Oberhausen met kinderen: De 5 leukste uitjes!

Door

Bij VETTT zijn we wel een beetje ‘fan’ van uitjes in Duitsland. En dan vooral op de Nederlandse studiedagen, dan is het in Duitsland vaak heerlijk rustig. Onze laatste ontdekking is Oberhausen met kinderen én dan met name het gebied rondom Centro! Want hier is zoveel meer dan alleen het overdekte winkelcentrum Centro. Check hier onze favorieten!

Aquapark Oberhausen met kinderen

Naast Centro zit een geweldig zwembad: Aquapark Oberhausen. Met een zwemgedeelte voor kleine kinderen, verschillende glijbanen en een wildwaterbaan. Je kunt hier zowel binnen- als buitenzwemmen. Goed om te weten: er is een heerlijke ligweide voor de zonnige zomerse dagen!

Tip: Moet er nog geshopt worden? Parkeer de auto gratis bij Centro, doe eerst je shoppings en plons daarna met het gezin in het zwembad! Grappig combinatie, toch?

Meer lezen? Vettt-blogger Fleur schreef een blog over haar bezoek aan dit Zwembad in Oberhausen.

Oberhausen met kinderen

Legoland Discovery Center

Je leest het goed, in Oberhausen is ook een Legoland Discovery Center! En dat zit zo’n beetje pal naast Sealife. Je parkeert de auto wederom gratis bij Centro en vervolgens loop je zo richting Legoland Discovery Center. Perfect te combineren met een bezoek aan het naast gelegen Sealife. Combitickets zijn te koop op de website vanaf 20 Euro per persoon. Maryke en Yvette bezochten deze twee uitjes tijdens een studiedag, erg leuk én heerlijk rustig. Je leest er alles over in de blog van Maryke over hun bezoek aan LEGO en Sealife in Oberhausen.

Oberhausen met kinderen
Bouwen met LEGO, wie vindt dat niet leuk?!

Sealife

Bij Sealife in Oberhausen ontdek je de grootste opvang voor haaien in Duitsland. Je leert er van alles over deze fantastische dieren en de indrukwekkende onderwaterwereld. Je ziet de mooiste vissen, roggen, haaien, zeepaardjes en kwallen van heel dichtbij. Sealife is niet zo groot als veel mensen verwachten, juist daarom is het perfect te combineren met een bezoek aan Legoland Discovery Center. De combi-tickets bestel je gemakkelijk op de website.

Oberhausen met kinderen
Oberhausen Legoland en sea life

Maak je eigen knuffel bij Build a Bear

Vettt-blogger Michelle was ook voornemens om naar Sealife te gaan op een regenachtige zaterdag. Het bleek toen zo druk, dat ze de planning om heeft gegooid. Ze deed daarentegen wel een andere hele gave ontdekking: Build a Bear in Centro. Een plek waar je je eigen beer kunt maken! Hoe cool is dat?! Op de foto zie je haar dochter Coco met haar eigen gefabriceerde knuffel.
www.buildabear.de

Oberhausen met kinderen

Expositie: die Berg Ruft

Deze staat nog op de wish-list. Onderweg naar Centro kom je langs een hele grote gashouder met daarop een tekst ‘Die Berg Ruft’. Een indrukwekkende tentoonstelling over de bergen en de unieke levenswerelden in de bergmassieven op de aarde. Je krijgt een kijkje in de legendarische eerste beklimmingen van de bergtoppen in de wereld. Het absolute hoogtepunt is de nabootsing van de Matterhorn in de 100 meter hoge binnenruimte!

De expositie loopt t/m 27 oktober 2019: www.oberhausen-tourismus.de

Oberhausen met kinderen

Voor een compleet overzicht van alle activiteiten in Oberhausen neem je een kijkje op de website: www.oberhausen-tourismus.de.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Oberhausen Tourism.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.