Dit is er één van mijn wishlist: een Sinterklaasbezoek!

Wat een machtig mooi feest vind ik het Sinterklaasfeest. De meningen hierin huis zijn er wat over verdeeld. Laten we het erop houden dat ik mijn enthousiasme vooral met Pippa deel. Hopelijk krijgen we Coco er dit jaar ook een beetje in mee.  Het lijkt me zo tof om een keer een échte Sinterklaas in huis te hebben, maar ik was er altijd te laat mee. Ik begon erover na te denken als al die hulp Sinterklazen al volgeboekt waren. Maar dit jaar ging het anders… ik verdiepte me in de mogelijkheden van een Sinterklaasbezoek.

Sinterklaas is besteld

Een paar weken geleden waren we op bezoek bij vrienden. Toevallig kwam het thema ‘Sinterklaas’ ter sprake. De vriendin in kwestie had altijd een heel leuke Sinterklaas op bezoek tijdens hun Sinterklaasfeest. En ik vind het persoonlijk wel prettig als iemand er al positief over is. Je weet tenslotte ook niet wie je in huis haalt bij zo’n Sinterklaas bezoek. Ik bedacht me geen moment, ik vroeg zijn gegevens en ik stuurde gelijk een mailtje naar de Agendapiet :-). En jawel, op 5 december krijgen wij een Sint met 2 Pieten op bezoek. Ik kan nu al niet wachten!

Hoe boek je Sinterklaas?

Ik had eigenlijk geen idee wat het kost, hoe het allemaal in zijn werk gaat en hoe lang zo’n man op bezoek komt. Ik sprak met deze Sinterklaas en hij legt uit hoe hij tot hulpSinterklaas benoemd werd en hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Deze beste man heeft altijd in het onderwijs gewerkt en doet dit er al jaren als hobby bij. De hobby is wat uit de hand gelopen, inmiddels draait er achter de schermen een superstrakke planning en worden al meerdere Sinterklazen op pad gestuurd met hun Pieten. Dat zijn niet alleen bezoeken bij mensen thuis. Deze Sinterklaas komt op scholen, bij bedrijven, sportclubs en dat begint allemaal gelijk na de intocht tot aan 5 december. Voor huisbezoeken komt deze Sint in Enschede, Glanerbrug, Boekelo, Haaksbergen, Lonneker en Losser.

Meestal duurt het bezoek zo’n 20 minuten, dat is prima voor zo’n 4 kinderen. Als je met een groter groep bent, kun je beter een langere ‘sessie’ boeken. Zo heeft de beste man voldoende tijd voor alle kinderen. Informatie over de kinderen, opa’s, oma’s, ouders en wie er verder nog maar bij is op dat moment stuur je 2 weken voor de tijd per e-mail door. En jawel, dat komt allemaal in het Grote Boek van Sinterklaas te staan.

Moment suprême

Je hoort wel eens dat de cadeaus buiten staan en dan ineens weg zijn… wat een ellende zou dat zijn! Ik vroeg hoe ze daarmee omgaan, ze moeten natuurlijk wel weten waar ze de cadeau’s kunnen vinden. Als Sinterklaas op bezoek komt, geef je dit ook voor de tijd door. De Pieten lopen vaak vooruit en ze komen met een boel bombarie binnen. Daardoor zijn de kinderen lekker afgeleid. Op deze manier kan iemand er in huis voor zorgen dat de cadeau’s bij de Pieten terecht komen. Je kunt ook vantevoren afspreken waar ze komen te liggen. Ik durf het zelf niet aan om ze buiten te zetten…

Alcoholvrij Sinterklaasbezoek

Ik denk dat iedereen ze wel kent, verhalen van een Sinterklaas die niet nuchter was. Ik heb het zelf nog nooit meegemaakt, maar dat is natuurlijk wel het allerlaatste waar je op zit te wachten. Deze Sinterklaas geeft duidelijk op zijn website aan dat ze alcoholvrij zijn.

Wil je ook een Sinterklaasbezoek plannen?

Ik zou allereerst niet te lang wachten met het reserveren van een Sinterklaas bezoek. Ik kan je nog niet vertellen of dit een leuk Sinterklaas bezoek gaat worden, ik verwacht van wel natuurlijk, maar de ervaring heb ik nog niet. Wel heb ik van anderen gehoord dat dit echt wel een aanrader is. Ik vind het contact dat ik tot nu toe voorafgaand aan het Sinterklaasbezoek heb gehad ook wel erg prettig en professioneel. Mocht jij hier meer over willen weten neem dan even een kijkje op de website, dat kan via deze link.

Wat doe jij?

Ik ben heel benieuwd wat jouw ervaringen zijn met een Sinterklaasbezoek? Heb je wel eens een Sinterklaas op bezoek gehad bij je thuis? Vind je het een toegevoegde waarde aan het Sinterklaasfeest?

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.