6x een cadeau voor jongens van 5 jaar

Het verzinnen van een leuk cadeau vind ik altijd erg lastig! Want wat koop je nou voor een jongen (of meisje) die alles al heeft? Of waarvan je misschien helemaal niet eens weet wat hij wel of niet heeft! Kinderfeestjes, verjaardagen, Sinterklaas, Kerstmis, een goed rapport of een zwemdiploma. Zo is er altijd wel een moment om een klein of juist wat groter cadeau uit te zoeken. Mijn jongste is 5 en ik ging op onderzoek. In dit overzicht vind je 6x een leuk cadeau voor jongens van 5 jaar.

  1. SES Slijmlab knutselset
  2. Dessineo tekenset van Jumbo
  3. Regenwormen junior van 999Games
  4. Voetbal van Decathlon
  5. VTech KidiTalkie – Walky Talky
  6. Leeuw DJUNGELSKOG van de Ikea

#1 SES knutselset – Slijmlab slijm maken

Leeftijd: 5 – 9            
Prijs: € 12,99

Slijm maken is blijkbaar nog steeds geweldig! Dus een hartstikke leuk cadeau voor een jongen van 5 jaar of ouder. Ja, ook voor jongens. In elk geval wel voor die van mij! Met deze SES slijmlab set maak je stevig of glibberig slijm, met of zonder glitters. Maar je kunt ook kiezen voor blauw, geel of groen slijm en wat je ook kiest, door de geurstof ruikt het slijm altijd lekker. Alle ingrediënten zijn veilig! Dus goedgekeurd door deze mama ?

Cadeau jongen 5 jaar - SES Slime Lab
Glibberen met deze SES Slime Lab knutselset

#2 Dessineo leren tekenen

Leeftijd: 4+
Prijs: € 34,49

Ik kocht deze Dessineo van Jumbo vorig jaar voor Bodhi. Hij is nu 5 en tekent er nog regelmatig op. Met deze Dessineo set leert het kind op een simpele manier stap voor stap tekenen. Er zitten super veel en leuke voorbeelden bij. En ik vind juist het stap-voor-stap principe zo fijn. Je kiest een van de transparante sjabloonschijven en legt deze in de draaischijf. Je pakt een papiertje en legt deze vast, je doet de projector aan en begint bij stap 1. Simpel, leuk en lekker creatief!

Cadeau jongen 5 jaar - Dessineo tekenset
Stap voor stap leren tekenen met deze Dessineo tekenset

#3 Regenwormen Junior

Leeftijd: 5 – 7
Prijs: € 10,95

Wij hebben dit ontzettend leuke dobbelspel al een tijdje en Bodhi (5) is er echt gek op; Regenwormen junior. Ik zette dit spel eerder al in mijn lijstje met leukste junior gezelschapsspelletjes. Het is de eenvoudige variant van het ‘gewone’ dobbelspel Regenwormen. De kinderen tellen eenvoudigweg het aantal verzamelde symbolen. Zo is dit leuke dobbelspel ook heel goed te spelen voor de kleintjes. Daarbij heeft dit Regenwormen Junior spel minder tegels en duurt het spel niet zo heel lang.

Cadeau jongen 5 jaar - Regenwormen junior
Regenwormen Junior is echt een ontzettend leuk gezelschapsspel

#4 Een bal van de Decathlon – maat 3

Leeftijd: 4-8
Prijs: € 3,99

Sinds de Decathlon in Enschede zit komen we er regelmatig. Ravi heeft er een enorm coole mountainbike van het merk B’TWIN gekocht en ook kopen wij er regelmatig voetbalspullen en andere sportartikelen. Favoriet bij mijn jongens zijn de ballen. Voor elke ondergrond en elke leeftijd  hebben ze een voetbal die bij het kind past. En het voordeel is dat ze geen drol kosten, maar wel super duurzaam zijn. Een voetbal, maat 3, is hartstikke leuk dus om cadeau te geven aan een jongen van 5 jaar.

Voetbal maat 3 Decathlon
Welke jongen is er niet gek op voetballen?

#5 VTech Kidizoom KidiTalkie – Walky Talky

Leeftijd: 4 – 10
Prijs: € 39,95

Wie had er vroeger geen walkie talkie? Nou mijn broertje en ik wel hoor! En ze bestaan nog steeds en zijn nog steeds super tof! Deze KidiTalkie is dus een perfect cadeau voor een jongen van 5 jaar of ouder. Hij heeft een bereik van wel 200 meter. Je kunt dus op afstand praten, spelen en (geanimeerde) berichten delen! Er staan ook nog eens 4 uitdagende spellen op om met twee spelers tegen elkaar te spelen!

KidieTalkie - walkietalkie
Hoe tof is deze KidieTalkie?

#6 Leeuw Djungelskog Ikea

Leeftijd: 2+
Prijs: € 17,95

Dit is misschien wel mijn lievelingscadeau in deze lijst. Bodhi is gek op dieren, op echte dieren, maar ook op knuffels en plastic diertjes. Toen we deze pluche leeuw bij de Ikea tegenkwamen was er niet eens een gelegenheid voor een cadeautje. Maar soms hoeft dat ook niet, vind ik… De leeuw gaat mee tijdens lange autoritten, wanneer we een weekendje weg gaan, maar ook in huis wordt hij overal mee naar toe gesleept.

Cadeau jongen 5 jaar - leeuw IKEA

Heb jij nog goede tips voor een leuk cadeau voor een kind van 5 jaar?

Heb jij nog leuke tips voor toffe cadeau’s voor kinderen in deze leeftijd? Ik ben heel benieuwd, super als je jouw cadeautips ook wilt delen! Plaats gerust een berichtje hieronder!

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.