WOW: een Kinderfeestje in Tierpark Nordhorn!

Door

Een kinderfeestje in De Dierentuin? Dat kan gewoon. We vierden het kinderfeestje bij Tierpark Nordhorn!

Dierentuin Nordhorn: een dierentuin waar we graag komen. Het is een dierentuin met veel verschillende diersoorten, maar ook verschillende speelgelegenheden. En we ontdekten dat het niet alleen leuk is voor een dagje weg, maar dat je er nog veel meer kunt. Zoals je kinderfeestje vieren!

Zo gezegd gedaan. Onze tweeling werd 6 jaar en met een gezellig club kinderen (allemaal rond de 6 jaar) reden we vanuit onze woonplaats Albergen richting Nordhorn. Leuke bijkomstigheid: het was voor alle kinderen de eerste keer dat ze hier dit specifieke feestje vierden!

kinderfeestje in de dierentuin

De verschillende mogelijkheden voor kinderfeestjes bij Tierpark Norhorn

Ze hebben bij Tierpark Nordhorn verschillende opties voor een kinderfeestje. Welk feestje geschikt is ligt eigenlijk vooral aan de leeftijd van jouw kind en aan de interesses.

Kinderfeestjes 4-7 jaar

Kinderen van 4 tot 7 jaar gaan met boer Hinnik op pad, en er worden onderweg verschillende dieren gevoerd. Een andere optie is een speurtocht door de dierentuin, die hebben wij gedaan!

Kies je voor de speurtocht in de dierentuin dan ga je met een begeleider op zoek naar een schat. Bij verschillende dieren wordt er verteld over de dieren en de kinderen mogen vragen stellen, dat vonden ze reuze-interessant. Het uiteindelijke doel is om een code te kraken voor de schat. Na afloop kregen we een leuke goodybag en de kinderen waren uiteraard helemaal blij.

De kinderen waren allemaal rond de 6 jaar. De speurtocht duurde 1,5 uur. Na de speurtocht hebben de kinderen heerlijk gespeeld en gegeten. Er is genoeg te zien in het park dus geef je hier een kinderfeestje dan kun je er zeker een hele dag rondlopen.

Op de site vind je een overzicht met de verschillende opties: kinderfeestjes bij Tierpark Nordhorn.

kinderfeestje in de dierentuin
kinderfeestje in de dierentuin

Handig om te weten over de kinderfeestjes bij Tierpark Norhorn

We vierden het feestje in juli 2022. Kijk voor de meest actuele informatie vooral ook even op de site! Er zijn 2 soorten rondleidingen: De Speurtocht en De Rondleiding. De Speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf 4 tot 7 jaar, de rondleiding vanaf 6 jaar. De kosten voor een groep van 5 kinderen (meer is mogelijk) zijn 69 Euro, dit is excl. dierentuin entree.

Slecht weer? Er is een binnenspeel gedeelte bij Tierpark Nordhorn. Handig om te weten!

Wat mij betreft echt een dikke aanrader. Het feestje was voor mij als ouder relaxed en de kinderen hebben echt genoten! We kwamen eigenlijk gewoon tijd te kort, we gingen op een woensdag middag van 13.30 tot 17.30, maar als het mooi weer is kun je hier prima een dag voor uittrekken. Zodat je na het ‘officiele’ gedeelte nog lekker kunt blijven.

Omgeving van Nordhorn

Wist je dat er in de omgeving van Nordhorn heel veel leuke dingen te ontdekken zijn? In Grafschaft Bentheim vind je een te gek zwembad, vooral het buitenbad van zwembad Nordhorn is gigantisch, het kasteel van Bad Bentheim is altijd leuk met kinderen en Else am See in Schuttorf is ook echt een favoriet!

kinderfeestje in de dierentuin

Over Ellen

Meer blogs van Ellen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.