De weekendtips 17 t/m 19 november

Wortels, inpakpapier en schoencadeautjes in huis? Een goede voorbereiding is het halve werk :-). Dit weekend zijn er heel veel activiteiten rondom het thema Sinterklaas maar er zijn nog meer leuke dingen te doen…

18 en 19 november: De intocht van Sint

Een overzicht van alle Sinterklaas intochten vind je via deze link. Ik kijk zelf altijd in de binnenstad van Enschede, de haven is er eigenlijk nog nooit van gekomen. Ik hoor altijd dat het zo druk is,

18 november: Sinterklaasmiddag bij de Twentsche Foodhal

Wat een ‘lekker’ excuus voor een Sinterklaas-uitje, de Twentsche Foodhal. Samen met de pieten kan er worden geknutseld, worden er spelletjes gedaan en natuurlijk pepernoten gegeten! Voor meer info kijk je hier.

19 november: Broodje Kind (2+), Concordia Enschede

Een theatervoorstelling voor de jongste bezoekers van 2 tot 6 jaar, samen met (groot-)ouders kun je genieten van de mooiste theatervoorstellingen op de zondagochtend. Theatermaakster Simone de Jong trapt de reeks af met Walvisjong, een voorstelling gebaseerd op het beroemde kinderboek “De kleine walvis”. Wat superleuk hieraan is, is dat je het kunt combineren met een ontbijtje of een lunch bij Horecabuurman Sam Sam.

19 november: Sinterklaas  komt in de grootste poppenkast van Nederland (Theater Mystiek, Enschede)

Ik schreef al eerder over deze toffe productie van Theater Mystiek, de grootste poppenkast is écht een aanrader. Voor Sinterklaas is de voorstelling aangepast en krijgen ze bezoek van de goedheiligman. Voor meer info kijk je hier.

19 november: Het feest van Sinterklaas bij Hof van Eckberge

Sinterklaas en zijn Pieten brengen Hof van Eckberge weer een bezoek. Het programma zit boordevol activiteiten. Zo is er de Muzikale Sinterklaasshow WARBOEL met heel veel danspieten. Ook kun je met behulp van alle Pieten je Pietendiploma halen. Hiervoor zijn héél veel leuke activiteiten, zoals pepernoten bakken, speculaaspop versieren, bowlen en lasergamen met de Pietenen nog vééél meer! Voor meer info kijk je hier.

19 november: Doe- en Draaidag bij het Techniekmuseum (Hengelo)

Iedere eerste en derde zondag van de maand zijn er de doe- en draaidagen bij Techniekmuseum Oyfo (voormalig Heim)  in Hengelo. Een heel gaaf museum, voor jong en wat ouder. Susan schreef er eerder een blog over.
Tot zover de tips voor aankomend weekend. Heb je aanvullingen? We horen het graag! Happy weekend,

x

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.