Creatief Kinderfeestje voor stoere jongens bij Kitsch en Koekjes

Hoera, Jurre werd eeeeeindelijk zes jaar en mocht zijn eerste kinderfeestje geven! ‘Wel een stoer feestje mama, voor alleen maar jongens!’ Met die instructies kon ik aan de slag: een stoer jongensfeestje dus! Het werd een creatief kinderfeestje, maar ook een stoer feestje in Oldenzaal bij Kitsch en Koekjes. Je leest er in deze blog alles over!  

Vettt contact!

Via Vettt kwam ik in contact met Kitsch en Koekjes in Oldenzaal. Nu ben ik daar al vaker geweest voor allerlei leuke workshops, die ik zelf gevolgd heb. Zo heb ik ooit al een keer een dierenkop gemaakt voor op Jurres slaapkamer, een Ibiza-tas gepimpt en een bord van steigerhout gemaakt. En nu dus een creatief kinderfeestje? Ik was meteen om, dat gaat gaaf worden!

creatief Kinderfeestje

Kitsch en Koekjes

Nieuwe samenwerking bij Kitsch en Koekjes

Kitsch en Koekjes wordt sinds kort geleid door twee duizendpoten en zeer gezellige dames! Kitty de Bot en Eline van den Brink hebben beiden een eigen bedrijf en hebben deze krachten gebundeld bij Kitsch en Koekjes. Kitty runt ‘Sjiek Photo en Film’ en maakt de meest prachtige foto’s. De foto’s die ze maakt, zijn eigentijds en creatief! Eline is als ‘Beeldbouwer’ een creatieve geest op het gebied van conceptbouwer, styling en educatie. Ik heb afgelopen jaar met haar samengewerkt bij de aankleding van de bruiloft van mijn vriendin en ik weet dus hoe zij ‘groots’ kan denken en hoe alles mogelijk is in haar hoofd.

Het moet vooral een stoer kinderfeestje zijn!

En deze twee dames gaan het stoere en creatieve kinderfeestje van Jurre organiseren? Dat klonk mij als muziek in de oren! In het overleg vooraf vroegen ze mij om eventuele wensen. Die waren zoals gezegd heel duidelijk: het moest vooral stoer zijn volgens Jurre! Verder waren wij overal voor in. Ondertussen hoefden wij alleen maar te zorgen voor een stoere uitnodiging voor zijn vriendjes.

Eindelijk!

Op een donderdagmiddag in april was het zover. Wij reden met 7 enthousiaste jongens naar Kitsch en Koekjes. We werden opgewacht door Kitty en Eline in een prachtig aangekleed pand in hun nieuwe huiskleuren. Voor de jongens lag alles al klaar en er steeg een hard gejuich op toen ze op de tafel voor iedereen een heuse dino zagen liggen. De eerste punten waren gescoord! Na een taartje, waarbij er gezongen werd voor Jurre en de nodige cadeautjes waren uitgedeeld, konden ze dan eindelijk aan de slag.

creatief Kinderfeestje

Hoera voor Jurre

creatief Kinderfeestje

Jongens opletten!

Aan de slag

Eline begeleidde de jongens stap voor stap. Nu snap ik dat het best een uitdaging kan zijn om met 7 jongens creatief aan de slag te gaan, maar hier was het alleen maar groot feest! De jongens maakten een dino-schilderij op een houten plaat. De houten plaat hebben ze eerst beschilderd, zodat het een stoere achtergrond werd. Het mooie was, dat ze alles helemaal zelf konden uitvoeren en dat de materialen anders dan anders waren. Zo hebben ze stokken uit de natuur beschilderd met glow in the dark verf (wauw!) en ze hebben planeten gemaakt van piepschuimbolletjes.

creatief Kinderfeestje

En nu aan de slag

creatief Kinderfeestje

Allemaal aan het werk

creatief Kinderfeestje

Sterren met glow in the dark verf

creatief Kinderfeestje

Takken uit het bos

Het was zelfs even stil!

We verbaasden ons samen over het feit hoe geconcentreerd de jongens bezig waren. Het was soms zelfs even stil tussendoor! Eventjes maar hoor! Toen de schilderijen bijna klaar waren, mochten ze even buiten rondrennen en paaseitjes verstoppen, het blijven natuurlijk jongens! Daarna nog de dino’s erop lijmen en klaar waren ze! De meest trotse gezichten heb ik gezien, wat genieten!

creatief Kinderfeestje

Patat eten hoort er ook bij!

Dino mocht mee naar bed

Na een portie patat namen we afscheid van Eline en Kitty. De jongens waren stuk voor stuk enthousiast, moe en voldaan. Ook voor Pieter Bas, de broer van Jurre van 8, was dit een echt leuke activiteit. ’s Avonds kreeg ik leuke berichtjes van de andere ouders; de jongens hadden hun dino naast hun bed liggen of zelfs ín hun bed! En de glow in the dark verf moest uiteraard getest worden in het donker. Ik hoorde Pieter Bas om 22:00 uur Jurre wakker maken om toch even te kijken naar het gave schilderij. Nou ja, vooruit dan maar… Ik ben zelf ook maar even snel gaan kijken en het zag er echt stoer uit! Missie geslaagd!

creatief Kinderfeestje

Wauw!

creatief Kinderfeestje

Het is supergaaf geworden!

Ook een creatief kinderfeestje plannen?

De creatieve kinderfeestjes van Kitsch en Koekjes vind je terug op de website. Je kunt Eline vinden op Instagram en Facebook onder de naam ‘Beeldbouwer’. Haar site is under construction. Kitty is te vinden op haar site Sjiek Photo en Film.

Over Famke

Meer blogs van Famke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.