Avonturenpark Hellendoorn nóg leuker dan vroeger

Voor Vettt mocht ik onlangs naar Avonturenpark Hellendoorn. Een nieuwe attractie werd geopend in Dreumesland en daar moest natuurlijk heel bloggend Twente bij zijn. Een kort verslagje van een super middag in een fantastisch pretpark om de hoek. Geen nieuwe hotspot, maar een klassieker met jeugdsentiment!

Super voor kleuters en peuters!

Wat me deze middag opvalt is dat het Avonturenpark Hellendoorn echt niet alleen voor oudere kinderen is. Veel attracties zijn juist ook kleuter-vriendelijk. In het midden van het park is Dreumesland met acht attracties voor kinderen kleiner dan 120 cm. Het nieuwe Bella’s Swing Paleis is een schattige disco waar de kleine danstalentjes helemaal los kunnen gaan. En dat naast de bekende zwaantjes en andere veilige attracties voor de kleintjes.

pretpark Hellendoorn

Het Swingpaleis van Bella

Voor het eerst in de achtbaan over de kop…!

Mijn jongens zijn (helaas) geen Dreumesland-materiaal meer. Zij rennen in één streep naar de achtbaan over de kop waar de jongste van 6 (eeeeeindelijk) voor het eerst in mag.

pretpark Hellendoorn

…en weg!

En dat zijn pas mijlpalen voor jongens! En voor meisjes trouwens ook, want ik herinner me mijn eerste achtbaan-over-de-kop ritje nog heel goed. Ook in Hellendoorn, zo’n halve eeuw geleden. Die spanning vooraf en dat moment dat je tijdens de looping níet uit je stoeltje valt. Want stiekem maakte je je daar toch best veel zorgen over.

pretpark Hellendoorn

Spannend!

Drakennest, een spannende topper

De nieuwe attractie Drakennest, vorig jaar geopend, kenden we nog niet. Een nieuwe topattractie waar de jongens én ik na één keer nog geen genoeg van hadden. En er is nog zoveel meer. Must-rides zijn natuurlijk de Rioolrat, de zweefmolen, de draaiende bootjes en natuurlijk de Wildwaterval. Ik denk voor heel veel Twentenaren een klassieker die herinneringen uit de eigen jeugd oproept. Zo’n foto met gillende en opgetogen koppies die in een bootje naar beneden stormen heb je vast ook nog ergens van jezelf van vroeger. Ik heb ‘m anno 2018 weer gekocht hoor. Voor de jongens, voor later.

P.S. Wist je dat Hellendoorn tegenwoordig ook een Slidepark heeft? Een waterpark met veel glijbanen…

Over Evelin

Meer blogs van Evelin lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.