Kidsgeluk: de leukste uitjes in de Achterhoek

De Achterhoek: je bent er eigenlijk zo vanuit Twente. Helemaal nu de nieuwe N18 af is. Vettt zocht voor jou de vijf leukste uitjes voor 100 % kidsgeluk in de Achterhoek.

Hof van Eckberge

Hof van Eckberge in Eibergen is een echt belevingspark. Naast klimmen en klauteren in de in- en outdoor speeltuin kun je er bowlen en lasergamen. Zelfs de allerkleinsten kunnen hun kunsten op de bowlingbaan al vertonen met behulp van een rekje, waar ze de bal zo vanaf kunnen rollen. Buiten is een heuse mini-zoo, waar je de leukste dieren ontmoet. Van alpaca’s en walibi’s tot ara’s en schildpadden. Bij de ingang zijn zakjes voer te koop, zodat je de dieren op verantwoorde wijze kunt laten snacken. Zelf ook trek gekregen? Hof van Eckberge beschikt over een ruim restaurant, tussen de klimtoestellen en aquaria in. Terwijl jij van koffie met gebak geniet, glijden de kinderen van de hoge glijbaan.

Hof van Eckberge

Naast binnenspelen kun je ook lekker buitenspelen bij Hof van Eckberge

De Leemputten

In het prachtige natuurgebied De Leemputten (bij Groenlo en vlakbij de Duitse grens) wachten negen waterfietsen op hun gasten. Terwijl je over het water glijdt, zie je de mooiste bomen, planten en watervogels. Uitgefietst? Dan kun je lekker plaats nemen op het terras aan het water of nog even ravotten in de speelweide. En wist je dat hier vlakbij ook een kolonie flamingo’s huist? Je kunt ze bewonderen als je vanaf hier de wandelroute om het  Zwilbrocker Venn neemt. De Leemputten is elke zondag geopend in de lente- en zomerperiode. Tijdens de zomervakantie kun je hier dagelijks terecht van 11.00 – 17.00 uur.

uitjes in de achterhoek

Waterfietsen bij de Leemputten

Recreatie ‘t Lohr

Bij Recreatie ‘t Lohr speel je samen een potje adventure minigolf. Dit is een midgetgolfbaan maar dan een stuk groter en aangelegd met natuurlijke materialen! Naast midgetgolf kun je ook voetgolf spelen, een combi tussen voetbal en golf met onderweg hindernissen en obstakels. Beide activiteiten kun je doen vanaf ongeveer 3 jaar.  Zijn de kinderen iets ouder (vanaf 8 jaar) dan is een ronde pitch en putt een uitdagende activiteit. De ideale weg om op een laagdrempelige en leuke manier kennis te maken met de golfsport. En ondertussen lekker samen buiten bezig met het hele gezin.

Kidsgeluk t Lohr

Megapret

Megapret is het een gigantisch familie speelpark in Lievelde, in de Achterhoek. In een landelijke omgeving vind je een binnen en buiten speelpark geschikt voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Op warme dagen leven kinderen zich op het terrein met sproeiers en waterspeeltoestellen. Je vind hier alles onder één dak: een binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, mini-golf een doolhof en nog veel meer!

Marveld Recreatie voor een dagje zwemplezier of een vakantie!

Naar Marveld kun je gewoon een dagje gaan, maar beter is het om hier een lang weekend of een week te verblijven. Marveld is naast een subtropisch zwembad namelijk ook een recreatiepark. En hier is het prima vertoeven! Je kunt er kamperen of een luxe bungalow huren. Als parkgast mag je gebruik maken van het subtropische zwembad, maar (zomers) ook van het verwarmde buitenbad. Verder vind je hier een bowlingbaan, skelterverhuur, een klimwand, een tennis- en een golfbaan. Genoeg te beleven dus. De meeste activiteiten zijn voor iedereen, dus ook niet-parkgasten, te bezoeken, behalve het buitenbad.

Uitje in de achterhoek

De Crazycone in het subtropische zwembad.

Landal Stroombroek: voor een tof uitje of voor een (mini)-vakantie!

Je hoeft niet op vakantie te zijn bij Landal Stroombroek om gebruik te maken van de faciliteiten en activiteiten. Hier kun je heerlijk bowlen, minigolfen of spelen in de indoor- en outdoorspeelplaats! Knuffelen met Bollo? Let goed op of je hem ziet! Ook hij loopt op Landal rond. Let op! Het subtropisch zwembad is niet openbaar toegankelijk, maar alleen te gebruiken voor gasten die op het park verblijven

De Heikamp & Klimbos Ruurlo

Voor de lekkerste pannenkoeken (echt waar!) ga je naar De Heikamp in Ruurlo. Alleen al die pannenkoeken zijn een reden om hier naartoe te gaan, maar het bijzondere is dat je hier nog véél meer kunt doen. Lekker spelen in de speeltuin bijvoorbeeld. Of wat dacht je van klimmen in het klimbos? Ook starten er diverse avontuurlijke wandelroutes vanaf De Heikamp, zoals het Liefdespad, een Kabouterpad en de Roekoetocht, speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Nog steeds energie over en op zoek naar meer avontuur? Dan kun je nog het Doolhof in, dat zo ongeveer naast De Heikamp start.

De Heikamp

Het kabouterpad bij De Heikamp

Erve Brooks: spelen en op avontuur in de natuur!

Erve Brooks vind je in Gelselaar. Dit is een heerlijke plek voor een dag in de buitenlucht. Er is een binnenspeeltuin, airtrampoline, kabelbaan, speelvijver, reuzeschommel, avonturenpad, blotevoetenland, speelhoekje binnen, levend tafelvoetbal en nog veel meer. De kinderen vermaken zich prima, terwijl jij geniet van een kopje koffie op het terras.

Nog meer leuke uitjes in de Achterhoek

Wat zijn jouw favoriete uitjes in de Achterhoek? We horen ze graag! Voor meer leuke uitjes in de Achterhoek kijk je op kidsgeluk.nl. Of in de eerder geschreven blogs over uitjes in de Achterhoek op Vettt:


Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Kidsgeluk.nl

Over Chantal

Meer blogs van Chantal lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.