Buitenspeelgoed: jullie favoriete speelgoed dit seizoen!

Door

Regelmatig stellen we jullie vragen op onze Instagram account. Want eerlijk, de experts op het gebied van wat wij als ouders en wat onze kinderen leuk vinden dat zijn wij als ouder zelf. Nu het buitenspeelseizoen volop geopend is zijn wij van VETTT retebenieuwd met welk buitenspeelgoed jullie kids zich vermaken. En dan bedoelen we vooral die spulletjes waar ze zich zo goed mee vermaken zodat jij met je beentjes omhoog in de zon eindelijk eens van je warme koffie kunt genieten.

Zo gezegd zo gedaan: op Instagram deelden jullie massaal jullie favorieten. Ik maakte er een spelletje van. Eén van de partners van VETTT is Van de Riet Speelgoed in Ambt-Delden. In hun gigantische zaak, ging ik op zoek naar al jullie buitenspeelgoed. En jawel….alles gevonden én zo nog meer. Hold your horses: hier komt jullie leukste buitenspeelgoed van 2022!

#1 Buitenspeelgoed KUBB

Kubb is een Zweeds buitenspel met als doel het omvergooien van houten blokken. Dit doe je door er houten stokken tegenaan te gooien. Het woord “kubb” betekent “houten blok”. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk alle kubbs met de werpstok onderhands omver te gooien, en als laatste de koning, voordat je tegenspelers dat doen.

Het kan gespeeld worden op verschillende ondergronden, zoals gras, zand of beton. Dat maakt het het ideale zomerspel én perfect om mee te nemen op vakantie!

#2 Vliegtuig van Foam

Ken je ze nog? Bij Van de Riet hebben ze die old-skool kleine vliegtuigen maar ook deze grotere versie. Ik vind het zelf ook echt een leuke om cadeau te geven. Dit vliegtuig is 43cm lang en is bij Van de Riet Speelgoed te koop voor €4,99.

populair buitenspeelgoed

#3 Water- en zandspeelgoed

Altijd leuk én altijd een succes. Leuk voor in de zandbak, in een zwembadje in de tuin maar ook om mee te nemen naar een waterplas of een dagje strand.

populair buitenspeelgoed

#4 Loombandjes: ideaal ook voor onderweg of als je er een dagje op uit gaat

Een tip van Rianna, de loombandjes bleken bij haar dé uitkomst voor vermaak onderweg. Doe een kleine hoeveelheid in een bakje en laat ze er lekker mee loomen. Wel even oefenen thuis, dit scheelt frustratie op de achterbank :-).

van de riet speelgoed

#5 Loopfiets of step

Tja, dit is wat mij betreft het perfecte (verjaardags)cadeau voor ieder kind. En helemaal met mooi weer. Je gooit ze makkelijk in de auto als je ergens naartoe gaat, vooral als je van plan bent wat langere loopafstanden af te leggen kan zo’n loopfiets of step uitkomst bieden! Bij Van de Riet hebben ze ze echt in alle soorten en maten!

loopfietsen van de riet speelgoed

#6 Bellenblaas machientje

Hiermee tover je blije gezichten tevoorschijn! En het blijft gewoon leuke die bellen. Wat wat minder is zijn de vlekken die je ervan krijgt en die je amper uit je kleren krijgt. Gouden tip: spoel de kleding eerst uit. Waarom dit is lees je hier: bellenblaasvlekken in kleding.

van de riet speelgoed

#7 Waterspeelgoed: waterballonnen

Spelen met water is op warme en zonnige dagen dé uitkomst. Waterballonnen zijn bij veel kinderen favoriet, lekker elkaar nat gooien. De ballonnen zijn slecht voor het milieu, zorg dat ze na het spelen allemaal opgeruimd worden. Bij Van de Riet hebben ze ook een duurzaam alternatief. Een soort bal die water opzuigt en die je naar elkaar gooit!

van de riet speelgoed

#8 Buitenspeelgoed: stapstenen

Ook altijd leuk dit, lekker old-skool en overal te spelen. Met deze ringen kun je eindeloos variëren. Ook leuk om mee te nemen naar het zwembad en op te duiken. Ze zijn klein en licht waardoor ook perfect om mee te nemen op vakantie! De stapstenen kun je overigens ook prima binnen gebruiken!

van de riet speelgoed

#9 Waterspeeltafel

Zolang je het zand en het water gescheiden houdt (yes, ervaring hier), kun je hier eindeloos mee spelen. Jij in je hangmatje, kopje koffie ernaast en wat geklets en gespetter op de achtergrond. Dit kan maar zo je beste aankoop van het jaar worden!

#10 Buitenspeelgoed: op Afstand bestuurbare voertuigen

Naar buiten met je eigen auto; een parcours maken, racen met je vriendjes of het terrein van de camping ontdekken met je eigen auto. Ook deze op afstand bestuurbare voertuigen vond ik in grote getale bij Van de Riet!

#11 Stoepkrijt: een blijvertje

Stoepkrijt is altijd leuk. Wat er bij ons steeds vaker gebeurt is dat het niet als stoepkrijt gebruikt wordt maar als verf. Femke noemde deze al eens in haar blog 5 x Buitenspeel DIY. Het stoepkrijt is er in alle soorten en maten!

buitenspeelgoed

#12 Pijl en boog

Deze werd vaker genoemd en blijkt bij een aantal van jullie een regelrechte hit: een pijl en boog met pijltjes die aan de ramen blijven kleven.

buitenspeelgoed

#13 Ringen, trapezeringen, rekstokken…

Er is van alles te verkrijgen op dit gebied. Jullie tipten de trapezeringen, die vond ik dus ook. Voor kleinere kinderen zijn er ook allerlei soorten schommels.

buitenspeelgoed

#14 Sproeispeelgoed

Bevestigen aan de tuinslang en lachen geblazen. Het water spuit alle (onverwachte) kanten op!

buitenspeelgoed

Dat waren ze: jullie favoriete buitenspeelgoed!

Naast bovenstaande items noemden jullie nog de buitenkeuken, de zandbak, skeelers/rolschaatsen en de buitenbaden. Leonie van Pimpelmus verkoopt allerlei sensory speelgoed, dat je ook in een kleine zandschelp, plastic bak of in een opblaasbadje kunt doen. Hebben we nog iets gemist? Laat het ons vooral weten!

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Van de Riet Speelgoed

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.