Nieuw: BIG BANG festival! voor kinderen

Door

Dat ik blij word van nieuwe evenementen in Twente die gericht zijn op kinderen dat zal voor de meeste lezers niet nieuw zijn. Twee weken geleden hoorde ik over dit festival: BIG BANG festival! Een muziekfestival bij het Wilminktheater in Enschede. Niet zomaar een muziekfestival, een het is een festival gericht op kinderen. En daar wilde ik meer over weten…

Ik ging op onderzoek uit, via de site van het Wilminktheater kom ik terecht bij de info over het BIG BANG festival! Het festival vindt plaats op zaterdag 11 februari en de hele dag (en avond) worden er verschillende dingen georganiseerd waar internationale (muziek)kunstenaars van over de hele wereld bij betrokken zijn. Het is een internationaal festival dat voor het eerst in Nederland plaats gaat vinden, en jawel, Enschede heeft die eer. Ik vind het wat lastig om me er een voorstelling van te maken, ik ben (volgens mij) nooit op een vergelijkbaar evenement geweest maar ik ben er wel ontzettend enthousiast over. Het wekt mijn nieuwsgierigheid en ik denk dat Pippa dit helemaal fantastisch gaat vinden.

BIG BANG voorstellingen, bezienswaardigheden en activiteiten

De hele dag door kun je aan verschillende onderdelen van het festival deelnemen. Soms zijn ze gratis, soms heb je kaartjes nodig. Waarvan de prijzen overigens erg laag zijn. Daar hou ik wel van :-). Een aantal activiteiten uitgelicht:

Ciné-concert bestaat uit een groep jeugdige jazzmuzikanten die zich eraan wagen om aan een reeks prachtige, ontroerende en knotsgekke animatiefilms live van een klankband te voorzien.

Massage/Collage is een veilige installatie met beeld, geluid en een gids die je in contact brengt met je lichaam én met elkaar. De stilteplek in het doorgaans woelige BIG BANG festival!

Big Bang Enschede

Massage Collage BIG BANG festival!

De muziekkamers zijn intussen een legendarisch onderdeel van het BIG BANG festival!

Deze muzikale ontdekkingstocht langs de verborgen kamers en vergeten hoekjes van de festivallocatie leveren wonderlijke verrassingen op. Achter de deuren, in hun eigen muziekkamer, staan er ook dit jaar 3 bijzondere projecten op je te wachten.

Big Bang Enschede

De Muziekkamers BIG BANG festival!

Orchestre International du Vetex is een knotsgek muzikaal collectief van vijftien muzikanten uit Frankrijk, België en de Balkan. Deze marcherende brassband brengen briljante en energieke live acts.

Pneumafoon,  gele luchtkussens die uitnodigend liggen te wachten op publiek. Muziek is bewogen lucht, zo bedacht uitvinder/muzikant Godfried-Willem Raes. Ervaar en beleef deze muzikale sensatie.

Big Bang Enschede

De gele luchtkussens, BIG BANG festival!

De verbluffende muziekrobots van Stichting Logos trekken op elk festival zwermen kinderen aan. Ze zijn niet weg te slaan van deze ingenieuze muzikale speeltuigen. Voor het BIG BANG-festival creëren ze iets nieuws dat niet minder effect heeft: een peloton

Ook enthousiast? Maak kans op kaartjes voor het BIG BANG Festival!

Lijkt het je ook zo tof? Ik mag namens het BIG BANG festival! 2 tickets per voorstelling weggeven. Laat in een comment onder deze blog of op Facebook weten naar welke voorstelling je het liefst gaat: BerBerio, Cineconcert, Massage-Collage of de Prijsuitreiking Willem Wilmink Beste Kinderlied. De winnaar wordt woensdag 8 februari bekend gemaakt.

Meer informatie over het BIG BANG festival! en de verschillende voorstellingen vind je hier: BIG BANG festival!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.