Kidsgeluk: de leukste uitjes in de Achterhoek

De Achterhoek: je bent er eigenlijk zo vanuit Twente. Helemaal nu de nieuwe N18 af is. Vettt zocht voor jou de vijf leukste uitjes voor 100 % kidsgeluk in de Achterhoek.

Hof van Eckberge

Hof van Eckberge in Eibergen is een echt belevingspark. Naast klimmen en klauteren in de in- en outdoor speeltuin kun je er bowlen en lasergamen. Zelfs de allerkleinsten kunnen hun kunsten op de bowlingbaan al vertonen met behulp van een rekje, waar ze de bal zo vanaf kunnen rollen. Buiten is een heuse mini-zoo, waar je de leukste dieren ontmoet. Van alpaca’s en walibi’s tot ara’s en schildpadden. Bij de ingang zijn zakjes voer te koop, zodat je de dieren op verantwoorde wijze kunt laten snacken. Zelf ook trek gekregen? Hof van Eckberge beschikt over een ruim restaurant, tussen de klimtoestellen en aquaria in. Terwijl jij van koffie met gebak geniet, glijden de kinderen van de hoge glijbaan.

Hof van Eckberge

Naast binnenspelen kun je ook lekker buitenspelen bij Hof van Eckberge

De Leemputten

In het prachtige natuurgebied De Leemputten (bij Groenlo en vlakbij de Duitse grens) wachten negen waterfietsen op hun gasten. Terwijl je over het water glijdt, zie je de mooiste bomen, planten en watervogels. Uitgefietst? Dan kun je lekker plaats nemen op het terras aan het water of nog even ravotten in de speelweide. En wist je dat hier vlakbij ook een kolonie flamingo’s huist? Je kunt ze bewonderen als je vanaf hier de wandelroute om het  Zwilbrocker Venn neemt. De Leemputten is elke zondag geopend in de lente- en zomerperiode. Tijdens de zomervakantie kun je hier dagelijks terecht van 11.00 – 17.00 uur.

uitjes in de achterhoek

Waterfietsen bij de Leemputten

Cactusoase

Wedden dat jij nog nooit zoveel cactussen bij elkaar hebt gezien als in de Cactusoase? Dit kleine paradijs bevindt zich in Ruurlo, maar je waant je in een Mexicaans landschap. Terwijl je je vergaapt aan de vele gekleurde planten, hoor je het gezang en geklets van de bontgekleurde vogels. En zie je daar Thomas de Trein langskomen? En in het Anny Cactus Kinder-doe-het-zelf-theater zijn de kinderen onderdeel van hun eigen toneelstuk. Dit bijzondere dagje uit is leuk voor volwassenen en kinderen. Buiten is nog een terras met een vijver vol vissen en een weide met pony’s.

uitje in de achterhoek

Het doe-het-zelf-theater

Marveld Recreatie

Naar Marveld kun je gewoon een dagje gaan, maar beter is het om hier een lang weekend of een week te verblijven. Marveld is naast een subtropisch zwembad namelijk ook een recreatiepark. En hier is het prima vertoeven! Je kunt er kamperen of een luxe bungalow huren. Als parkgast mag je gebruik maken van het subtropische zwembad, maar (zomers) ook van het verwarmde buitenbad. Verder vind je hier een bowlingbaan, skelterverhuur, een klimwand, een tennis- en een golfbaan. Genoeg te beleven dus. De meeste activiteiten zijn voor iedereen, dus ook niet-parkgasten, te bezoeken, behalve het buitenbad.

Uitje in de achterhoek

De Crazycone in het subtropische zwembad.

De Heikamp

Voor de lekkerste pannenkoeken (echt waar!) ga je naar De Heikamp in Ruurlo. Alleen al die pannenkoeken zijn een reden om hier naartoe te gaan, maar het bijzondere is dat je hier nog véél meer kunt doen. Lekker spelen in de speeltuin bijvoorbeeld. Of wat dacht je van klimmen in het klimbos? Ook starten er diverse avontuurlijke wandelroutes vanaf De Heikamp, zoals het Liefdespad, een Kabouterpad en de Roekoetocht, speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Nog steeds energie over en op zoek naar meer avontuur? Dan kun je nog het Doolhof in, dat zo ongeveer naast De Heikamp start.

De Heikamp

Het kabouterpad bij De Heikamp

Huis Verwolde: op bezoek bij een echt kasteel + Festivent

Kastelen hebben iets magisch, voor volwassenen maar vooral voor kinderen. Helemaal terug in de tijd in een prachtig decor. Bij Kasteel Huis Verwolde kun je op bezoek in een echt kasteel. En extra gaaf, op 15 en 16 juni is er een tof festival: Festivent. Met allerlei leuke activiteiten voor jong en oud rondom het kasteel. Maar informatie vind je op de website: Festivent.

Buiten het festival om kun je ook prima het kasteel bezoeken. Ga bijvoorbeeld op pad met de boerenknapzak aan een tak! In het seizoen ontdekken kinderen vanaf 8 jaar met hun ouders, opa of oma de natuur van Verwolde. In de knapzak vind je de speurtocht, een vragenlijst, een touw om de boom te meten, een drankje en iets lekkers. De knapzak koop je in de museumwinkel voor € 5,00. Voor meer informatie neem je een kijkje op de website

Nog meer leuke uitjes in de Achterhoek

Wat zijn jouw favoriete uitjes in de Achterhoek? We horen ze graag! Voor meer leuke uitjes in de Achterhoek kijk je op kidsgeluk.nl. Of in de eerder geschreven blogs over uitjes in de Achterhoek op Vettt:


Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Kidsgeluk.nl

Over Chantal

Meer blogs van Chantal lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.