Emflower, een uitje net over de grens!

In de vakantie maken mijn vriendin en ik vaak tijd om er gezellig samen met onze kinderen op uit te trekken. Net zoals afgelopen zomervakantie. Een ietwat druilerige dag, maar dat maakt voor dit uitje niets uit. Bij Emsflower is het namelijk altijd lekker tropisch. En de kinderen hebben er veel meer bewegingsruimte dan thuis. Dat maakt ze een stuk gezelliger. Dus terwijl de kinderen zich enorm vermaken met elkaar, kunnen mijn vriendin en ik lekker bijkletsen op het terras. Prima start van onze vakantie!

Geschiedenis van Emsflower

De kwekerij van de familie Kuipers in Emsbüren is opgericht in 1954. Inmiddels is het een énorme kwekerij voor pot- en perkplanten. Bij het groeien van de kwekerij heeft Emsflower een bezoekerscentrum geopend. Aanvankelijk was dit alleen bedoeld om inzicht te geven in de productieprocessen. Maar sindsdien is het bezoekerscentrum telkens uitgebreid en vernieuwd. En inmiddels is het een superleuk uitje voor jong en oud!

De speelplaats en het restaurant

Bij binnenkomst kunnen Anoek en ik nog nét zeggen waar wij gaan zitten voor onze 4 kinderen alle kanten opstuiven. Er is hier namelijk écht een grote speeltuin. Deze is grotendeels overdekt, maar aan de zijkant kan de pui open waardoor de binnen- met de buitenspeeltuin verbonden is. Onze kinderen zijn tussen de 5 en 7 en voor hen is deze speeltuin perfect geschikt. Er is een ‘Avontura’ achtig klim gedeelte, maar ook een groot gedeelte met zand, waar mooie houten speeltoestellen zijn geplaatst. Tussen de speeltoestellen is een groot terras, waar Anoek en ik lekker onze latte macchiato kunnen drinken. Vandaag is het regenachtig, maar anders hadden we ook buiten op het terras kunnen gaan zitten. Dit hoort bij het ruime restaurant, waar we ook blijven lunchen. Want na 1,5 uur hebben we alleen de speeltuin nog maar gezien. En er is nog zoveel meer te doen!

De dieren in de tropentuin

Uiteindelijk zijn de kinderen wel toe aan iets nieuws en lopen we een rondje door de tropentuin. Hier zijn verschillende thema’s aangelegd, zoals een cactustuin en een deel met meer tropische planten. Voor onze dinoliefhebbers is er hier en daar een dinosaurus te spotten tussen de planten. Maar wat de kinderen echt mooi vinden zijn de levende dieren. Zo zijn er stokstaartjes, een kaaiman, leguanen, maar wat ze heel leuk vinden zijn de papagaaien. Deze mag je namelijk voeren met een klein bakje voer dat de kinderen kregen bij de entree. Joes blijkt een fobie voor vliegende beesten te hebben…. maar de andere drie vinden het een groot avontuur.

De vlindertuin

Dan lopen we via de showkas, waar je kunt zien hoe verschillende soorten bloemen en groenten geteeld worden, naar de vlindertuin. Voor de kleine Freek Vonkjes is dit wel echt een fantastische plek. Er vliegen meer dan 1000 vlinders rond in deze mooi aangelegde tuin. Vlinders zijn natuurlijk kwetsbare dieren, dus je mag ze niet oppakken. Maar soms gaat er zomaar eentje op je zitten. Tijn, Timo en Loïs vonden dit echt magisch. De vlinders hebben ook zulke prachtige kleuren en zoveel verschillende soorten te ontdekken. Ook kun je de hele levenscyclus bekijken, omdat je de poppen kunt bekijken in de kas.

Uiteindelijk sluiten wij af waar we zijn begonnen, in de speeltuin. We hadden niet verwacht dat we met ons bezoek aan Emsflower een heel dagje uit zouden hebben. Maar wij zijn deze druilerige vakantiedag lekker tropisch doorgekomen. Dus we sluiten af met een ijsje en we nemen vier heel vermoeide, uitgespeelde, tevreden kinderen weer terug naar huis. Dan weet je dat je een goede dag hebt gehad!

Meer weten over Emsflower?

Op de website van Emsflower vind je actuele informatie over openingstijden en kosten.

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Heidi
  juli 28, 2021

  Om de grens over te gaan heb je wel degelijk een negatief testbewijs of volledige vaccinatie nodig (ook vandaag 28 juli al):

  “In het kader van het grensverkeer kunnen Nederlanders tot 24 uur naar Duitsland inreizen. Dan is er geen verplichting tot registratie of quarantaine, maar wel moet u een negatief testresultaat of een bewijs van vaccinatie of herstel kunnen overleggen. Dit is geen transitregeling.”

  Tip: Via Testen voor Reizen kun je een zog. antigeen test aanvragen. De uitslag krijg je binnen 3 uur. Deze test geldt vervolgens 48 uur in NRW.

  • Vettt.nl
   augustus 5, 2021

   Danje Heidi voor jouw aanvulling!