#2 Door het glas: Maryke Mondria, moeder van 2

Vettt maakt samen met fotograaf Annabel Jeuring een reeks binnenkijkers. Waarbij Annabel ‘contactloze’ foto’s maakt van de bizarre situatie waar wij in zitten. Vettt interviewt een aantal van deze geportretteerde gezinnen. We willen jullie als Vettt-lezers zo meenemen in het leven van andere Twentse ouders én hoe zij deze bizarre tijd ervaren. Om de dag vind je op Vettt een nieuw interview.

Maryke Mondria is Freelance Marketing Creative en woont samen met haar vriend Bram Arntzen, hun twee zoontjes Ravi en Bodhi en twee konijnen, in een jaren 30 woning in Enschede. Leuk detail: Maryke werkt onder andere voor Annabel Jeuring, ze bedachten samen dit fotografie project.
Fotocredits: Annabel Jeuring

Hoe voel je je bij deze situatie?

Geen idee. Ik weet niet goed wat ik moet voelen. Ik ben onrustig omdat ik niet weet wat er komen gaat. Ik geniet, omdat we de tijd hebben en het langzaam aan lente wordt. Ik ben sinds kort voor mijzelf begonnen, dus dit is mijn eerste tegenslag als freelancer. Dat speelt zeker mee bij dat stukje onrust. Gelukkig werk ik meestal vanuit huis. Maar vaak is het dan een stuk stiller hier 😉 Zolang thuiszitten het enige is dat we kunnen doen, geniet ik van het hier en nu, ondanks mijn fikse verkoudheid en de dreigende nieuwsberichten.

Hoe vullen jullie de dagen?

Het is dag 3. Ik begon maandag vol enthousiasme met de dagplanner van Vettt. Ik ben namelijk gek op lijstjes, planningen en to-do’tjes. Maar het was nog geen 10 uur of we liepen al spaak. Ik zat achter mijn laptop, Bram zat in een conference call, Ravi (groep 5) was (not amused) aan het lezen en Bodhi (groep 2) was via een app Engels aan het leren. 10 Vragen, een scheefzittende koptelefoon, een bijna lege batterij, een meezingende kleuter en nog wat gesputter later had ik nog steeds geen letter op mijn laptop staan. Ik had en heb nog steeds zo geen focus.

Waar we ons echt aan houden is de buitentijd. Maandag wandelden we dik 2 uur, dinsdag fietsten we een heel stuk en vanmiddag prikten we een vuilniszak vol afval uit de buurt op. Wij genieten echt zo van die natuur nu, dat hebben we echt nodig merk ik.

Het is wennen dus!! Maar we laten het nu, vanaf dag 3, maar ietsje losser. Toch blijven schoolwerk, lezen, knutselen, buitentijd, met zijn allen aan tafel eten en daarna op de bank voor het jeugdjournaal een moetje.

Fotografie: Annabel Jeuring

Wat vinden jullie kinderen van deze situatie?

Kinderen zijn zo ontzettend flexibel, dat wist ik al, maar ook nu weer. Het is zoals het is! Ravi heeft moeite met schoolwerk, maar dat is niets nieuws. Toch geniet hij en groeit hij van de één op één begeleiding die hij nu, voornamelijk van de geduldige Bram, krijgt. Hij mist zijn beweging, hij sport normaal zo’n 7 keer per week. Hij mist zijn vriendjes, maar gelukkig (vind ik wat minder gelukkig) kan hij online met ze gamen en praten (ik bedoel schreeuwen) door de headset! En Bodhi, die is elke dag nog net zo vrolijk, hij past zich aan, is helemaal into Engels leren en stelt hele goede vragen.

Werk jij met een schema voor de kinderen?

Ja. Ik vul elke ochtend netjes de Vettt dagplanner in. In hele grote lijnen hoor. Geeft toch net dat beetje houvast dat we nodig hebben hier in huis. Ook al houden we er ons echt niet helemaal aan, de intentie is er wel.

Laat je je kinderen buitenspelen?

In de tuin of tijdens een wandeling met het gezin. Maar ik laat ze niet alleen naar buiten gaan.

Hoe vaak doe je boodschappen?

Normaal gesproken doen we één keer per week de grote boodschappen. Ook afgelopen zaterdag werd onze koelkast weer goed gevuld. Maar maandag was al het fruit alweer op. En omdat ik verkouden ben, moest Bram toch nog een bezoekje brengen aan de Lidl om de hoek. De held!

In hoeverre beïnvloedt het Corona-virus jouw werk?

Toch best wel. Ik werk meestal vanuit huis achter mijn laptop, maar zit ook regelmatig bij een (nieuwe) klant op kantoor of in het café. Dat persoonlijke contact heeft echt meerwaarde voor de diensten die ik aanbied. Ik help klanten met hun marketing, met het creëren van een contentstrategie en hierna met het uitwerken van een contentkalender. En als Virtual Manager ook met het uitvoeren van de dagelijkse taken en projecten. Daarnaast ben ik vormgever en contentcreator. Voor de ene taak kan ik dus zo aan de slag, maar vooral de strategische vraagstukken vergen echt een persoonlijke benadering.

Deze eerste dagen heb ik nog wel werk liggen. Ik kan natuurlijk ook nog flink aan de slag met mijn eigen website, blogs en social media. En ook Vettt heeft elke dag wel een plekje op mijn agenda. Maar ik zeg eerlijk, ik heb geen idee wat er gaat gebeuren… Dus heb je hulp nodig, een creatieve mind? Tussen de ranja, tekeningen en de schoolboeken door heb ik nog wel tijd 😉

Wie weet bedenk ik voor jou ook zo’n tof idee, zoals voor Annabel. Lees in haar interview #1 meer hierover.

Wat is voor jouw persoonlijk de grootste uitdaging?

Mijn gezin fit en gezond houden, ook als het regent en de snoepjes echt te lekker zijn. De jongens hun schoolopdrachten te laten uitvoeren terwijl ik tijd en energie overhoud om het huishouden te doen, te werken, nieuw werk binnen te halen en te genieten.

Heb je nog een ultieme lezerstip in deze bijzondere tijd?

Houd Vettt in de gaten! Hierop verschijnen elke dag weer blogs vol handige, toffe, gezellige en lekkere activiteiten, tips en nieuwtjes die jou en je gezin door deze bizarre tijd heenslepen.

Meer weten over Maryke Mondria?

Op www.metmaryke.nl vind je meer informatie over de zakelijke werkzaamheden van Maryke. Ze heeft ook een zakelijk Instagram account. Op haar persoonlijke Instagram kanaal geeft ze elke dag weer een inkijkje in het kleurrijke leven van haar en haar mannen.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.