Een walhalla voor Nerf fans: dit Nerf Kinderfeestje

Als je zoon (10) helemaal wild is van Nerf Pistolen en er een mogelijkheid is om een kinderfeestje in dit thema te doen? Dan kies je voor een Nerf feestje. Logisch.

Iedereen die weleens een speelgoedwinkel bezoekt weet vast wat ik bedoel. Pistolen in alle soorten en maten met pijltjes van schuim die meters weg worden geschoten. Er heerst bij ons thuis al jaren een Nerf gekte. Elke speelafspraak komen ze tevoorschijn en worden er complete oorlogen gevoerd met blauwe pijltjes. Geen pistool dat niet op het verlanglijstje staat van Bink. Het lijstje van zijn tiende verjaardag kort geleden was er geen uitzondering op. Ik vond het echter welletjes en stelde een max in van 1 pistool. Om het leed te verzachten boekte ik wel een Nerf kinderfeest bij De Beleverij; een Sjoeterz feestje. En jeminee, wat een succes was dat!!

Een Nerf Kinderfeestje bij De Beleverij. Onze ervaringen!

De locatie van De Beleverij was voor mij nog onbekend, maar over het Nerf Kinderfeestjes daar had ik al wel vaker over gehoord. Op deze binnenlocatie kun je terecht voor verschillende kinderfeestjes. Maryke deed hier laatst het Combi Knal feestje, dat was ook al zo’n succes. Wij mochten het Sjoeterz-feestje ervaren.

Op een zaterdag om half vijf worden we verwacht bij De Beleverij in Hengelo. Buiten kijk ik enigszins vreemd op naar het gebouw dat niet doet vermoeden dat hier toffe games worden gespeeld. Dat gevoel verdwijnt bij binnenlopen van het pand als sneeuw voor de zon. Een speelkeuken, voetbaltafel, blokken, veel ruimte. Alles nodigt uit tot actie en dat is ook waar alle kinderen direct tot overgaan. Dat de heren van De Beleverij dat gewend zijn dat blijkt wel uit dat ze direct in alle rust bijspringen en waar nodig uitleg geven.

Ze zijn zichtbaar voor de kinderen en er is niemand meer die niet weet waar ze moeten zijn als ze een vraag hebben. Ik ben onder de indruk hoe simpel ze het allemaal doen lijken. Nu al! En het echte feest moet nog beginnen.

En los!!

Na een klein opwarmrondje aan de speeltafels worden er acht stuiterballen meegenomen naar beneden. Voordat ze de Sjoeterz hal betreden is er een korte heldere uitleg over wat te doen als ze naar binnen gaan. Vanachter de deur klinken spannende geluiden die maken dat de kids aandachtig luisteren zodat die deur snel open kan en ze zelf kunnen kijken en ervaren wat er nou zo spannend is.

Nerf Kinderfeestje
Achter deze deur gebeurt het!

Let’s do this: het Sjoeterz feestje!

Eenmaal door de deur kan hun middag niet meer stuk. Een wand vol met Nerfs in alle soorten en maten. Perfect voor de droom van deze jongens: het Nerf kinderfeest. De pistolen zijn klein en krachtig, groots en automatisch. You name it.

Voordat die pistolen van de wand gaan moeten er wel wat kaders gelegd worden. Geen probleem voor de eigenaren Harold en Bastiaan. Ze weten met veel spanning en bombarie de kinderen aan hun lippen te hangen, Vernuftig worden alle regels verwerkt in hun act en krijgen de kids antwoord op de vragen die ze nog hebben voordat ze hun gun uitzoeken. Wanneer ze los gaan met de verschillende opdrachten die uitgevoerd moeten worden verlaat deze moeder de hal. Er vol van overtuigd dat deze kids zich uitstekend zullen vermaken in het komende uur ga ik op zoek naar een coffee-to-go boven in het pand. Prima oplossing voor wachtende ouders in deze gekke corona tijden.

Nerf versus escapen

Anderhalf uur lang vliegen er pijltjes door de lucht om kisten vol extra voorraad als eerste team te bemachtigen. Het Sjoeterz feestje buigt een simpel Nerf gevecht perfect om tot een escape achtige ervaring. De kinderen komen stuk voor stuk bezweet met rode wangen weer naar boven, allemaal enthousiast vanuit hun tenen.

Nerf Kinderfeestje
Fijne afsluiter deze blikjes Maom of M&M’s om thuis nog even na te genieten!

Dat de heren creatief zijn uit zich niet alleen in de manier waarop ze de kinderen begeleiden. Ze weten ook goed mee te denken met ouders en hun horeca gedeelte om te zetten naar een goed werkende coronaproof variant. In plaats van een patatje nadien ter plekke krijgen we allemaal een keurig meeneembakje om op de parkeerplaats uit te delen. Prima zonder soppen te eten in de auto en voor ons het grote voordeel dat allemaal keurig in de auto zitten. Hou ik van!

Bink (10) heeft intens genoten van ‘zijn’ Nerf kinderfeestje. Net als de vriendjes die erbij waren. Heb jij thuis ook een Nerf fan die binnenkort wat te vieren heeft? Neem snel een kijkje op de website van De Beleverij boek dat Sjoeterz feestje en heb een super geslaagde middag!

Over Susan

Meer blogs van Susan lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.