blijft Pipi Langkous met haar grappige quotes de wereld inspireren en spreekt heldin Annie van de bekende hit Tomorrow nog steeds tot de verbeelding.

Waar gaat Annie de Musical over

Want wie kent haar niet, de roodharige moedige Annie, die brutaal haar mannetje staat. Het verhaal is tijdloos. Annie woont in een weeshuis, maar is ervan overtuigd haar ouders terug te vinden. Samen met de andere kinderen moet ze klusjes doen voor de baas van het weeshuis, de gemene Miss Hannigan. Annie komt in opstand, ontsnapt en beleeft allerlei spannende avonturen. Uiteindelijk krijgt ze hulp van miljardair Oliver Warbucks.

Annie de musical

Licht uit spot aan

Het is gezellig druk in het Wilminktheater. We zien veel oma’s, moeders met dochters en groepjes vriendinnen gespannen wachten tot we de zaal in kunnen. Suus en ik zijn lekker vroeg en drinken eerst nog wat. Gezellig die voorpret! Om 19.30 uur begint de voorstelling. Al bij de eerste scène zitten we in het verhaal. En wat een kleurrijk decor! Wat een prachtige liedjes. Wat een spektakel.

Annie de musical

Wat vond Suus van Annie de Musical

Vet, mega cool, fantastisch en geweldig. Dat waren de exacte woorden na afloop. Het mooiste? “De scène van Een zwaar bestaan, lekker veel actie en heel swingend. En die baas van het weeshuis was ook wel heel erg grappig.” Een geslaagde avond dus…

Annie de Musical heeft een topcast. Zo speelt Willemijn Verkaik de gemene Miss Hannigan. Dat doet ze erg overtuigend volgens Suus. “Ze is misschien niet aardig, maar ergens vind ik haar ook wel zielig hoor. En ze kan wel echt heel goed zingen.” Ook hoofdrolspeelster Annie betovert en zingt de sterren van de hemel.

Het meest onder de indruk zijn we van de liedjes Morgen (Tomorrow) en Een zwaar bestaan (It’s a hard knock life). Die bekende hits gaan voorlopig ons hoofd niet meer uit.

Ook naar Annie de Musical in Enschede?

Annie is echt een betoverende, bruisende en grappige musical. Voor kinderen vanaf een jaartje of 8 een super aanrader! En ook een tip voor een uitje samen met oma’s en opa’s. Annie de Musical is nog te zien in het Wilminktheater van donderdag 30 januari tot en met zondag 2 februari.

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.