Doe mee bij Kaliber Kunstenschool: 4 x kinderen aan het woord!

Door


Vind jij het ook zo leuk om creatief aan de slag te gaan? Dan ben je bij Kaliber Kunstenschool aan het juiste adres! Zij zijn dé school in Twente als het gaat om kunst en cultuur. Bij Kaliber kun je muziek leren spelen, dansen met vrienden, toneelspelen en je eigen creaties maken tijdens een beeldende les. Wil je weten hoe het is om les te hebben bij Kaliber? Deze leerlingen vertellen er meer over!

Naam: Evi (8 jaar)
Doet aan: ballet

“Ik wilde al heel lang op ballet en sinds de zomervakantie dans ik bij Kaliber. Het is leuk om de pasjes te leren tijdens de lessen en mooie kleren aan te trekken. Ik hoop dat ik heel goed word in ballet!”

Evi_Kaliber

Naam: Norah (11 jaar)
Doet aan: kinderatelier en ballet

“Aan tekenles vind ik het allerleukste dat ik heel vrij kan tekenen en verschillende technieken, stijlen en tekenmaterialen ontdek. Ik zit in een klein groepje, maar dat vind ik eigenlijk heel fijn omdat het dan rustiger is dan in een grote groep. Ik wil graag nog verder gaan met tekenen als ik later oud ben. Ik zit eraan te denken om later architect of modeontwerpster te worden.”

Naam: Roos (10 jaar)
Doet aan: gitaar

“Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en ik hou heel erg van muziek. Daarom heb ik ongeveer een jaar geleden ervoor gekozen om gitaar te spelen. In de lessen leer ik nieuwe liedjes op de gitaar en thuis oefen ik hiermee. Daarnaast zing ik ook graag en als ik gitaar speel kan ik dit erbij doen!”

Naam: Fey (9 jaar)
Doet aan: theater

“Ik heb theater altijd al heel leuk gevonden en na een open dag van Kaliber wist ik het zeker. Het leukste aan de lessen vind ik om met de anderen een theaterstukje op te voeren voor onze docent, en ik hoop dat ik ooit een grote theatervoorstelling ga geven.”

Lijkt het je leuk om mee te doen met een les? Vraag dan een gratis proefles aan voor de les van jouw interesse.

Goed om te weten: creatief aan de slag gaan, is niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van een kind. Door kinderen creatief bezig te laten zijn, worden hun motoriek, concentratie en zelfvertrouwen gestimuleerd. Daarnaast leren ze creatief en probleemoplossend denken!

Tip: probeer eens een korte cursus van Kaliber Kunstenschool

Twee keer per jaar start er bij Kaliber een reeks van korte cursussen (meestal in september en januari). Ideaal voor als je eens wil kijken of iets bij je past. De cursussen duren meestal zo’n 8 a 10 weken. Er zijn korte cursussen op allerlei vlakken, denk aan peuterdans, tekenen, zang, muziek en nog veel meer. Op deze pagina vind je meer informatie over het aanbod van korte cursussen van Kaliber Kunstenschool.

kaliber

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.