Dierentuin Rheine

Door

Ik was vandaag vroeg ik actie, ik had bedacht dat ik met Pippa op dierentuinbezoek zou gaan. Ik wilde eigenlijk naar de Dierentuin in Nordhorn gaan, waar ik eerder over schreef. Maar ik bedacht me dat er nog een dierentuin in de buurt was, Rheine Zoo. Ik was er nog niet eerder geweest, dus een goede reden om hier naartoe te gaan.  Op 40 minuutjes rijden vanaf Enschede en net als de dierentuin in Nordhorn goed betaalbaar. We hebben o.a herten, zeeleeuwen, pinguins, zebra’s, uilen, apen, een beer, een tijger, stokstaartjes und so weiter gezien :-). Check hieronder het fotoverslag.

Dierentuin Rheine

Bij de kassa kregen we -handig- een folder in het Nederlands mee. Hierin vind je meer info, een plattegrond en voedertijden. Om 11.00 zou het voedertijd zijn bij de zeeleeuwen. Hoppa, een klein sprintje met de buggy en precies op tijd!

Zeeleeuw dierentuin Rheine

Dit was echt leuk. De zeeleeuwen gingen aardig los. Duiken, gek doen met een bel, ze weten er wel een showtje van te maken. Daarna waren we de route een beetje kwijt, en belandden we tussen de geiten. Een klein contrast. Bij de geiten kun je zelf een schep, borstel, bezem of kruiwagen pakken en een handje helpen. Erg leuk, alle kinderen waren druk in de weer.

Geiten dierentuin Rheine

Bij het gedeelte waar de geiten verblijven zit ook een soort van picknick plek, waar de (Duitse) bezoekers hun thermoskannen en lunchitems op de picknick tafels uitstalden. Ik kreeg een beetje het idee dat dit erg Duits is, haha. Maar wel handig dat dit hier kan en mag. Er waren trouwens meerdere picknick plekken. Als je geen zin hebt om je eigen spullen mee te nemen, er is ook een restaurant. Niet heel bijzonder maar wel prima.

Dierentuin RheineOnderweg kom je overal van die geinige doe-dingen tegen. Dierentuin Rheine

Vervolgens via de kamelen, richting het apenbos. Kamelen Rheine
Na het lezen van de instructies voor de ingang van het apenbos de buggy (met etenswaar) toch maar buiten laten staan. Dit gedeelte is wel echt leuk, je loopt een rondje en de apen lopen hier allemaal los. Nadat een aap, letterlijk een vrouw in de haren vloog werd ik zelf wel iets minder enthousiast. De vrouw schrok zich rot en hoewel het er best grappig uit zag werd ik wat minder enthousiast toen ik zag dat de vrouw in kwestie  gewoon plukken van haar rode kroes haar los in de hand had. Gelukkig waren wij bijna bij de uitgang. Pippa had er niets van gezien, ze bleef vrolijk verder zwaaien naar al haar apenvriendjes in het bos.

Apenbos dierentuin Rheine Speeltuin!!! Rennen geblazen. Speeltuin Dierentuin Rheine   Speeltuin Dierentuin Rheine

De speeltuin staat bij de uitgang dus daarna gelijk richting de auto en lekker naar huis. In zo’n 3 uurtjes hebben we het grootste gedeelte van het park wel kunnen zien. Handig om te weten:

– honden zijn welkom
– ook ‘s winters geopend
– bij de ingang worden bolderkarren verhuurd
– er zijn aardig wat picknick plekken verspreid over het park

Voor meer info over het park: Dierentuin Rheine Heb je zelf nog tips/aanvullingen laat hieronder een berichtje achter!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Northflix
  november 4, 2014

  Wat leuk, zeg! Mijn neefje is ook dol op de dierentuin, maar het is hier in NL zo belachelijk duur! En ik vond Emmen de laatste keer ook een beetje tegenvallen. Aquazoo in Leeuwarden heeft me overigens positief verrast!

  • Vettt.nl
   november 4, 2014

   Ja, ik vind die Duitse dierentuinen heel chill. Niet te groot en goed betaalbaar. Goede tip Aquazoo!